piszę do was o poradę w sprawie rozmieszczenia zraszaczy w moim ogrodzie. Mam obecnie system nawadniający, tylko niestety jakoś nie działa poprawnie, bo ciśnienie jakieś nie bardzo, wszystkie są w jednej sekcji, były montowane 10 lat temu i sa martwe pola. Zamieszczam zdjęcie poniżej. A jeśli chodzi o ciśnienie w kranie, którym doprowadzona jest woda to 10l w ciągu 20s, czyli 1,8m3/h.
Martuś już nie ucinaj , udało mi sie cos podobnego kupic, nie wiem czy całkiem taki sam ale podobny wiec nie będę Ci zawracac głowy. Milo że zaglądasz. zaraz poszukam ptaszka dla Ciebie.
Ula wszystkie rośliny w cieniu gubią liście . Najbardziej na cień wytrzymałe sa buki i graby , pozostałe dosc szybko gubią liście. Cięte kulki mają mnóstwo małych gałązek i skutecznie zasłaniaja dostep swiatła do środka rośliny wiec musi w środku wyłysiec. Po prostu nie zagląda sie do środka.Obydwie kulki mają imponujący rozmiar.Dzieki za zdjecia.U mnie tez dziś z przerwami pada deszcz.Pozdrówka.
rafax, mi mietę wcinaja takie oto gąsieniczki
ciężko je wypatrzyć, bo są małe, ale potrafią szybko podziurawić całą uprawę
za bazylię też się chwyciły i za paprocie........na razie na innych roślinach w ogródku ich nie znalazłam