Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

waska 20:25, 18 lip 2013

Jej jakie motyle !
Moja budleja jeszcze nie kwitnie czekam na motyle bo mój dwulatek bedzie zachwycony tylkami
Bogdzia 21:40, 18 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu masz talent do gifów. Ładny

Przylatują też do Ciebie pazie królowej? Podobno dwa razy w roku można je spotkać : w maju i sierpniu. W zeszłym roku pierwszy raz go widziałam na żywo, oblatywał moje róże (to nietypowe dla niego...), teraz w maju nie widziałam, może znowu w sierpniu się zdarzy? Ten to dopiero piekniś jest!

Miłego

Pazia królowej nie widziałam u siebie pewnie dlatego że on potrzebuje marchewki, kopru, pietruszki biedrzeńca lub fenkułu do życia a u mnie ani u moich sasiadów w bardzo dużym promieniu tych roślin nie znajdzie. Był natomiast dośc podobny paź żeglarz który żyje na tarninach , śliwach i głogu i mam jego zdjecie. Proszę bardzo

Bogdzia 21:44, 18 lip 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, motylki Ci się porozlatywały po różnych wątkach. Jeden trafił do mnie, masz siatkę, możemy spróbować złapać

Aguś mam siatke do łapania ryb i może by sie nawet nadała ale tyle mam motyli że nawet nie zauważę tych brakujących więc niech u Was już zostaną.
Bogdzia 21:46, 18 lip 2013

ana_art napisał(a)
Ale motyle nie mam pojęcia jak Ty to robisz, że udają Ci się TAKIE zdjęcia
dzięki kwiatom w tym roku zaobserwowałam i motyle i pszczoły i trzmiele w nieporuwnywalnej ilości niż rok temu. A i ptaszków sporo fruwa

Aniu one tak sa zajete kwiatami że moge w ręce brac ,aparat trzymam tuż przy nich, tylko sprawdz czy możesz robic swoim aparatem zdjecia makro, na ogół jest narysowany kwiatek przy tym ustawieniu.
Bogdzia 21:48, 18 lip 2013

GorAna napisał(a)
Bogdziu artystko, pięknie pokazujesz florę i faunę dzięki
Miłego dnia życzę

Dzięki Aniu, był niezły choc jak dla mnie nieco za ciepły .
Bogdzia 21:55, 18 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Jestem na bieżąco obejrzałam motyli raj i je same w pięknych szatach, świetne zdjęcia
u mnie ich też mnóstwo, ale nie umiem je tak sfocić rządzą na jeżówkach, rudbekii i budlejii, a że pokrzyw kwitnących mam dostatek, to i tam
miłego dnia gif cudniasty

Irenko u mnie do kwitnienia budlei jeszcze daleko natomiast kwitną jeżówki i rudbekie które własciwie sa chwastami bo tak się rozsiewają ale nie wyrywam ich właśnie ze względu na te motyle.
Chciałam Ci pokazac lilie z Kwiatyllo te drzewiaste. 2m nie mają ale moze kiedyś . Kupiłam ten ich komplet i takie sa kwiaty

Bogdzia 21:57, 18 lip 2013

i dopiero zaczynająca kwitnąc

Bogdzia 22:05, 18 lip 2013

anna_g napisał(a)
Bogdziu - cudowne zdjęcia motyli - wszystkie bez wyjątku, ja kocham makro... A twoje zdjęcia uwielbiam. Kupiłam sobie nawet aparat żeby lepsze robić sama - ale do tego to jeszcze droga daleka... Najbardziej żałuję, że nie mam kiedy obserwować ptaków, motyli, owadów... Jak będę miała czas to pewnie napiszę jak Ty że "starość mnie męczy". A ja Ciebie podziwiam - za energię jaką dajesz forum. Za zdjęcia, za gify, za rośliny, za ogród (kolejności można by się przyczepić, ale ja podziwiam to wszystko więc nie ma znaczenia), za to że zawsze odpisujesz każdemu, za wiedzę, za ciekawość świata, choćby tego najbliższego nas.
kwiatek pięknie pachnący i "mój" motylek dla Ciebie - jakoś nie chcial mi pozować wziął i uciekł - ale brakuje mi makro obiektywu niestety - musze nad tym pomyśleć bo mnie zafascynowala makrofotografia

Aniu ale mi mnóstwo miłych słów napisałas a na koncu się roześmiałam bo udało Ci sie sfotografowac motylka z którym ja miałam dziś najwiecej klopotu. Te akurat są dośc ruchliwe i trudniejsze do sfotografowania. Heliotrop piekny i pewnie cudnie pachnie.Ja robię zdjecia cyfrówką. Mam zamiar kupic lustrzankę ale ciągle sięzastanawiam bo ta zmiana obiektywów to dośc uciązliwa a moim robię bez problemu.W każdym bądz razie udało Ci sie to zdjecie, moje jest gorsze, zobacz:

Bogdzia 22:09, 18 lip 2013

asc napisał(a)
Bogdzia gif...wspaniały.. po prostu rewelacja..
Ja gifa nie mam ,ale mam budleje, które wyciepałaś.. i z motylkiem, bo to w końcu motyli krzew Fotki skoro świt... a już motylki latają
Przesadzałam z synusiem lilie w oczku... w mordę, łatwiej kopać rabaty .... ledwo żyję.... przyszłam do domciu sie ochłodzić

Aniu wyciepałam ale odrosły sama nie wiem jak a inna się wysiała , jedna rosła pod jałowcem i w ten sposób mam trzy ale do kwitnienia jeszcze daleko , to nie to co u Ciebie że jak we Włoszech klimat.Odpocznij po tej ciężkiej pracy. Miłego wieczoru.
AgnieszkaW 22:11, 18 lip 2013

Cudne motyle Bogdziu, zdjęcia niezwykłej urody. Niestety nie będę na żadnym z tych spotkań. Pozdrowienia zostawiam