Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 21:37, 19 sie 2013

Anabell napisał(a)
Mam białe kosmosy, dam Ci nasionek. dalej będę zbierała jak dojrzeją. Zebrałam też białe jednoroczne ketmie.
Wiesz , że powschodziła biała naparstnica ta późno siana, i mało dojrzałe nasionka, na razie jest jak ziarenko maczku maleńka. Może zdążę rozpikować do paletek to będziesz miała.

Cudownie Haniu
JoannA 21:58, 19 sie 2013

Nowa trafka

bukszapany po 4 zł

i aniołek, muszę mu jakieś fajne miejsce znaleźć
a piesio też robi za aniołka

roslinki jak zwykle wędrują po ogrodzie, trawka do podziału
yolka 07:57, 20 sie 2013

Witaj w deszczowy ranek, gdzie mozna kupić takie tanie bukszpany
JoannA 08:02, 20 sie 2013

yolka napisał(a)
Witaj w deszczowy ranek, gdzie mozna kupić takie tanie bukszpany

Jolu, kupiłam je na moim ryneczku w sobotę, sprzedaje je starszy pan i twierdził że wyprzedaje roślinki bo się nie opłaca, zabrałam wszystkie więc mi opuścił z 5 na 4. Wiosną kupowałam u niego kopane z gruntu tylko wyższe chyba po 6 zł i przyjęły się bez problemu.
08:04, 20 sie 2013
Witaj z rana Asiu
Śliczna trawka czy to jakaś turzyca ? A jakie tanie zdobyłaś bukszpany,szykujesz jakąś obwódkę czy pojedynczo będzie rosnąć ? u nas takie w najbliższej szkółce od 7 zł ..
Tyle u Ciebie uroczych zakątków,że nie jeden anioł znajdzie schronienie pod krzaczkiem
U nas dalej kropi,w nocy nawet sporo popadało,dobrze,bo rośliny spragnione..
Miłego dnia Asiu
AgnieszkaW 08:05, 20 sie 2013

Trawka śliczna, tylko jedna? Bukszpany udalo ci się kupić naprawdę po okazyjnej cenie, aniołek uroczy - też mam podobnego, ale bardziej szarego, kamiennego. Pozdrawiam serdecznie z rana
Ola54 08:12, 20 sie 2013

Fajne zakupy, aniołek super.
Teraz czas zakupów jesiennych.Aż strach wchodzić w wątki
Pozdrawiam
JoannA 08:25, 20 sie 2013

Anulka napisał(a)
Witaj z rana Asiu
Śliczna trawka czy to jakaś turzyca ? A jakie tanie zdobyłaś bukszpany,szykujesz jakąś obwódkę czy pojedynczo będzie rosnąć ? u nas takie w najbliższej szkółce od 7 zł ..
Tyle u Ciebie uroczych zakątków,że nie jeden anioł znajdzie schronienie pod krzaczkiem
U nas dalej kropi,w nocy nawet sporo popadało,dobrze,bo rośliny spragnione..
Miłego dnia Asiu

Anulko, ta trawa to Carex morrowii 'Ice dance', jak miną upały będę ją dzieliła.
Bukszpany muszę dosadzić przy placyku żwirowym tam gdzie teraz łan stipy, tam już rosną 3 małe kulki i 1 stożek ale dorzucę jeszcze 2, pozostałe poczekają zadołowane do wiosny bo w planach nowa rabata. Mam 9 horti z własnych patyków i muszę coś skubnąć z trawnika
Wczoraj miałam strasznego lenia i nic nie podlałam więc cieszę się jak guupia bo w nocy popadało
Pozdrawiam Anulko
JoannA 08:37, 20 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Trawka śliczna, tylko jedna? Bukszpany udalo ci się kupić naprawdę po okazyjnej cenie, aniołek uroczy - też mam podobnego, ale bardziej szarego, kamiennego. Pozdrawiam serdecznie z rana

Trawka narazie jedna Agnieszko, planuję ją podzielić na 6 małych. Muszę do Debry zerknąć bo ona dzieliła 'Ice dance' u siebie.
Bukszpany gość wyprzedawał, M się jeszcze troszkę potargował i zgarnęłam wszystkie Zajrzę w sobotę na ryneczek, jak będą to dokupię.
Aniołek mnie tak zauroczył, że nie mogłam mu się oprzeć
Miłego dnia Agnieszko
08:53, 20 sie 2013
JoannA napisał(a)

Anulko, ta trawa to Carex morrowii 'Ice dance', jak miną upały będę ją dzieliła.
Bukszpany muszę dosadzić przy placyku żwirowym tam gdzie teraz łan stipy, tam już rosną 3 małe kulki i 1 stożek ale dorzucę jeszcze 2, pozostałe poczekają zadołowane do wiosny bo w planach nowa rabata. Mam 9 horti z własnych patyków i muszę coś skubnąć z trawnika
Wczoraj miałam strasznego lenia i nic nie podlałam więc cieszę się jak guupia bo w nocy popadało
Pozdrawiam Anulko

A ja głupol nigdy nie pomyślę o dzieleniu dużych nowo-zakupionych roślin ;(
U nas też padało i nadal sobie kropi.Moja wena uleciała hen daleko ale to dobrze,odpoczynek od szpadla mam Małż nie odpuszcza,od wczoraj zabrał się za dolny taras..
Pozdrawiam Asiu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies