Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz mały raj na ziemi :)

Nasz mały raj na ziemi :)

kaprys 23:09, 07 gru 2011

Asiu,urocze masz dzieciaczki i piesek też śliczny. Patrząc na zdjęcia twojego synka śpiącego ze smoczkiem przypomniałam sobie co ja przeżywałam jak moja córcia nie rozstawała się ze smoczkiem. W domu miałam "nicponia" też Sonię tylko jamniczkę która wciąż wykradała mojej Marcie smoczka bo też go uwielbiała. Smoczek był seledynowy z naklejką "Król Lew" wtedy najmodniejszy.Wciąż biegałam do sklepu i kupowałam taki sam bo każdy inny Marta ciskała w kąt "to nie ten"i koniec. Wykupiłam wszystkie w sklepie i okolicy a że żaden inny córci nie pasował w końcu odzwyczaiła się od smoka definitywnie. A jamniki tak na marginesie też mają charakterki .
siaaska 11:25, 09 gru 2011

Jolu dziękuję za odwiedziny
U mnie na szczęście Kuba szybko odzwyczaił się od smoczka... Natalka jeszcze ma ale myślę że wiosną czy latem już go wyrzucimy...
siaaska 11:33, 09 gru 2011

Kilka dni temu pojawił się u nas pierwszy śnieg Najbardziej ucieszył się Kuba i zaraz rano chciał iść lepić bałwana... Szkoda tylko że zanim zjadł śniadanie i mogliśmy wyjść na zewnątrz po śniegu nie było już śladu....
Udało się go złapać na zdjęciach

To poranek i słoneczko jeszcze bardzo nisko, między chmurkami...

Wszystko okryte delikatną białą pierzynką...

Na ocieplenie troszkę koloru Zachód słońca sprzed kilku dni... Uwielbiam takie widoki... Szkoda tylko że sprzęt nie najlepszy i zdjęcie nie oddaje do końca uroku i magii tej chwili...

anula_wn 11:39, 09 gru 2011

brrr ! zimno! u nas pada nie wiem co gorsze......
ale ostatnia fota super
popcorn 12:33, 09 gru 2011

Ale fajnie! Nie mogę się doczekać 1wszego śniegu i u nas
pozdrawiam!
siaaska 18:22, 09 gru 2011

Anula deszczyk potrzebny i to bardzo... Ale śnieg też jest fajny... Zwłaszcza jak dobrze przykryje tą późno jesienną szarugę. Pocieszam się tylko że już niedługo Święta a po nich dzień coraz dłuższy i coraz bliżej wiosny
siaaska 18:24, 09 gru 2011

popcarol napisał(a)
Ale fajnie! Nie mogę się doczekać 1wszego śniegu i u nas
pozdrawiam!

Doczekasz się Mam nadzieję że Święta będą bialutkie i z dużym mrozikiem... Nienawidzę takiej chlapy...
Gardenarium 18:30, 09 gru 2011

Podobny układ ogrodu.

Instagram Ogrodowiska
siaaska 18:51, 09 gru 2011

Kilka dni temu udało mi się rozrysować wstępny plan moich rabatek. Nie są może dokładanie rozrysowane ale zależy mi na ogólnym zarysie jak ja to widzę.... Może ktoś spojrzy na nie świeżym okiem i coś mi podpowie... Ja mam już mały mętlik w głowie.... Chyba za dużo pięknych ogrodów oglądam. Co będzie jak zacznę już planować nasadzenia... Aż się boję....

Liczę na Waszą pomoc....

W zbliżeniu troszkę lepiej widać...

Po lewej stronie marzy się nam kącik z ławeczką, częściowo obsadzony.
Przy wejściu rabata ze studnią.
W prawym dolnym rogu miejsce na śmietnik, a po prawej stronie wzdłuż domu drewutnia do której będą prowadzić schodki. Mała różnica poziomów.
Gardenarium 19:07, 09 gru 2011

Lewa strona może trochę za bardzo pofalowana?
Ten dziubek za domem po prawej trzeba trochę wyokrąglić, wyoblić

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies