Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Piaskownia na zakręcie 21:32, 15 cze 2013

Do góry
Ewa ja jak planuje to muszę widzieć ale też ganiam po ogrodowisku bo tutaj dużo można znalężć i dużo się nauczyć nie zawracając głowy nikomu .,dlatego cieszę się że tu można znależc tyle wiadomości szczególnie jak człowiek wie czego chce pozdrówkaPierwsze smolinoski z koperkiem.
ogrodoweimpresjejolki 21:31, 15 cze 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Dziękuję za życzenia Miałam dzisiaj piękny dzień - pogoda dopisała, goście dopisali, prezenty cudne, ...

Jednym z nich chcę się z Wami podzielić

Jolu, myślę, że ten prezent jest najbardziej trafiony. Bez względu na to czy zamówiony, czy zrobiony osobiście - to pomysł ozdobienia płynął z serca. Oni wiedzą co sprawia Ci przyjemność.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:31, 15 cze 2013

Do góry
leszczyna nie chciała być wiązem ... nad wiązem ja myślę ... nie tylko bo bogactwo okazów grabów i buków nad nimi każe mi gdybać ...
grabowy żywopłot bendzie ... musi być jak mam pod ręką taaakie graby ... hmm ... Asia ... Kasia co ja mam na ten żywopłot graby czy buki ??? ... nie mam jeszcze wyrobienia do tych liściastych ...

buki były taaakie wielkie ... ceny do schrupania ... miłorząb przezacny ... nawet grujecznik był ...
a brzózki ... no brzózki to przeszły same siebie i pewnie gdybym pod parasolem wiązu nie zapomniała o istnieniu świata nawijałabym o nich ... ...

trudno było wyjść z tej oazy ... nic co piękne nie trwa wiecznie ... wyszłyśmy ... zdobycze wpakowałyśmy do bagażnika i na kawę ...
ale kawa była przy kolejnej szkółce ... wiec znów szwędactwo kolorowe ... tu dla odmiany trafiło mnie przy pięknej "Marii Teresie" ... na amen ... miłość jak wiadomo jest ślepa i tak kąsana przez cuś Maria Teresa została zaadoptowana ... jest cudna i potrzebuje siostry ...

Asia ... Kasia jesteście niesamowite ... miałyśmy omówić wyprawę na Święto Róż ... omówiłyśmy już się rozstając ... a tak się trudno było rozstać ... dobrze, że kolejna wyprawa już za tydzień )) ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:30, 15 cze 2013

Do góry
na dzień dobry ja dorwałam kapustę !!! ... śliczniusia ... dziewczyny żurawki ... Asia jest niesamowita ... niczym radar namierza wypasione okazy ...
spacer w alejkach cisów ... iglaków ... okazów szczepionych na pniu i tych do których trzeba było się schylić wydawał się nie mieć końca ... a jednak miał ... a na końcu zaczął się początek ...

początek mojego zauroczenia wiązem ... tam był wiąż gigant w cenie zaporowej ... były mniejsze wielkie wiązy a ja jak opętana przy każdym wyłam "to ten" ... opętanie lubi się udzielać więc padło i na Asię ... znalazła jak byłyśmy przekonane idealnego przedstawiciela rodziny wiązów do poprowadzenia w parasol ... jak znalazła tak schwyciła i "mój ci on" ..,

yhm ... Asi On był do momentu gdy pani przyszła z karteczką i robiąc podsumowanie przy "ten wiąz" zaczęła się rozglądać wokół i wreszcie wlepiwszy oczy w dzierżoną przez Asię leszczynę nieśmiało rzekła "ale to nie wiąz to leszczyna" . ... noż jak to leszczyna ???

historia tego wiązu co był leszczyną obrazowo pokazana przez Kasię tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1108-ogrod-ktorego-jeszcze-nie-ma-czyli-joaski-ogrod-na-wyobrazni?page=123#post_5
Piaskownia na zakręcie 21:30, 15 cze 2013

Do góry
Tak kwitnie moja róża pomarszczona

Jurajski Ogród 21:28, 15 cze 2013

Do góry
spacerkiem przez Jurajski - cd

cdn
ogrodoweimpresjejolki 21:28, 15 cze 2013

Do góry
Jolu, wszystkiego najlepszego z okazji Imienin a przede wszystkim zdrówka życzę.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:26, 15 cze 2013

Do góry
szkółka w Kostomłotach zdobyta ... grupa świętokrzyska zawiązana ... nie dość, że było fajnie to jeszcze znalazłyśmy miejsce relaksacji ...
ja z typowym dla siebie nazwę to uprzejmie roztargnieniem nie wzięłam telefonu ... aparatu i klucza od domu ... idealnie ... dlatego w relacji poniżej mam tylko zdjęcia Asi ... na Kasi czekam ... dołączę jak dojdą ...

Asia

Kasia

i mła

od początku ...
rano deszcz ... postanowiłam podobnie jak dziewczyny nie reagować ... nie pierwszy i nie ostatni ... taki rok ... na roślinki jedziemy ...
dojechałam zabrana po drodze przez Asię ... odnalazłyśmy się bez trudu za to już pod szkółką omal ... omal ... nie udało mi się zawieruszyć ... a w zasadzie zawieruszyć sweterek ... 30 sekund po tym jak wysiadłam z Asi srebrnego czegoś postanowiwszy jednak zostawić okrycie pewna siebie zaatakowałam coś czerwonego obok ... dobrze, że Asia czuwała ... to, że jestem w stanie zgubić się na jednej ulicy to wiem ale to, ze nie odróżniam kolorów to przyznam szczerze dla mnie nowość ...

zlot trzech wybrałyśmy w idealnym terminie w szkółce było tuż po dostawie ... oj i było ... było tego tyle, że od wzdychania miałyśmy się prawo zhiperwentylować ... a wyrażenie "muszę je mieć" padło niezliczoną ilość razy ... "bez tego nie wyjdę stąd" podobnie ... ... ale to wiemy ...

Ogród w Holandii 21:25, 15 cze 2013

Do góry
i na koniec zagadka - co to za roślina?

i jeszcze tu, dopiero co spod maszyny fryzjerskiej

dla ułatwienia - to nie jest to, o czym każdy myśli po pierwszym rzucie oka
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:24, 15 cze 2013

Do góry
dobrze Haniu wymienimy się nie ma sprawy Idę do łóżka bo wyiłam zimny jogurt i chya cóś mnie bierze Strzelam kielicha na ciepło z cytryna i może będzie dobrze Całuski Kwiatki dla Ciebie
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:23, 15 cze 2013

Do góry

Testowe dodawanie zdjęć 21:21, 15 cze 2013

Do góry

hmm, zmienia wymiar na 360
Ogród w Holandii 21:21, 15 cze 2013

Do góry
jedna z otwartych dziś roślinnych fabryk specjalizuje się w bylinach. Było tam wszystko, co można sobie wymyślić, a skrzynki z sadzonkami na prawdę ciągnęły się po horyzont

były tez piękne widoki

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:20, 15 cze 2013

Do góry
Wszystkie bratki w moim ogrodzie mrugają do Was

Ogród... reni 21:18, 15 cze 2013

Do góry
andziulka napisał(a)
Witaj Reni! Moje piwonie już przekwitły, teraz czas na róże

Tak, czas różany się zaczyna

Ogród w Holandii 21:17, 15 cze 2013

Do góry
podlewają i kontrolują wzrost

transportują z hali do miejsc załadunku

do takich specjalistycznych samochodów

na prawdę warto zdac sobie sprawę, że to jest poważny przemysł, a nie zabawa hobbystów. A wszystko po to, abyśmy mogli cieszyć się najbardziej nawet wymyślnymi roślinami i żeby stać nas było, aby je kupić. czasy barona van Zuylen z zamku De Haar, który kazał przesadzac 50-cio letnie drzewa i było go na to stać, minęły chyba jednak bezpowrotnie.
Jurajski Ogród 21:13, 15 cze 2013

Do góry

cdn

Jak się nazywa ta srebrzysta roślinka?

Piękne poduchy kwiatów - ależ tam musi pachnieć : )
Jurajski Ogród 21:10, 15 cze 2013

Do góry
spacerkiem przez Jurajski - cd

cdn
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:09, 15 cze 2013

Do góry
Witaj Ewo----- tak ona kwitnie na biało ktoś mnie uprzedzał ale nie wiedziałam że to ta wiozłam ją z Brukseli ha ha no to se przywiozłam.pilnuję jej jak da popalić to ją usunę a na razie zrywam kwiatki i już pozdrawiam W podzięce kwiatuszki;D
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:08, 15 cze 2013

Do góry
Karola wielkie gratulacje

A konewek zazdroszczę, też o takich marzę do warzywniaka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies