Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 13:04, 15 lip 2013

Do góry
była piękna rabata bylinowa, taka rasowa, klasyczna. usiłowałam ją sfotografowac ale absolutnie nie potrafięo oddac jej urody. co najwyżej poszczególne fragmenty mogę pokazać, a ona była pięna z każdej strony i dość spora. Ano , zawsze najlepiej na własne oczy zobaczyć
tu płomyk, przepięna szałwia, bodziszek, lawenda i róża - angielska, a jakże

z innej strony - doszły dzwonki, jakaś nie znana mi odmiana i coś żóltego, także nie znam, a na pierwszym planie Abraham Darby

jeszcze bardziej z bliska

i z innej strony - doszedł żeleźnik i coś, co jeszcze nie zakwitło
Roztoczańskie klimaty 13:03, 15 lip 2013

Do góry
A tu bedżie żywopłocik trzmielinowy

Ah obiecałam przyciety żywopłot pecherznicowy......dzieło żona
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:59, 15 lip 2013

Do góry
Witaj
Nie wiem czy jesteś w Przemyślu czy nie, jak jesteś to warto zobaczyć na żywo , a ja zostawiam w wirtualnej przestrzeni

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:58, 15 lip 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Anitko, też mam u siebie tego "kolorowego potworka" - czy może Ty znasz jego nazwę?
Ogród w Holandii 12:54, 15 lip 2013

Do góry
a w weekend byliśmy w pięknym parku niedaleko Leeuwaarden (północna Holandia). Mini relacja poniżej

była woliera z ptakami, także ozdobnym drobiem - najwyraźniej drób wzbudził zainteresowanie pawia, który przechadzał się na wolności

ciekawe czy ktoś jest się w stanie zorientowac która godzina?
Jeden ogród – dwie osobowości 12:53, 15 lip 2013

Do góry
Witam wszystkich,
Mam na imię Agata.
Obecnie siedzę na wychowawczym, ale chciałabym kiedyś pracować w zawodzie bo przekonałam się że to jest to co lubię.
Na studiach zaszczepiono we mnie fascynację ogrodami. Cały czas lubię się dowiadywać nowych rzeczy poznawać nowe rośliny i oglądać nowe pomysły i inspiracje ogrodowe.

Studia pokazały mi jak małą wiedzę o ogrodach wciąż posiadam i cały czas lubię dowiadywać się czegoś nowego inspirują mnie wasze ogrody bardzo.

Wiem dużo o roślinach i mogę służyć pomocą, chociaż wciąż wydaje mi się, że za mało jak na fakt ile odmian różnych roślin teraz istnieje i jak dużo nowych odmian ciągle powstaje.

Ja cały czas na swoim ogrodzie uczę się czegoś nowego w praktyce uprawy i pielęgnowania ogrodów.

Mój mąż bardzo szybko zafascynował się projektowaniem i pielęgnacją ogrodów. Cały czas powtarzam, że minął się z powołaniem zamiast budownictwa powinien studiować ogrodnictwo, chociaż on we wszystkim umie się odnaleźć i świetnie sobie radzi prawie we wszystkim.

Fakt, że mój mąż zafascynował się projektowaniem ogrodów ma też minusy, ;P teraz każde z nas ma swój własny pomysł na wygląd naszego wspólnego ogrodu i zawsze musimy dojść do jakiegoś konsensusu przy kolejnych etapach prac projektowych.

Na razie wspólnie stworzyliśmy coś takiego:
[img

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:52, 15 lip 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

ależ pięknie!! ta rabatka to mój faworyt!!!!
Gabisiu, proszę o identyfikację iglaka na pniu P bo jest piękny

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:51, 15 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Cudne to połączenie firletki z lawendą!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:49, 15 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Derenie niesamowicie się rozrosły - muszę je znów przyciąć, ale zawsze zapominam

Sebek, Ty masz doświadczenie - kiedy i jak tniesz derenie? tak ładnie u Ciebie się zagęszczają...
instruktaż PLEASE
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 12:48, 15 lip 2013

Do góry
Po długim okresie wiosennym, kiedy praca w ogrodzie pochłaniała cały mój wolny czas i po wszystkich służbowych wyjazdach, rozjazdach itp itd. znalazłam wolną deszczową chwilę, żeby obrobić tych kilka zdjęć, które zrobiłam w maju - tego co działo się u nas w ogrodzie. Niestety mąż zabrał mi w delegację obiektyw szerokokątny i musiałam robić fotki obiektywem o najmniejszej ogniskowej 70mm więc wybaczcie niecodzienną perspektywę

Widok na przedogródek z kwitnącymi azaliami, różami piennymi - strażnikami wejścia do domu oraz trejażem z milinem. W oddali widać moją porażkę - przemarznięte i uschnięte tuje pod betonowym płotem sąsiadów. Na razie są - nie wyrzucam ich - może w przyszłym roku dadzą oznaki życia. Jeśli nie - robię drugie podejście do iglaków przy płocie.

Przedogródek - widok od strony ulicy.

Widok od strony bramy. Po lewej widać fragment garażu. Właśnie w tej chwili fachowcy kładą bruk na podjeździe do garażu oraz podłogę wewnątrz. Po prawej stronie trochę widać trejaż po którym wspina się róża oraz pergolę przy tarasie, po której będzie wspinać się róża oraz wisteria (są malutkie więc jeszcze ich nie widać). Pod garażem posadziliśmy berberysy, bergenię, języczkę, niezapominajki itp. Za pergolą jest podniesiona rabata z piwoniami, jeżówkami , cebulowymi, trawami i... poziomkami

Widok na skalniak i podniesioną nad skalniakiem rabatę kwiatową. To co widać za ogrodzeniem w przyszłości mam nadzieję zasłoni bluszcz na ogrodzeniu, drzewa które urosną - za ogrodzeniem oraz trejaże z pnączami.

Widok na rabatę od drugiej strony (od ogrodzenia) w kierunku tarasu. Pod betonowym płotem mieszczą się dwie podwyższone rabaty ziołowo-warzywne i 3 kompostowniki. Nie widać ich z tarasu

To na razie tyle. Mam nadzieję, że mój artystyczny bałagan przypadnie Wam do gustu. Do pokazania mam te moje podwyższone rabaty, oczko wodne, i ostatnio zrobioną rabatę pod domem - z białym trejażem, różami, lawendami, irysami i... no znów dużo tego nawsadzałam - ale pewnie pokażę ją za rok - jak już będzie jakoś wyglądała
Jurajski Ogród 12:48, 15 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
niedzielny spacer po Jurajskim - cd

cdn

Agnieszko pieknie u ciebie jak zwykle.. zachwycam sie widokami..
Napisz mi prosze co to sa te białe dzwonki na dole na tym zdjeciu ? jakie warunki lubia i czy wysoko rosna ?

A na fotkach na mostku obie z Dajanką rzeczywiscie wygladacie jak siostry
Ogród Mady 12:44, 15 lip 2013

Do góry
mój migdałek poszedł wczoraj na opał . czy ktoś wie czy szalona lawenda która rosła wokół migdałka i okazuje się że magazynowała pod soba sporo wilgoci mogła byc winowajcą? wymyśliłam wczoraj że pewnie migdałek dostał grzyba, no bo co innego nagle po 3 bujnych latach?
Moje ustronie 12:36, 15 lip 2013

Do góry

to jest ten clematis z którego nasiona przedstawiłam wcześniej.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:35, 15 lip 2013

Do góry
Ewa napisał(a)

Ania dmucham , żeby słoneczko poszło do Ciebie
a tu dowód , że jeszcze świeci

widoczek piękny, ale mam pytanko, często tam na ławeczce siedzisz i odpoczywasz?
Moje ustronie 12:29, 15 lip 2013

Do góry
clematis po przekwitnięciu

kwiaty katalpy

budleja

Jurajski Ogród 12:27, 15 lip 2013

Do góry
Agnieszko,
z pozdrowieniami wysyłam moje słoneczko
Ogród z łezką 12:27, 15 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
dalie...wielgachne porosły...

jeżówki, róże (bardzo cierpią w tym roku), początki odętek później...muszę sos czosnkowy zrobić. Do Was też później...

Kasiu zachwycam się daliami, naprawdę wielkie!! uwielbiam je a mszyca atakuje?
Moje ustronie 12:24, 15 lip 2013

Do góry

Ranczo Edy 12:19, 15 lip 2013

Do góry

great expectation, horti i rozplenica

znalazłam u kogoś myslisz że to może być ta bardziej podobna od summer music, widzisz ciężko jest strasznie dobrać.
Moje ustronie 12:18, 15 lip 2013

Do góry

moje lawendy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies