He he, jeżówki w probówkach.
A ja mam taki bukiet w kuchni
A co, koper mi obrodził w tym roku straszliwie. Będzie dużo nasion na przyszły rok.
A do salonu znoszę mieczyki, które posadziłąm w polu. To był SUPER pomysł. Mam kwiaty w domu, bo po co komu kwitnąć mają na polu. Nie żal zerwać. Muszę powtórzyć w przyszłym roku i jeszcze cynie posiać.
A może pięciornik? kwitnie całe lato jest w różnych kolorach na zimę ścinasz ok 30cm albo wyżej i stoją fajne miotełki ja jestem z niego zadowolona, a tutaj znalazłam fotki
Wiosna, wąska rabata z pięciornikiem
Początek kwitnienia zazwyczaj maj
Lato, aż do przymrozków
Marzenko - ogród rzeczywiście nie jest wielki, ale za to ile roślin się mieści Zresztą przez to i tak wydaje się większy
Nie posiedziałem dzisiaj z Wami, bo właśnie z kina wróciłem - film fajny Ale zmęczony jazdą jestem...A na 5.30 do pracy...I gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie? Jak mnie nie zmiecie to Was poodwiedzam
Niestety nie znam wszystkich nazw moich róż, ponieważ mam ich ok. 60 odmian. Mogę jednak pokazać niektóre z nich w całości Ta krzaczasta jest piękna i kwitnie nieprzerwanie przez całe lato, jej kwiaty do złudzenia przypominają peonie.
Inne są też przepiękne......
Dróżka prowadząca do mojego domu.
Ta róża jest przepiękna, ogromna i zdrowa a jej kwiaty same układają się w ciekawą kompozycję.