Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród u Mayi 18:46, 09 gru 2011

Do góry
Wklejam mapkę

Wieżyczkę z prawej? Można to włączyć w rabaty i pojechać aż do tarasu.

I jeszcze szkic

Ogród u Mayi 18:45, 09 gru 2011

Do góry
Wklej fotkę wejścia.
Mój ogród :) 18:42, 09 gru 2011

Do góry
Stanęło na tym

To dość trudny kształt i wymaga w stronę domu linii prostej, a tu gdzie narysowałaś kule może być po łuku i część wyżwirowana.

Masz rysunek tej części ogrodu? Co tam jest na lewo?
Mój ogród :) 18:40, 09 gru 2011

Do góry
Agnes rozmnażaj żurawki, abyś miała po kilkanaście egz. Pojedyncze stworzą tylko kolekcję.

Zobaczę Twój rysunek z planowanym grillem, tę trzecią propozycję.
Mój ogród :) 18:38, 09 gru 2011

Do góry
Agnes napisał(a)

Rewelacyjny kształt lepszy niż pod kątem prostym, zrobiło się bardziej interesująco.

Wokół tego obrysu ładnie by było dać obwódkę bukszpanową.

Czy masz na myśli Danusiu altankę ze ścieżką czy cały ten placyk?

Placyk, ale trzeba go połączyć z żywopłotem.
Ogród na 300 metrach kwadratowych 18:33, 09 gru 2011

Do góry
Ewo, edytowałam nazwę, jest dobrze
Tojeść kropkowana - Lysimachia punctata 18:31, 09 gru 2011

Do góry
Bodziszek nie daje się jej panoszyć, a nawet ją zdominował.
Nasz mały raj na ziemi :) 18:30, 09 gru 2011

Do góry
Podobny układ ogrodu.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:24, 09 gru 2011

Do góry
Szukajcie szkółek z okolic, często dowożą towar na miejsce.
Tojeść kropkowana - Lysimachia punctata 18:15, 09 gru 2011

Do góry
Moja tojeść kropkowana rośnie w ogrodzie Babci Jasi nad strumieniem. Jest tam jednak sucho. Mimo to, że w cieniu i sucho - radzi sobie dobrze. Zapuszcza rozłogi do strumienia i stamtąd pije wodę. Rośnie w duecie z bodziszkiem korzeniastym.

Lek na całe zło czyli mój ogród 18:08, 09 gru 2011

Do góry
Pewnie się zorientowałaś, że się spotykamy często, albo w naszych ogrodach, albo pokazowych.
No i jedziemy do Anglii w lipcu
Lek na całe zło czyli mój ogród 18:02, 09 gru 2011

Do góry
Witaj Aldonko w naszym gronie życzliwych ogrodników
Bardzo mnie cieszy Twój zapał i w końcu determinacja, bo wiem co to znaczy pracować w ogrodzie.

Ale ogród to najlepsza alternatywna terapia, dzięki pracy na świeżym powietrzu jesteśmy zdrowsi i młodsi.

Podziwiam, że się za to zabrałaś w trudnych warunkach glebowych. Chylę czoła przed Twoim tatą, że wspomaga w ciężkich pracach. Mój tata był inwalidą, ale też mnie wspomagał choćby dobrym słowem i zadowoleniem ,że mam coś co mnie cieszy - czyli ogród, choć nie wierzył tak do końca, że kiedyś będę mogła się z tego utrzymać. Tym bardziej pokazałam mu, że pasja może też być zawodem.

Mam propozycję o napisanie artykułów o ogrodach w Szkocji. Byłam w wielu rejonach, nawet w Kornwalii, ale w Szkocji wyjazd mnie ominął.

Pisz i wklejaj swoje zmagania i ogródek. Jestem bardzo ciekawa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:53, 09 gru 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Też bym chciała kiedyś mieć taki cudny ogród

Bogda, tak naprawdę to Ci współczuję, że masz wielki teren, który wymaga zarówno mnóstwo pracy, roślin i związanych z tym kosztów. Ciężko Ci bez pomocy samej to urządzić na wielką skalę, tak jakbyś chciała. A może podziel swój ogród, i urządź tylko część najbliżej domu, a resztę tylko koś.

Jednocześnie Ci zazdroszczę także, bo swoją drogą moje marzenie taki wielki ogród, jaki masz Ty
Już bym wiedziała co z nim zrobić

to mi szybko powiedz co zrobić żeby piękny był

Bogda, pamiętaj ogród to piękna rzecz ale i wieczna praca. Sam się nie zrobi, ja wiem co trzeba zrobić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:52, 09 gru 2011

Do góry
boguslaw_r_kucharski napisał(a)

Kiedy schodzę po schodach z tarasu, mijam staw. W tym roku mam tam 7 ryb.
Otóż ich historia była taka. Miałam program z Cezarym Żakiem. Miało być o problemach ze stawem, kupiłam więc ryby, aby wręczyć Panu Cezaremu. jednak było o trawnikach, bo akurat były jakieś ważne mecze, już nie pamiętam. Legia grała ważny mecz. Pan Cezary przyjął w prezencie tylko jedną "złotą rybkę", reszta niechcący powędrowała do mojego stawu, gdzie ryb miało nie być.
Nieźle się spisały, ciekawe jak przezimują, ale mają niezłą kryjówkę, a i głębokość wody jest powyżej metra, więc zimą powinno im być dobrze.

Ta rybka jest u pana Cezarego. Uwielbiam go z serialu "Ranczo" i nie tylko. To był najprzyjemniejszy mój występ w Rytmie Miasta.

A tak sobie leżały w foliowym akwarium na planie, teraz pływają u mnie. To jedyne ryby, które występowały w telewizji w historii ogrodnictwa miejscowego.

Bogusiu, jaki Ty sprytny jesteś, skopiowałeś z innego wątku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 17:43, 09 gru 2011

Do góry
Ewo na drugim i trzecim jest opis jakie rośliny.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:05, 09 gru 2011

Do góry

gardenarium napisał(a)
Odnośnie mieszanego żywopłotu

Danusiu,
mnie bardzo zajmuje bioróżnorodność, napisz proszę, jeśli możesz, jakie są na tych malunkach krzewy (może być na moim wątku) - chciałabym zrobić rewolucję za ulami na wiosnę. A ten fragment jest z wątku Agnieszki "Wszędzie pięknie a u siebie..." (dla wyjaśnienia dodam).
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:06, 09 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Bogda, tak naprawdę to Ci współczuję, że masz wielki teren, który wymaga zarówno mnóstwo pracy, roślin i związanych z tym kosztów. Ciężko Ci bez pomocy samej to urządzić na wielką skalę, tak jakbyś chciała. A może podziel swój ogród, i urządź tylko część najbliżej domu, a resztę tylko koś.

Jednocześnie Ci zazdroszczę także, bo swoją drogą moje marzenie taki wielki ogród, jaki masz Ty

to mi szybko powiedz co zrobić żeby piękny był
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:56, 09 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Kiedy schodzę po schodach z tarasu, mijam staw. W tym roku mam tam 7 ryb.
Otóż ich historia była taka. Miałam program z Cezarym Żakiem. Miało być o problemach ze stawem, kupiłam więc ryby, aby wręczyć Panu Cezaremu. jednak było o trawnikach, bo akurat były jakieś ważne mecze, już nie pamiętam. Legia grała ważny mecz. Pan Cezary przyjął w prezencie tylko jedną "złotą rybkę", reszta niechcący powędrowała do mojego stawu, gdzie ryb miało nie być.
Nieźle się spisały, ciekawe jak przezimują, ale mają niezłą kryjówkę, a i głębokość wody jest powyżej metra, więc zimą powinno im być dobrze.

Ta rybka jest u pana Cezarego. Uwielbiam go z serialu "Ranczo" i nie tylko. To był najprzyjemniejszy mój występ w Rytmie Miasta.

A tak sobie leżały w foliowym akwarium na planie, teraz pływają u mnie. To jedyne ryby, które występowały w telewizji w historii ogrodnictwa miejscowego.

Paeonia - Piwonia 13:44, 09 gru 2011

Do góry
Fajne ma płatki, takie pierzaste.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:42, 09 gru 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies