Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Tosi 08:57, 19 cze 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Tosia zostawiasz agro na rabatach?????????????????????????????
Bukszpan (Buxus) - uprawa 08:53, 19 cze 2013

Do góry
Czy mamy wątek o prowadzeniu obwódek (żywopłocików) pliss
Obwódkę posadziłam wczoraj, kulę kilka dni wcześniej.
Czy ja mam ciąć? Jeżeli tak to jak?
Czy jakoś inaczej może poustawiać żywopłocik? W projekcie napisane 24szt więc poustawiałam na logikę i tak żeby kula miała miejsce

Może niedoskonały ale..... 08:53, 19 cze 2013

Do góry
Charles de Mills- znowu pokazał jak jest , obfity

i trochę z szerszej perspektywy
Może niedoskonały ale..... 08:49, 19 cze 2013

Do góry
Piękny poranek i mały spacer
Madame Hardy - dużo naczytałam się o niej i jej zielonym oczku i mam ją, Sam krzaczek jeszcze skromny bo ma dopiero roczek ale jest wąska, sztywna i wysoka . Madame

Ghislande de Feligonde - też rok w ogrodzie. Nie wychwyciłam momentu pojawienia się dziczki i pewnie całą energię do rozrostu pasożyt jej zabrał. Ale kwitnie już ładnie

Graham Thomas - piękna ciepła angielka. Na razie robi za rabatową bo musiałam wiosną przyciąć ale mi to nie przeszkadza

Delikatna Maide's Blush

Baroc

Dames de Choncenau - kolejna faza. Bardzo polecam

Geischa - czysta żółć

Leikefund - o niej też sporo czytałam . I widziałam potężnie krzaki. Akurat była w sklepie to kupiłam. Potem zaczęłam zastanawiać się gdzie ją posadzić. Dałam przy tarasie , będzie miała wystawę południowo-zachodnią. No i muszę za jakiś czas dać podporę.Na razie wystaje już lekko ponad dość
wysoki w tym miejscu taras

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 08:47, 19 cze 2013

Do góry
Ale się wkurzyłam... wysmarowałam dużego posta i mi wcieło.... wrrrrr

Jak pewnie znaczna większość z nas czasu mało na wszystko...
Jakieś 2 miesiące temu znalazłam sobie nową, dodatkową pasję, której musze poświęcić codziennie godzinę..., wczoraj zaczęłam sezon "przetworowy" - 10 l soku truskawkowego i 14 słoiczków takiegoż dżemiku , na rabatach też codziennie coś sie znajdzie do wyrwania, ślimaki szaleją, do tego codzienne obowiązki domowe, dzieci... Doba za krótka...

Wczoraj w końcu przyszły trawki na rabatę, która - O zgrozo !! - jeszcze nie przekopana !!!

The Beatles i Dauer Strahl

Lawenda mnie niemile zaskoczyła swoimi rozmarami... ale jak to mówią już po ptokach...

ale za to moja stipa niczym nie ustepuje tym profesjonalnym sadzoneczkom

Martwi mnie jeszcze tylko moje zamówienie żurawkowe... facet nie odpowida na maile, nie wiem co mam mysleć...

Miło mi że ktos tu zagląda, a jeszcze bardziej, że ktoś tu lubi zaglądać

Pozdrawiam i wracam do łopaty
Ogród Tosi 08:42, 19 cze 2013

Do góry
Lawenda jakoś nie może się "zdecydować"
Ogród Tosi 08:41, 19 cze 2013

Do góry
Dodsadziłam też brakujący żywopłot bukszpanowy. I nie wiem czy ciąć, czy zostawić niech rośnie?
Szukałam w wątku o bukszpanach ale tam jest bardzej o kulach. Widziałam jak Danusia cięła zaraz po posadzeniu ale nie pamiętam w którym ogrodzie
Liczę na pomoc "linkową"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:38, 19 cze 2013

Do góry
Nieskromnie powiem, że podoba mi się mój busz w przedogródku Z szałwią i przywrotnikiem, ostróżkami, różami, w lawendowych ramkach

Ogród Tosi 08:36, 19 cze 2013

Do góry
Nie wytrzymałam i pomimo braku części "materiału" rozpoczęłam "haftowanie' rabat.
Miałam tylko zdjąć korę i wyciąć agro, a skończyło się tak :

Pomiędzy miłorzębem a rozplenicami brakuje hortensji, które nie dotarły. Idą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:30, 19 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
I jeszcze róża Glamis Castle - zwieszona bidulka..

Sebciu czy ja dobrze widzę??
To ogromne, które podgryza różę od dołu to Southern Comfort??

wow... potforny potfór
Ogród wokół Jaskółki 08:15, 19 cze 2013

Do góry

A to nasz pupil, który wczoraj nie mógł sobie znaleść miejsca
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:14, 19 cze 2013

Do góry
Ewo - miejsce pod rośliny się kurczy, a tutaj beznadziejnie trawa rosła (patelnia) i źle się kosiło...

Hej Szczypiorku, coraz nas więcej z centrum Zajrzę do Ciebie!

Haniu, ciągle kupuję i mam problem, gdzie te wszystkie rośliny pomieścić...
nie mam ścieżki i miejsca na pergolę:/ które miejsce masz na myśli?
Planuję pergolę w kształcie łuku = miejsce na 2 powojniki tutaj:

pomiędzy morwą a murkiem-ławką (przyklejona do murku z jednej strony). I pergolę - słupek przy garażu pod 1 powojnik.
Ogród Leny. 07:57, 19 cze 2013

Do góry
Szybciutko poranne zdjęcia dla Was z życzeniami miłego dnia

Maggi - identyczny smak i zapach jak maga

Jurajski Ogród 07:53, 19 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
w upalny dzień

no cudnie,ja też takchcę spać wgożdzikach i lawendzie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:35, 19 cze 2013

Do góry

Pani pogoda narobiła nam niezłej roboty .
Jak uśpię małego pójdę na obchód obejrzeć roślinki, wczoraj widziałam tylko kilka połamanych malin .
Nie wiem co z roślinami pod lasem - jestem pewna że żaden agrest nie został na gałązce .

Najgorsze jest to że takie burze mogą się zdarzać częściej - przerażająca jest tak perspektywa
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:31, 19 cze 2013

Do góry

My do czyszczenia elewację i do umycia wszystkie okna na dole.........

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 07:29, 19 cze 2013

Do góry

Co do jabłoni to się zgadza. Po ubiegłorocznym jabłkowo-gruszkowym szaleństwie:

to jest widok no...profesjonalny : ) i wspaniały bo moim zdaniem ta wymierność ogrodu pod względem owoców jest najfajniejszą sprawą i satysfakcją.U mnie także zeszłorocznie antonówka wydała ogrom jabłek a dżemy i musy - rarytas. Aktualnie nie ma chyba ani jednego. Zresztą ciekawa wegetacja w tym roku - np. koper ma ze 2 cm. a w zeszłym sezonie zbierałam już baldachy do ogórków... Moja grusza cierpi na rdzę - myślę, ze z powodu błędu jaki popełniono sadząc ją nieopodal starego jałowca -siedliska grzybni. NIby grusza nie jakaś obrzymia pień z 5cm średnicy, ale nie wiem czy mogę ją przresadzić...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:27, 19 cze 2013

Do góry

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:24, 19 cze 2013

Do góry
No i teraz o burzy, na początku cykałam zdjęcia fajnych małych kuleczek lecących z nieba

Grad padał i padał - naprawdę długo - wczesniej jak zdarzało mi się widzieć taką gradową burzę trwało to dosłownie kilka minut, a tu już z 20 minut sypało kulkami które robiły się coraz większe .........
w pewnym momencie zaczęły lecieć kule większe chyba od piłek tenisowych, z poddasza szedł taki huk jakby się dach walił, nie zrobiłam im ani jednego zdjęcia bo jak zobaczyłam jak razem z tymi kulami z nieba lecą dachówki odjęło mi mowę
Nie wiedziałam czy płakać czy kląć - najgorsza była bezradność .
Widzieć i słyszeć jak Pani pogoda rozwala nam dach

Co tu więcej pisać......pokaże Wam zdjęcia z mojego obchodu wokół domu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:18, 19 cze 2013

Do góry
Pisałam rano że ominęła nas konkretna burza, niestety po południu przyszła inna i narobiła delikatnie mówiąc niezłego bałaganu

Rano zrobiłam fotki ozdobnym dyniom, żeby się pochwalić że udało mi się je wysiać, wsadzić i kwitną - nie wiem czy w tej chwili jeszcze tam są .......

I moje pierwsze olbrzymie zbiory truskawkowo - poziomkowe
Resztę zjadły ptaki, część spadł, część zgniła od stojącej wody po tych ostatnich burzach........

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies