Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 17:43, 09 gru 2011

Ewo na drugim i trzecim jest opis jakie rośliny.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:52, 09 gru 2011

boguslaw_r_kucharski napisał(a)

Kiedy schodzę po schodach z tarasu, mijam staw. W tym roku mam tam 7 ryb.
Otóż ich historia była taka. Miałam program z Cezarym Żakiem. Miało być o problemach ze stawem, kupiłam więc ryby, aby wręczyć Panu Cezaremu. jednak było o trawnikach, bo akurat były jakieś ważne mecze, już nie pamiętam. Legia grała ważny mecz. Pan Cezary przyjął w prezencie tylko jedną "złotą rybkę", reszta niechcący powędrowała do mojego stawu, gdzie ryb miało nie być.
Nieźle się spisały, ciekawe jak przezimują, ale mają niezłą kryjówkę, a i głębokość wody jest powyżej metra, więc zimą powinno im być dobrze.

Ta rybka jest u pana Cezarego. Uwielbiam go z serialu "Ranczo" i nie tylko. To był najprzyjemniejszy mój występ w Rytmie Miasta.

A tak sobie leżały w foliowym akwarium na planie, teraz pływają u mnie. To jedyne ryby, które występowały w telewizji w historii ogrodnictwa miejscowego.

Bogusiu, jaki Ty sprytny jesteś, skopiowałeś z innego wątku

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:53, 09 gru 2011

Bogda napisał(a)

Też bym chciała kiedyś mieć taki cudny ogród

Bogda, tak naprawdę to Ci współczuję, że masz wielki teren, który wymaga zarówno mnóstwo pracy, roślin i związanych z tym kosztów. Ciężko Ci bez pomocy samej to urządzić na wielką skalę, tak jakbyś chciała. A może podziel swój ogród, i urządź tylko część najbliżej domu, a resztę tylko koś.

Jednocześnie Ci zazdroszczę także, bo swoją drogą moje marzenie taki wielki ogród, jaki masz Ty
Już bym wiedziała co z nim zrobić

to mi szybko powiedz co zrobić żeby piękny był

Bogda, pamiętaj ogród to piękna rzecz ale i wieczna praca. Sam się nie zrobi, ja wiem co trzeba zrobić.

Instagram Ogrodowiska
Matka 20:31, 09 gru 2011

haha, ale jesteś tajemniczaco zrobić?kupić gdzieś magiczny proszek?
EPODLAS 20:33, 09 gru 2011

Ja też lubię Cezarego Żaka. To wszechstronny aktor. Polubiłam go od Miodowych Lat. No i Ranczo. Ale zagrał też wiele innych wspaniałych ról.
Gardenarium 20:38, 09 gru 2011

Bogda napisał(a)

Rewolucję i obrabować bank

Instagram Ogrodowiska
Matka 20:39, 09 gru 2011

gardenarium napisał(a)

Rewolucję i obrabować bank

o widzisz, tak zrobię
anula_wn 20:54, 09 gru 2011

Bogda napisał(a)

a jak wygrasz w totka, lub obrabujesz ten bank - zamówisz projekt u Danusi
i każdy będzie się ślinił na widok Twojego ogrodu....
Joaska 21:32, 09 gru 2011

To i ja cichaczem chyb bede musiała wyprowadzić jakieś pieniądze z budowy domu, na ten mój ogródek ... tylko co ja wymyślę M że sie pieniądze tak szybko rozchodzą....
agniecha973 00:07, 10 gru 2011

Danusiu, poproszę o wykład na temat: Jak kupić dobrą sadzonkę świerka serbskiego + jak nie zakupić niemalże identycznego świerka sikatyjskiego. Byłam dziś w szkółce (takiej raczej leśnej +), bo nie wytrzymałam czy tam co mają i po ile. Znalazłam serbskie w przyzwoitej cenie, sięgają mi mniej więcej do pasa, ale chude takie a długie. Takie mają być za młodu? Część jeszcze wyższych była ogołocona od dołu trochę, bo już chyba czas ich wzrostu w pojemnikach tej wielkości minął. W dodatku stały tak skulone razem, że światło na dół na pewno już słabo dochodzi. Ale to te wyższe, mniejsze były ok. No i jeszcze sprawa tych sikatyjskich. Stały obok w drugiej grupce i jak dla mnie nie różniły się od tych pierwszych, a w tej szkółce nie opisują każdej roślinki osobno, tylko całą grupkę, przynajmniej nie na tym etapie. Co będzie jak pomylili?