Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Głupi ogrodnik musi się uczyć od innych...... 11:47, 17 cze 2013

Do góry
Jambosana - pięknie napisałaś , dziękuję

W rewanżu moje zeszłoroczne lilijki dla Ciebie:

Może niedoskonały ale..... 11:32, 17 cze 2013

Do góry
Angielka która przywróciła mi wiarę w te kwiaty
Queen of Sveden - .Ona i Glamis Castle, Ale to zasługa dobrych sadzonek z dobrego żródła

z pachnącymi gożdzikami

No i doszłam do Renesansowej - Ghita Reinassance - mam słabość do tych róż

z tyłu ma białą szałwię która podkreśla jej delikatność

berberysami Erecta jest oddzielona od znowu będę się powtarzać pięknej,wytrzymałej pachnącej Comte de Chambord. Właściwie to nie mam odpowiednich określeń dla tej róży.Mam 3 szt

tu druga

kolejne różowe -Luise Odier róża historyczna.No cóż jeżeli ktoś lubi róże i ma dużo miejsca to musi a właściwie powinien ja mieć.Ja mam dwie ale nie powiedziałam ostatniego słowa.Mam miejsce na 2-3 sadzonki w jednym miejscu . Ona z tych dużych a ja takie lubię

Na razie jedna kwitnie tak

a druga młodsza tak
Ogród wokół Jaskółki 11:30, 17 cze 2013

Do góry

i jeszcze ściana z wiciokrzewów na tle zachodzacego słońca .... prawie romatycznie
Ania i róże i cała reszta :) 11:29, 17 cze 2013

Do góry

Ania i róże i cała reszta :) 11:29, 17 cze 2013

Do góry
Trochę fioletowo mam teraz w ogródku

Ogród wokół Jaskółki 11:29, 17 cze 2013

Do góry

Kochani dawno tu nie zaglądałam z taką częstotliwością i wpisem raz na rok .... nie komentuje ale wiele sie działo .
A to pierwsze pozimeczki ... i już zjedzone .

Po tych deszczach majowych takie grzybki mi na grządkach wyrosły ... kurcze i tez zjedzone .
Pozdrawiam obiecuje bedę aktywna
Może niedoskonały ale..... 11:19, 17 cze 2013

Do góry
Kolejna- pomyłka ale ładna . Prawdopodobnie Chicago Peace

kolorowa,jaskrawa Rumba Poulsena. Miałam do pary Sambę ale padła.Szkoda

Augusta Luise- trudna. Mam dwa krzaczki rośnie różnie. Teraz przesadziłam rosną obok siebie . Jak przystało na płeć piękną jest zmienna. W zmienności barw jest mistrzynią. Na razie wygląda tak

Herkules - nie wszystkim odpowiada zimni lekko liliowy kolor ale ja ją lubię ....za wszystko.2 krzaczki mam.Lubię kupować te które znam

No i moja kolejna faworytka Lions Rose - polecam ja wszystkim. W tym roku wyjątkowo wcześnie zaczęła kwitnienie. Za towarzystwo ma szałwię i ostróżkę

W Gąszczu u Tess 11:17, 17 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Ewuś, jesteś kochana Ja kwiczę bezustabbie od około tygodnia, to jest od czasu, gdy tę kompozycję w linku wrzuciła u siebie Malkul.
Mam ją w ulubionych, na kompie w pracy, i od kilku dni wgapiam się w nią nieustannie.
Jest cudna. Jest przecudna. Powiem Ci na uszko, że jeśli będę musiała przesadzić citronelki, to wcale ich nie zamienię na inne jasnozielone. Pójdę w odcienie zieleni i strukturę.
Nie dostaniesz kfiatka, tylko same ...pąki
Jukka mnie zaskoczyła w tym roku. Siedziała sobie w ciemnym kątku, ani myśląc kwitnąć. Tak pewnie z pięć lat. I kiedy już straciłam jakąkolwiek nadzieję - suprise! (i to jaka)

Mnie też zaskoczyła...ale negatywnie...
posadziłam w zeszlym roku 6 szt w dwóch rzędach...i zakwitła tylko jedna.
Ale poczekam, dam jej szansę za rok...obym nie musiał 5 czekać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:07, 17 cze 2013

Do góry
giza napisał(a)

Cóz za filizoficzny stosunek do życia......

Z drugiej strony.....hmmm... własciwie, po co też jeść czy pić, w końcu i tak przecie skończymy na Powązkach.....

Pomiędzy Powązkmi a jedzeniem, jest jeszcze też coś .. i też.. jak by nie patrzeć i nie czuć
Hi, hi, hi .....
Ale zanim w g... sie obróci ile przyjemności po drodze

Ale masz super wierszyk u Bogdzi

U Alinki będę, przynajmniej mam w planacha Przypomnij o czyścu to ci go uskubię
Kostrzewy są ładne rok, potem po przycięciu jeszcze jako tako, a potem nadają sie do wyrzucenia. A najlepiej traktować jako jednoroczne
Może niedoskonały ale..... 11:07, 17 cze 2013

Do góry
Matyldo- zanim doszłam do oliwnika padły baterie. Jak tylko naładuję zaraz zrobię
Piwonie lubią słońce i dodam, że nie jestem fanką host. Sporo roślin u mnie jest przypadkiem w wyniku niekontrolowanych zakupów w przeszłości.

Zrobiłam dzisiaj sesję swoim różom [aż bateria padła z wrażenia] Trochę Was pomęczę
Reine des Violetes

obok niej róża kanadyjska Aleksander McKenzie.Kwitnie pierwszy raz

i dalej moja faworytka Dames De Choncenau.Tak mnie zauroczyła. że dokupiłam drugą. Na razie pąk ale potem będę zamęczała zdjęciami kwiatów

Honeymilk
Anglia czerwiec 2013 11:07, 17 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witamy, dolecieliśmy, jest nas z Ogrodowiska 11 osób,

Pierwszy dzień to wizyta na wystawie Gardeners' World Live w Birmingham. Wiedziałam o tej wystawie od kilkunastu lat,, jednak nigdy na niej nie byłam. Teraz się udało

To wielki teren wystawowy, gdzie wystawa zajmowała kilka hal. WielkiPawilon jest większy niż na Chelsea Flower Show, a co najważniejsze, sporo jest stoisk z roślinami. To po prostu szał.

Bardzo Wam zazdroszczę

A to kompozycja w sam raz dla mnie
ogrodoweimpresjejolki 10:50, 17 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mam spóźnienie w kwitnieniu niektórych roślin, w stosunku do Twoich około 2 tygodnie.
Pozdrawiam! Miłego tygodnia!

Haniu, Ty nie masz spóźnienia tylko planowo jedziesz innym rozkładem jazdy

Tobie tez miłych chwil nie tylko w ogrodzie

Moje ustronie 10:50, 17 cze 2013

Do góry

tak wyglądał mój ogródek po deszczach

grad

kącik wodny
Róże ciemne różowo-fioletowe 10:48, 17 cze 2013

Do góry
Taka ciemna róża pięknie wygląda w towarzystwie białej róży i lawendy.

No i masz misz-masz 10:44, 17 cze 2013

Do góry
Czy te bukszpaniki można już kulkować? Dwa lata temu zdobiły wejście domu w donicach, ale tak jakoś kiepsko rosły, a po zimie nie wyglądały za dobrze, więc wsadziłam je do gruntu. Liczyłam na to, że wtedy wystrzelą do góry ale coś niebardzo. Pasowało by je uformować...
Moje ustronie 10:42, 17 cze 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:42, 17 cze 2013

Do góry
Ale basenior...pół działki by nam zajął...ale bym chciała...już czuję wodę...chociaż tyle masz po swojej harówie, te 20 minut...

Powiadasz, że to przetacznik? Mam takie coś od jesieni zeszłego roku, rośnie sobie, liście ładne ma, ale nie widać żeby toto miało kwitnąć...mówili mi, że to czyściec...może w nieodpowiednim miejscu mam...

Kupiłam 7 ostróżek, niebieściutkie na zdjęciu były, zobaczymy jakie roślinki przyjdą i jak zakwitną

Miłego dnia Aniu
Nasz przydomowy ogródek 10:42, 17 cze 2013

Do góry
Witaj Zbyszku Od kilku dni wertuje twój wątek, bo wyobraź sobie zdecydowałam się "ogolić" mojego jałowca-giganta. Oczywiście nie wiedziałam, na której stronie jest relacja z ciecia i musiałam przeglądać od początku No i, jak to ja, byłam zbyt niecierpliwa, żeby szukać, nie znalazłam i zaczęłam cięcie sama. Powiedziałam sobie, ze lepsze każde cięcie dla niego niż zadne i... raz kozie smierć!
Zaczęłam jednego dnia po południu i cięłam do wieczora, a następnego dnia od rana do popołudnia (jeszcze najwyższe gałęzie mam nie podcięte, ale do tego potrzebuje drabinki, więc zostrawiłam sobie te robote na później).
No i oczywiście zorientowałam sie po fakcie, ze powinnam była to zrobić na wiosnę
Ale wszystkiemu winna rabatka pod jałowcem, którą dałam radę skończyć dopiero teraz. Jak ja zrobiłam, to zauważyłam, ze jałowiec, który rośnie od jej zachodniej strony, zabiera jej całe światło. No to niewiele myśląc zaczęłam go przystrzygać od spodu i... poszłoooo....
Bardzo jestem ciekawa, jak teraz wyglada twój jałowiec, więc zaraz zamierzam poszukać, ale najpierw chciałam sie pochwalić swoim "pudlem"
Na razie nie mam zdjęcia (dziecko kartę pamięci mi zabrało do szkoły, bo jakąś prezentację robią, a moja karta najwieksza "w rodzinie" ) ale wkrótce relacja foto w moim wątku. Az sie boje, co powiesz...
Poszłam całkiem na zywioł (trochę inne to cięcie u mnie, bo mój jałowiec jest dużo wyższy, myslę, że ma z 2.5 albo i 3 metry wysokosci) i cięłam "kulki", jak na ogonku pudla

Pozdrawiam i przepraszam, ze sie tak rozpisałam, ale okrutnie jestem podekscytowana

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:39, 17 cze 2013

Do góry
Setki, to u Ciebie Sebastianie lecą,jak ptaszki u Bożenki! Gratuluję już pięknego ogrodu! Już za rok matura! Trzymam kciuki, a póki co, planuj wakacje! Należą się Tobie stokrotnie!

Ogród w skali mikro :) 10:27, 17 cze 2013

Do góry
Ale poleciałaś Gierczusiu przez weekend!!!!!!!!!!!!!!! Przegapiłam Twoją półlitrówkę, ale nie z mojej winy i już się poprawiam Gratulacje!!! Za to dostaniesz dwie róże

To hasło o nauczycielce i pale...nie mogę...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies