Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 23:47, 11 lip 2013

Do góry
Wszystkiego najlepszego z okazji setki

Bajkowy ogród Weroniki 23:44, 11 lip 2013

Do góry

Kwitną różowe tawułki.

Clematis PREZYDENT oplata przekwitłą różę.

Kwitną nenufary i pływają żabki.

Czerwonej róży jedna gałązka obsypana kwieciem.

Kwitnąca nowa róża (nn).

Lady Moon wciąż kwitnie następnymi kwiatami.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:44, 11 lip 2013

Do góry
Kindzia - Kondzio ma rację... ale tym razem na szczęście lotos stoi w płytkiej wodzie i blisko brzegu..... ale nóżki się umoczyły

Danusia - tam jest kilka krzaczków.. tylko maja pecha, bo średnio co półtora sezonu je przesadzam... a niezbyt to lubią, ale jakoś się zbierają do kwitnięcia I znów je będę przesadzać Ale jak przekwitną )

Bogdzia, Ula i inni... sorki jak kogoś pomijam... buziam ograniczam liczbę postów Bo mi czasu brak

Bociuś - nie zdążyłam zrobić zdjęć, a po południu zaczęło z nieba takie brzydkie i mokre...

Agata
- pięknie Ci się rozrosła lawenda

Iza ,Marzenka - wniosek - każda lawenda jest ładna, każda na swój sposób.. lawenda to lawenda

Konstancja - rób te kjuby i pisz książkę... nie bojaj się ciąć bylin .... jak brzydkie albo coś nie halo..tnij.... one odrosną z korzeni ... z nielicznymi wyjątkami dobrze znoszą też przesadzanie Kokoryczkę też przycinam jak mi sie robi brzydka, wtedy wypuszcza na nowo piękne listki.. które też są śliczne. Część jeżówek obawiam się, że będziesz musiała wyrzucić bo się nie zmieszczą.. ale łatwiej wyrzucić niż posadzić podobne nowe Jeżówka rośnie w objętość przez ok. 2-3 lata... potem już jest stała.. w gabarytach... wiec jeszcze się poszerzy Na Kamasutrę sie napatrzyłam w Indiach .. i to dzieła sztuki a nie ugi-bugi dla dorosłych... Kocham Indie... i chyba stąd mam taki sentyment do lotosu Zawsze marzyłam by jeszcze raz polecieć i tak kilka miesięcy sie powłóczyć...... chyba mało realne, to chociaż taki lotos ... a na starość sprzedać tu wszytko a tam zamieszkać... tanio, ciepło... a do Kaszmiru na narty. Kaszmir teraz w rejonie zapalnym, no i ogrodu przecież nie zostawię
Bajkowy ogród Weroniki 23:35, 11 lip 2013

Do góry

Anabelle są piękne i wcale nie potrzebują podpór, aż się dziwię bo głowy mają wielkie (ale gdyby mocno padało, kto wie).

Kwitnie jukka, zaraz zaczerwieni się koło niej hortensja, i dalej pokażą się lilie, białe i różowe, i zakwitnie kolejny liliowiec.

Zakwitły lilie drzewkowe, znacznie większe od zwykłych.

Ogród u stóp klasztoru 23:33, 11 lip 2013

Do góry
zakwitają kolejne róże . to dopiero początek

Gartnerfreude

Larisa

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:30, 11 lip 2013

Do góry
wiunia napisał(a)
Aniu u Ciebie rośnie cudna katalpa kiedyś widziałam chyba zdjęcie powiedz mi kochana czy przy tarasie mogę posadzić takową? tylko mam dylemat czy szczepioną na pniu czy zwyczajną? chcę aby dała mi cień jak podrośnie, a że ponoć rośnie szybko więc o niej pomyślałam Słyszałam, że te szczepione nie kwitną Pozdrawiam serdecznie!

Chwilkę trwało, ale musiałam poszukać pomocy "dydaktycznych "
Możesz taka posadzić przy tarasie, tyko kupuj wysoko szczepioną ,bo korona rośnie wielka i rozłożysta
I polecam odmianę żółtą Aurea
Nie kwitną katalpy które rosną w ładne kulki odmiana Nana, ale one koronę też maja mała i trudno od nich liczyć na cień Rosną dość wolno.

Tu wyszperałam w necie odmianę co kwitnie a szczepiona dość wysoko....
http://www.iglaki24.pl/p18134,catalpa-bignonioides-aurea-surmia-bignoniowa-aurea-pa-160-200cm-c-25-160-220cm-w.html

U nas w szkółkach widziałam odmiany takie zwykłe i szczepione na różnych wysokościach... i trudno w niej liczyć na obcięcie dolnych gałęzi, bo gałęzie rosna promieniści z jednego jakby miejsca.... można zmniejszyć koronę, wyciąć całą gałąź, ale nie da sie konarów "umiejscowić wyżej".

Popatrz o co mi chodzi..

Ogród Nebel 23:24, 11 lip 2013

Do góry
nebel napisał(a)
'Heritage' - mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy tej róży. Bardzo mi zależy, aby udało mi się dokupić odmiany do niej podobne.

Ale cudny okaz ! Pączuchy prześliczne ! Nabrałam na nią ochoty.
Blaski i cienie nowego życia 23:22, 11 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniutrochę mnie przeceniłaś
te szmaragdy są od zeszłego roku, ja tylko zrywam darń
i miskanta posadziłam.

Wczoraj odstawiłam auto do mechanika a z dziećmi byłam na basenie
ależ cudownie się spaliłam
a dzisiaj pada i też się cieszę,
bo po deszczu będę mogła dokończyć zrywanie darni z drugiej strony..

wspomnienie kuli bukszpanowej-
okazało się że ona ma pusto w środku a tylko liście na zewnątrz,
to było dla mnie nowe odkrycie

Ula tam gdzie nie dochodzi słońce liście usychaja , mam nadzieje ze nie wyrzuciłaś tego bukszpana z powodu tych liści.Taki śliczny , duży , napisz ze go masz.
Ogród Nebel 23:21, 11 lip 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Lawenda to moja ulubiona roślina. Próbuję różnych połączeń.

Tu z różą "Cubaną"

A to już z lilią...

Lilie to zresztą kwiaty, które również sobie cenię, ale chyba nie do końca potrafię je dobrze wkomponować w całość mojego ogrodu. W każdym razie pracuję nad tym

Pięknie ogniście kwitnąco a ty faktycznie szalejesz w ogrodzie.Przycinanie ,sadzenie nawet upał ci nie przeszkadza.A ja na spokojnie czyszczenie i koszenie.Cubana z lawendą piękne zestawienie.A ja myślę liliami poprzesadzać trawy .
Porządkowanie Nieuporządkowanego 23:19, 11 lip 2013

Do góry
Wrzucam jeszcze pare zdjątek z tegorocznej wiosny...

Jedno się, cholercia, przewraca, nie wiedzieć czemu

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:17, 11 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Solniczka w zbliżeniu... że wzięłam kiepski aparat.. a teraz pada deszcz i sie trochę przymknął kielich I pszczółka odleciała

dzieło sztuki ! chyba bym siedziała cały dzień i się w niego gapiła
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:15, 11 lip 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

A to trawy, które czeka eksmisja

No, rzeczywiście niezły snopek będzie
Jurajski Ogród 23:15, 11 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajskie lato - cd

Co to jest to białe stokrotki czy margarytki czy jeszcze cos innego?
a tu jest pięknie , zreszta wszedzie jest pięknie. Pozdrawiam.

Ogród Leny. 23:14, 11 lip 2013

Do góry
Gratki lekko spóźnione ode mnie, ale ja dopiero po urlopie powoli zaczynam ogarniać ulubione wątki

Pozdrawiam serdecznie i gratuluję coraz piękniejszego ogrodu

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 11 lip 2013

Do góry
Wszyscy zachwycający sie razem ze mną Lotosem.. dziękuje w imieniu lotosa i w imieniu Mariusza... bo to jego dzieło ..... Zapraszam na wątek o lotosie i jego uprawie.. tam Mariusz pokazywał los tego lotosa Moja rola to było przywieźć go i wrzucić do kałuży I teraz robić fotki Dziś deszcz 2 płatki już utrącił Ale na chwilę obecna są jeszcze 2 pąki kwiatowe.. jeszcze Was pomęczę tym widokiem

Marzenka
- lecę zaraz oglądać grzybienia

Mela - zależy jakie tuje... i czy będziesz ciąć, czy nie, czy masz psa.... bo dla psa musisz zostawić pas startowy i ścieżkę zdrowia Jak odpowiesz to powiem ile ja bym dała ..... a i inni też ci chętnie odpowiedzą

Kondzio - też cie tofam I ja dla Ciebie zawsze chce dobrze ... a że jestem jaka jestem to
Lilie - Lilium 23:07, 11 lip 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:05, 11 lip 2013

Do góry
Kompozycje, drzewa, firletki i lawendy, super. Te z żurawkami też, i Anabele.
Buziaki z big lilią.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:59, 11 lip 2013

Do góry
Slawko napisał(a)

Sławku , co to za kwiaty?

Zdjęcia jak zykle cudowne
Pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 22:57, 11 lip 2013

Do góry
Maleńka róża pnąca,kupiona w tym roku w Renku ...nieprzerwanie kwitnie.
Rozwojowy kawałek pola 22:50, 11 lip 2013

Do góry
anax napisał(a)

Kilka fotek

Ale fajna ścieżka na trawnik Świetnie to wymyśiłaś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies