Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Klamber 13:53, 03 sie 2013

Witajcie. Dowiedziałem się dziś, że mam jechać na trzy miesiące do Montrealu, malować duży dom. Więc zapowiada się że zobaczymy jeszcze jedno wielkie miasto. Mamy jechać chyba w połowie miesiąca. Trochę mi to nie na rękę że tak szybko, bo kupiłem już kartę do metra oraz plan miasta i zaplanowałem kilka wycieczek. Poznałem już miasto i nauczyłem się po nim poruszać i nie mylą mi się już kierunki na stacji przesiadkowej, St. George a teraz zaczynaj wszystko od nowa, uff trochę mnie to męczy, ale myślę że dam radę. Ciekawe jak będzie z jedzeniem tam w motelu było wszystko a mamy być w takim samym jak chłopaki w Vernon. Przynajmniej powinno mi się poprawić z netem. Rozmawiałem jednym z kierowników to powiedział że się już pakują w Kelowna, to może zdąży przyjść moja skrzynia, było by super bo tu nie było by się nią komu zająć a przydało by się trochę rzeczy. Wczoraj byłem w ogromnym centrum handlowym, zdaje mi się że największe. Dziś pokażę fotki ze skansenu. Na pierwszym jest wejście.

Klamber 14:02, 03 sie 2013

Największą dla mnie frajdą było to że wszyscy tam byli ubrani z tamtej epoki i zwierzęta w zagrodach , tak jak było dawniej. Powiem że mi się tam podobało, troch swojskich klimatów można odpocząć tam od tego miastowego zgiełku. Jak zwykle dużo starych drzew i bardzo zielono, jak na wsi. W środku domy jak z westernu. Gdy tam chodziłem to widziałem jak młoda para kręciła sobie film i fotki robili. Ja oczywiście trochę ptaków na ciachałem. Szczególnie jeden mnie zainteresił swoim śpiewem i musiałem go wyśledzić. Nie był bardzo kolorowy, jak myślałem ale udało mi się zrobić kilka fotek.

Klamber 14:10, 03 sie 2013

Irenko i Moniko, zdjęcia robię sobie sam, więc właćzam aparat i lecę i nie zawsze mam czas się uśmiechnąć a raczej nabieram powietrza żeby nie było widać że jestem zasapany i żebym się nie ruszał, gdyż ja zawsze robię na długim czasie Pozdrówka dla Was.
Bogdziu, wiem odpisać wszystkim jest nie sposób, dzięki za motyla, Twoje fotki też są superaśne. Pozdrówka

magdziam 22:14, 03 sie 2013

Witaj Robercie, długo mnie u Ciebie nie było. Z zapartym tchem obejrzałam i przeczytałam Twoje relacje z pieknych okolic. Montreal, cóz tylko mogę Ci pozazdrościś, jak tak dalej pójdzie to zwiedzisz prawie całą Kanadę. Pozdrawiam z gorącego śląska
Klamber 18:00, 05 sie 2013

Witajcie. Przeleciał mi następny miesiąc, leci tu czas bardzo szybko, za 3 miesiące minie rok jak tu jestem. U mnie teraz długi weekend, mam niedzielę i poniedziałek wolne. Chyba się przejadę do Niagara of the lake i do delfinarium. W metrze pokazują że pogoda ma być ładna. Jadę do Niagara Of The lake, do Burlington pojechałem na gapę, bo automat nie przyjmował banknotów albo ja nie umiałem tego zrobić a kasy były jeszcze zamknięte. W Butlington przesiadłem się do pociągu na Niagarę a na stacji St. Catharines przesiadłem się do autobusu. Wyjechałem z Mimico za 5 ósma a autobus powrotny mam 18-40 a w domu mam być za 5 dziesiąta. Pociągi tu chodzą co do sekundy. Dziś jechałem z rowerzystami, zobaczcie jakie warunki mają tu rowery a my na górze. Oglądałem wczoraj w

necie fotki z miasta, po prostu bajka i od razu podjąłem decyzję że jadę tam. Faktycznie kwiatów tam mnóstwo, muszę to zobaczyć i pokazać Wam. Wow, wracam pełen wrażeń, bardzo mi się tam podobało, raj na ziemi. Weroniko miałaś racje, miasto tonie w kwiatach. Nie wiem jak fotki wyjdą, bo słońce było niemiłosierne a ludzi i samochodów tyle, że ładne zdjęcie było ciężko zrobić. Miasteczko nie wielkie ale jak cukiereczek, położone w samym rogu miedzy rzeką a jeziorem i przy samej granicy amerykańskiej. Czasu miałem dużo, więc sporo ulic obleciałem, mimo ostrego słońca upału nie było, tak w sam raz. W nowych butach chodzi się świetnie, dziś znów cały dzień na nogach i nic nie boli. Zdjęcia wypstrykałem do końca czyli 180 tyle mam wolnego na karcie a druga w pace leży, zapomniałem jej wyjąć z radia. Telefonem też robiłem i filmików oczywiście nakręciłem. Gdy byłem nad jeziorem zrobiłem fotkę Toronto, fajnie było widać. Po drodze ładne widoki same winnice i sady oraz ładne domy. Post już napisałem w pociągu to fotki przygotuję rano i od razu postaram się na gorąco wysłać i jeszcze muszę zaplanować jutrzejszy wypad. Po drodze tak patrzę, osty już przekwitły, na krzewach owoce i trawy już zaczynają kwitnąć, to już ostatnia faza lata, dzień jeszcze długi ale i jego ubędzie nie wiadomo kiedy. Post na pewno podzielę na trzy części żeby upchać jak najwięce
j fot. Ciąg dalszy w następnym.

Klamber 18:08, 05 sie 2013

Kurcze w tym pociągu mam same przygody, na mojej stacji nie otworzyły się drzwi i musiałem jechać do następnej. Pociąg w drugą stronę mam za 45 min, załamka, jestem zmęczony i głodny, jeszcze czekaj tyle czasu. Wracałem oczywiście na gapę i wsiadłem beszczelnie do przedziału z kanarami ale nie sprawdzali biletów. Pozdrawiam.

Klamber 18:16, 05 sie 2013

Magdziu witaj. Ciesze się że wpadłaś do mnie. Montreal ładnie jest położony, dużo wody w około to widoki na pewno będą piękne. Trzymaj się dobrze. Jeszcze fotki i żegnam się do następnego razu, hejka.

weronika77 21:42, 05 sie 2013

Cieszę się Robercie, że Niagara Lake Cię nie zawiodła. Na mnie wtedy zrobiła ogromne wrażenie, przepiękne kompozycje kwiatowe wszędzie, nawet na lampach ulicznych. Danusia ogłosiła konkurs na kompozycje donicowe, ile stąd można czerpać inspiracji...

(takie zdjęcie wpadło mi w ręce z zegarem kwiatowym. Gdzieś mam zbliżenie zegara na tle wody z nenufarami...Może jeszcze będziesz miał okazję go sfotografować.)
Pozdrawiam ze wspomnieniem tamtych pięknych miejsc z 2003r.
Możesz edytować i zmienić moje fotki na inne, gdybym nadużyła Twój wątek.
Klamber 00:06, 08 sie 2013

Witajcie, będę teraz wysyłał przez kilka dni fotki z Niagary of the lake, myślę że Wam się spodobaja, nie jest to oczywiście to co na żywo ale zawsze coś. Miałem wysłać fotki rano przed pracą ale cały misterny plan trafił szlag., więc wysyłam po robocie, c.d. W następnym.

Klamber 00:09, 08 sie 2013

Weroniko, fajnie że wpadłaś, fotkami się nie przejmuj, zegara nie widziałem a restauracja, bardzo mi się podobała i zrobiłem fotki z każdej strony. Zdjęć nie przygotowałem, gdyż znów wróciłem po 10 ale za to zrobiłem sobie super wycieczkę na drugi koniec miasta. Z tamtej strony, miasto jest wyżej położone i jest klifowy brzeg a po drodze trafiłem na przepiękny ogród, z różnymi pięknymi drzewami i wielką ilością kwiatów, zrobiłem przynajmniej stówkę zdjęć ale o tym później. Wrócę do Niagary lake, te stare domy, ładne i zadbane, świetnie się komponują. Ciekawy jestem ilu ludzi dba o to wszystko o pieniądzach już nie wspomnę. Przeraziła mnie ilość ludzi, gdyż nie przepadam za takim spędem ale przetrzymałem to, chyba te piękne widoki mnie tak zajęły że nie zwracałem na to uwagi, chociaż mi to przeszkadzało gdyż nie które zdjęcia robiłem po 4 razy.