Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród średniowieczny i nie tylko 22:23, 06 cze 2013

Do góry
teraz Tuscany - ona jest piękna i ma taki głęboki kolor i też ślicznie pachnie, chyba je przesadzę, ale nie wiem jeszcze gdzie
Ogród Magdalenka 22:22, 06 cze 2013

Do góry
Dzisiaj z Gabi zrobiłyśmy najazd na szkółkę na Bielanach

Dostałam oczopląsu , zapomniałam po co przyjechałam Pani bardzo miła, można pisać na maila swoje zachciewajki ... rozmawiałam już o czosnkach na jesień .... ważna informacja ... rośliny na zamówienie będą tańsze

carexy , kostrzewy

Marzenko , graby dla Ciebie po 70 zł ... wysokie , do formowania ....

Moje zmagania ogrodowe 22:21, 06 cze 2013

Do góry
kamasja

big mama

kwiaty krwistej, w rzeczywistości bardziej krwiste

kassandra

Kolorowe rabaty 22:19, 06 cze 2013

Do góry
Martek, trzymaj się , pozdrawiam serdecznie
dla Ciebie jeden z moich pierwszych kwiatów piwonii
Kolorowy ogród na piasku 22:18, 06 cze 2013

Do góry
Jak ja się cieszę, że już jestem z Wami ....Tyle miłych słów z powodu mojego powrotu. Dziękuję
Nie było mnie tu ale o Ogrodowisku myślałam ciągle i w myślach z Wami rozmawiałam

Z powodu mojej nieobecności mam tyle zaległości w Waszych ogrodach. Nie miałam czasu aby je odwiedzać. Będę się też dzielić z Wami moimi radościami i smutkami jakie mnie spotkały od początku wiosny.
Ale teraz w miarę aktualne widoczki

Moje zmagania ogrodowe 22:18, 06 cze 2013

Do góry
jeszcze raz krzewuszka

jarzmianka

nn

Abiqua Drinking Gourd
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:18, 06 cze 2013

Do góry
A kiedu Zbyszku zaczynasz sprzedawać bileciki do swojego ogrodu botanicznego - bo taką kolekcją iglaków i nie tylko to niewiele polskich ogrodów chyba mogłoby się poszczycić.

I ile zim masz już c. montana?
Bo ja po Anglii mam na nią ogromną ochotę ale wszyscy mnie straszą, że słabo zimuje.

Grembosiowo 22:17, 06 cze 2013

Do góry
Coś niedobrego dzieje się z wszystkimi moimi jukkami (5 szt.), zaczynają nawet kwitnąć, ale w oczach marnieją. W zeszłym roku były piękne, ale jeszcze nie kwitły.

Nie wiem czy to ma związek, ale sukcesywne pogorszanie ich stanu zauważam od czasu, gdy podsypałam je nawozem dla roślin kwitnących- w zalecanej dawce.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:15, 06 cze 2013

Do góry
A kuku

W kamiennym kręgu od początku 22:14, 06 cze 2013

Do góry
Bożenko, witaj w moim ogrodzie
Tak masz rację ogród jest duży i jeszcze dużo w nim miejsc na zmiany mam jeszcze trochę czasu (tak sądzę) przed sobą to i pracy w nim mi wystarczy na ładnych kilka lat
takie niebo jak to, kiedyś przyniosło nam zniszczenia, dlatego obserwowaliśmy je z duszą na ramieniu właściwie najstraszniejsza była cisza , żadnego podmuchu wiatru, jedynym pocieszeniem był nieustający śpiew ptaków oznaczało to, że nie będzie tak żle,: gorzej byłoby, gdyby ptaki zamilkły
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:14, 06 cze 2013

Do góry
Comte de Chambord
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:13, 06 cze 2013

Do góry
MarekW napisał(a)
Kolejne różyczki z dzisiaj Najpierw Boule de Neige

Queen of Sweden

ale delikatna ta burbonkaa jaki ma zapach? Queen mam
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:12, 06 cze 2013

Do góry
Othello

Cardinal Richelieu

Rose de Recht w tym sezonie na początku sezonu moja ulubiona, zwarty krzew do ok 80 cm wysokości i mnóstwo kwiatów cudownie pachnących
Ogród w Holandii 22:09, 06 cze 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

No to mamy te same odmiany w tym samym stadium rozwoju, dogoniłam Holandię. Powojnik ma przepiękny kolor i ogromne kwiaty.
Pani Chomondeley była żoną któregoś z markizów Cholmondeley - rodziny angielskich arystokratów wywodzących się od Sir Roberta Walpole. Tę odmianę powojnika wyhodował C. Nobile w 1873, zatem ta dama mogła być żoną Wiliama lub Georga, odpowiednio 3 i 4 markiza Cholmondeley. Linia tej rodziny istnieje nadal, obecnym 7-mym markizem jest David, rocznik 1960 - kawaler do wzięcia.
Do rodziny należy przepiękna posiadłość w hrabstwie Norfolk , nazywa się Houghton Hall, są w niej przepiękne ogrody. Wkleję ci moje zdjęcie żebyś wiedziała gdzie przechadzała się hrabina, patronka naszego powojnika.

Gabrielo, no zatkało mnie po prostu! Alez wiedza! WYnika z umiłowania ogrodów czy też historii? Dziękuję Ci bardzo. I teraz już wiem jakiej proweniencji ten mój powojnik jest pozdrawiam
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:07, 06 cze 2013

Do góry
Kolejne różyczki z dzisiaj Najpierw Boule de Neige

Queen of Sweden
O....! 22:06, 06 cze 2013

Do góry
jeszcze mokre rośliny...
rdest pokrewny na tle paproci Onoclea

len ogrodowy

biały goździk brodaty przy berberysie
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 22:04, 06 cze 2013

Do góry
Dzisiaj wysadzałam resztę host. Zostały 3 największe. Jedną przesadziłam i teraz proszę Was o pomoc czy przesadzać resztę czy może mogłoby tak zostać. Przy tej ostatniej, którą przesadzałam umordowałam się straszliwie. Tam są jeszcze korzenie jabłonki, którym też się oberwało, podczas wykopywania. Pozostałe hosty są jeszcze większe, więc boję się czy dam radę ich nie uszkodzić. Sama nie wiem czy porywać się na ich rwanie czy już dać im spokój. Zdjęcia robione wieczorem przy lampie, więc kiepskie, no i nie ma kory, bo tkwię w zawieszeniu:

A takie "piękności" wykopywałam razem z hostami:

Już ich nie ma. Wróble miały ucztę na kolację

No i zakwitł powojnik Ale jakoś nie jest mu u mnie dobrze

Anglia maj 2013 22:04, 06 cze 2013

Do góry
Ten Pashley to był jeden z ładniejszych ogrodów jakie oglądaliśmy. Ciesze się że zobaczymy go jeszcze raz w sierpniu w zupełnie innej odsłonie.

Mnie te wszystkie rzeźby zachwyciły i prawie każdą z nich chciałabym mieć u siebie. No może poza tym psem ( albo wilkiem) bo ten jakoś nie przypadł mi do gustu.

Więc pokaże Wam kolejny ogród który zwiedzaliśmy, tez już kolejny raz - Sisinghurst.

Ulubiona moja część to zdecydowanie Cottage Garden. I za każdy razem kiedy tam jestem niby jest tak samo ale rośliny zupełnie inne.

Ogród w Tarnowie 22:03, 06 cze 2013

Do góry
Trochę nowych zakupów...

i nowy clematis

Grembosiowo 22:02, 06 cze 2013

Do góry
Dawno temu, w starym "Muratorze", zobaczyłam takie oto zdjęcie. Wiedziałam, że kiedyś muszę coś takiego mieć.

Ten mur będzie inspiracją do nowego przedsięwzięcia w tym miejscu:

Planuję zrobić trzy takie części, z prawej powtórka to co z lewej (siatka zostanie usunięta).
Romantyczny zakątek powstanie niedaleko tarasu, sąsiad nie będzie miał wglądu w nasze biesiadowanie.

Najpierw jednak bierzemy się za studnię i grilla z wędzarnią, cały czas poszukuję inspiracji...
Wszystko oczywiście z cegły, bo ja ceglara jestem, może połączę trochę z kamieniem...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies