Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 10:50, 17 cze 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mam spóźnienie w kwitnieniu niektórych roślin, w stosunku do Twoich około 2 tygodnie.
Pozdrawiam! Miłego tygodnia!

Haniu, Ty nie masz spóźnienia tylko planowo jedziesz innym rozkładem jazdy

Tobie tez miłych chwil nie tylko w ogrodzie

Moje ustronie 10:50, 17 cze 2013

Do góry

tak wyglądał mój ogródek po deszczach

grad

kącik wodny
Róże ciemne różowo-fioletowe 10:48, 17 cze 2013

Do góry
Taka ciemna róża pięknie wygląda w towarzystwie białej róży i lawendy.

No i masz misz-masz 10:44, 17 cze 2013

Do góry
Czy te bukszpaniki można już kulkować? Dwa lata temu zdobiły wejście domu w donicach, ale tak jakoś kiepsko rosły, a po zimie nie wyglądały za dobrze, więc wsadziłam je do gruntu. Liczyłam na to, że wtedy wystrzelą do góry ale coś niebardzo. Pasowało by je uformować...
Moje ustronie 10:42, 17 cze 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:42, 17 cze 2013

Do góry
Ale basenior...pół działki by nam zajął...ale bym chciała...już czuję wodę...chociaż tyle masz po swojej harówie, te 20 minut...

Powiadasz, że to przetacznik? Mam takie coś od jesieni zeszłego roku, rośnie sobie, liście ładne ma, ale nie widać żeby toto miało kwitnąć...mówili mi, że to czyściec...może w nieodpowiednim miejscu mam...

Kupiłam 7 ostróżek, niebieściutkie na zdjęciu były, zobaczymy jakie roślinki przyjdą i jak zakwitną

Miłego dnia Aniu
Nasz przydomowy ogródek 10:42, 17 cze 2013

Do góry
Witaj Zbyszku Od kilku dni wertuje twój wątek, bo wyobraź sobie zdecydowałam się "ogolić" mojego jałowca-giganta. Oczywiście nie wiedziałam, na której stronie jest relacja z ciecia i musiałam przeglądać od początku No i, jak to ja, byłam zbyt niecierpliwa, żeby szukać, nie znalazłam i zaczęłam cięcie sama. Powiedziałam sobie, ze lepsze każde cięcie dla niego niż zadne i... raz kozie smierć!
Zaczęłam jednego dnia po południu i cięłam do wieczora, a następnego dnia od rana do popołudnia (jeszcze najwyższe gałęzie mam nie podcięte, ale do tego potrzebuje drabinki, więc zostrawiłam sobie te robote na później).
No i oczywiście zorientowałam sie po fakcie, ze powinnam była to zrobić na wiosnę
Ale wszystkiemu winna rabatka pod jałowcem, którą dałam radę skończyć dopiero teraz. Jak ja zrobiłam, to zauważyłam, ze jałowiec, który rośnie od jej zachodniej strony, zabiera jej całe światło. No to niewiele myśląc zaczęłam go przystrzygać od spodu i... poszłoooo....
Bardzo jestem ciekawa, jak teraz wyglada twój jałowiec, więc zaraz zamierzam poszukać, ale najpierw chciałam sie pochwalić swoim "pudlem"
Na razie nie mam zdjęcia (dziecko kartę pamięci mi zabrało do szkoły, bo jakąś prezentację robią, a moja karta najwieksza "w rodzinie" ) ale wkrótce relacja foto w moim wątku. Az sie boje, co powiesz...
Poszłam całkiem na zywioł (trochę inne to cięcie u mnie, bo mój jałowiec jest dużo wyższy, myslę, że ma z 2.5 albo i 3 metry wysokosci) i cięłam "kulki", jak na ogonku pudla

Pozdrawiam i przepraszam, ze sie tak rozpisałam, ale okrutnie jestem podekscytowana

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:39, 17 cze 2013

Do góry
Setki, to u Ciebie Sebastianie lecą,jak ptaszki u Bożenki! Gratuluję już pięknego ogrodu! Już za rok matura! Trzymam kciuki, a póki co, planuj wakacje! Należą się Tobie stokrotnie!

Ogród w skali mikro :) 10:27, 17 cze 2013

Do góry
Ale poleciałaś Gierczusiu przez weekend!!!!!!!!!!!!!!! Przegapiłam Twoją półlitrówkę, ale nie z mojej winy i już się poprawiam Gratulacje!!! Za to dostaniesz dwie róże

To hasło o nauczycielce i pale...nie mogę...
Moja działka. 10:23, 17 cze 2013

Do góry

Bogusiu, piękny jest! I taki delikatny, jednak białe kwiaty są subtelne...
Piękne róże masz i widzę, że jedną z moich ulubionych róż też. To kronenburg ( ta dwukolorowa).
Początki w Kruklandii 10:18, 17 cze 2013

Do góry
Innego chwilowo nie mam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:15, 17 cze 2013

Do góry

Zawsze coś takiego Irenko u Ciebie zobaczę co chciałabym mieć, już !!!! Piękny ten Twój orlik, lubię dwukolorowe kwiaty

Ale będziesz wrażenia miała, wracaj szybciorkiem i zdjęcia wklejaj
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:09, 17 cze 2013

Do góry

Po prostu ogród... 10:07, 17 cze 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
Widok z balkonu sprzed trzech lat

nieco późniejszy widok

Sylwia, z czego masz zrobione obrzeża rabatek? to plastik?
Anglia czerwiec 2013 09:58, 17 cze 2013

Do góry
Na razie to tyle, bo za krótko mam rano internet cdn.wieczorkiem

Anglia czerwiec 2013 09:56, 17 cze 2013

Do góry
Z ogrodowiska są:

Irenka z Waligórą Zygmusiem, Pszczółka z M., Mira. Tamaryszek. Dzidka i Poziomka, Inez z M., Gabriela z M i my z Wiciem.

Anglia czerwiec 2013 09:53, 17 cze 2013

Do góry

Anglia czerwiec 2013 09:52, 17 cze 2013

Do góry
Witamy w Anglii, rozpoczyna się dla nas czas pełen emocji i mnóstwo wrażeń.

Dolecieliśmy na czas, a jest nas z Ogrodowiska 11 osób,

Program mamy nastapujący:

Zwiedzanie ogrodów:

Niedziela

Wystawa BBC Gardeners'World w Birmingham

Poniedziałek

The Manor House w Upton Grey projektu Gertrudy Jekyll oraz

Bury Court w Bentley autorstwa Pieta Oudolfa .

The Vyne Garden

Mottisfont Abbey ze wspaniałym ogrodem różanym, pełnym
starych i angielskich odmian róż

Wtorek

Loseley Park oraz Vann Garden.

Środa

The Savill Gardens, oraz zwiedzanie prawdziwie angielskiego ogrodu Chenies Manor
Plus centrum ogrodnicze.

Pierwszy dzień to wizyta na wystawie Gardeners' World Live w Birmingham. Wiedziałam o tej wystawie od kilkunastu lat,, jednak nigdy na niej nie byłam. Teraz się udało

To wielki teren wystawowy, gdzie wystawa zajmowała kilka hal. WielkiPawilon jest większy niż na Chelsea Flower Show, a co najważniejsze, sporo jest stoisk z roślinami. To po prostu szał.

Coś dla Kuklika, motyle na ścianę

ogrodoweimpresjejolki 09:47, 17 cze 2013

Do góry
Kochani, dziękuję, dziękuję, dziękuję
Wczoraj znowu dzień pełen atrakcji, ale bezdziałkowy ... Dzisiaj też pewnie nie dam rady Tęsknie już za tym co tam się dzieje. A dzieje się, dzieje

Ostróżki kwitną Podglądam Wasze śliczne, ale moje też mi się podobają Rozrosły się w ogromną kępę - mus je podzielić. Tylko kiedy?

Lawenda pokazuje kolor i rozsiewa zapach, a że z mojego "chowu", to tym bardziej cieszy

rozchodniki tez ładne

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:47, 17 cze 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Firletki

Sebek, własnie tak wczoraj sobie rozmyślałam o tym, że w sumie moje byliny głównie kwitną w odcieniach niebieskiego i że przydałby sie jakiś mocniejszy akcent może jakiś róż, no i dzisiaj patrzę na twoje zdjęcia ..... ta firletka jest poprostu boska a w połączeniu z lawendą to brak mi słów!!!!
Nie dopatrzyłam sie nigdzie co to za firletka jest????
ja mam ale białą i nie jest taka okazała jak twoja różowa!

edit:
Już doczytałam, dużo wcześniej pisałeś że to firletka smółka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies