Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z łezką 08:52, 14 cze 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu jak pojedziesz do Pszczyny to zrobiłabyś fotkę tego miejsca gdzie masz hortensje bo chce zgapić
od ciebie tą rabate( o ile można) bo zrobiłam podobnie ale chodzi mi co tam masz oprócz horti.
Po głowie chodzi mi ten klon ale może ta trzmielina na pieńku będzie lepsza bo nie mam dużo miejsca
ale czy by pasowała nad hortensjami jak myślisz?musiałabym odwiedzic jaką szkółkę .

Mówisz i masz

Myślę, że trzmielina będzie za niska, chyba że znajdziesz takie wysoko szczepione, moje trzmieliny są szczepione na wys. 1,2 m. To za nisko. Hortensja dość wysoko rośnie...Klona Golden Globe można formować...jesienią swojego delikatnie przytnę.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 08:50, 14 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Niedawno wróciłam z pracy i co widzę?

mój M kancikuje moje rabaty, tak sam z siebie

Oj to Ogrodowisko ma dobry wpływ na wszystkich

Piękny czas teraz w ogrodzie
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:44, 14 cze 2013

Do góry
A ja mam problem z jakims paskudztwem żółtym na ziemi....
Nie było mnie w domu przez weekend i po przyjezdzie zastałam kilka żółtych placków w donicy.
Zebrałam to żółte paskudztwo, ale ono pojawiło się znowu...
Pomidory podlewam odstana woda z dodatkiem biohumusu z dzdzownic
Pomidorki to odmiana balkoni red.
Co to jest i co z tym zrobić?
To żółte rośnie dosyc szybko bo wczoraj zdjęcia były robione a dzisiaj już trochę wiecej tego jest.

Moje dzikie ranczo ....z dala od linijek, cyrkli i komputerowych aranżacji. 08:39, 14 cze 2013

Do góry
Dzidka - zaproszenie jest dla wszystkich zawsze aktualne Praca tam to niekończąca się opowieść Często brakuje czasu na relaks.

Naleweczki własnej produkcji. Na zdjęciu akurat jeżynówka, agrestówka, miętówka i orzechówka. Co roku staram się jakieś stworzyć. Ostatnio pierwszy raz robiłam jarzębinówkę. Przyznam, iż ma dosyć oryginalny smak. Chyba nie każdemu przypadłby do gustu.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 08:38, 14 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Białe piwonie

Cuuuudo.... już czuję ten zapach.. uwielbiam zanurzyć nos w piwoniowych kwiatach.. sama słodycz..
piękne Aniu
Zaczynam od zera... 08:32, 14 cze 2013

Do góry

A co zrobić z tym "ustrojstwem"?

Czy pergola na końcu tej ścieżki to dobry pomysł?
Miniaturowe iglaki 08:28, 14 cze 2013

Do góry
Danusia popatrz na te miniaturki -dla mnie to był szok -arboretum Wirty

Kolorowy ogród na piasku 07:51, 14 cze 2013

Do góry

Vivo, za pamiątkę od doktora Jamain dziękuję. Jeśli to dla Ciebie nie kłopot, podpisuj proszę róże, bo ja ich jeszcze nie rozpoznaję, a pytać ciągle "co to" trochę niezręcznie
No właśnie, co to za śnieżno biała dama?

viva napisał(a)

Ogród z łezką 07:34, 14 cze 2013

Do góry
Kasiu jak pojedziesz do Pszczyny to zrobiłabyś fotkę tego miejsca gdzie masz hortensje bo chce zgapić
od ciebie tą rabate( o ile można) bo zrobiłam podobnie ale chodzi mi co tam masz oprócz horti.
Po głowie chodzi mi ten klon ale może ta trzmielina na pieńku będzie lepsza bo nie mam dużo miejsca
ale czy by pasowała nad hortensjami jak myślisz?musiałabym odwiedzic jaką szkółkę .

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:25, 14 cze 2013

Do góry
Bogusiu , witam.Wg prognozy ma być deszczowo do południa, potem znowu słoneczko!
Na przesyłkę będę czekać.Już zapomniałam, że dogadywałyśmy się. Dzięki za pamięć.

Wspólnymi siłami 07:24, 14 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Moim zdaniem niepotrzebne są te iglaki (jałowiec i świerczek) w trawniku i chyba magnolia. Rabata kończy się i pojedyncze roślinki nie pasują. Albo je włącz do rabaty włąśnie tą falą, albo zostaw prostą linię, ale rośliny z trawnika przesadź. Świerk będzie na pewno kiedyś wielki i zabije tuje, a szkoda.

Ja bym zostawiła prostą linię i posadziła kilka hortensji bukietowych potem np trzy miskany Gracillimus lub Morning Light i potem np, dereń Ivory Halo. Jak się zmieści - pod spodem żurawki.

Dzięki Danusiu za szybką odpowiedź radzisz nic nie zminiać kształtu tylko podsadzić szmaragdy te roślinki o których wspomniałaś zmieszczą się na pewno nawet będzie ich za mało, bo jest bardzo długi ten szpaler. A czy jak zostawie ten kształt to nie będzie za waska w porównaniu do trawnika?
Pelargonie 07:22, 14 cze 2013

Do góry
Ja też w ubiegłym roku takie miałam a teraz same liście tylko jeden kwiatuszek ,ale myśle że słońca nie było i deszcz teraz mamy pogode to wszystko ruszy
A .ta kupiona 1-go maja jedna co kwitnie.

Nasz przydomowy ogródek 07:21, 14 cze 2013

Do góry
Potrafią te paskudy na dzień przyczajać się pod donicami i podstawkami. Trzeba zaglądać pod spód.
Miłego dnia ,Zbyszku.U mnie deszczowo, ale po tygodniu żarówiastego słońca, to jak okład na ranę.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:11, 14 cze 2013

Do góry
Kasiu, Olu! Miło zobaczyć, że zabłądziłyście do mnie!
To jak promyk słońca w deszczowy dzień.
Za oknem pada! Akurat z takiego deszczu jestem zadowolona.Nie intensywny, bez wiatru, podlewa ogródek równomiernie!
Miłego dnia
Pelargonie 07:07, 14 cze 2013

Do góry
Moje z 2012 r.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:00, 14 cze 2013

Do góry
szalwia daje koncert

Po niej zakwitna hortensje

I zurawkowa mgielka zycze Wam milego dnia

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:58, 14 cze 2013

Do góry
Ale sa tez pozytywy

Lawenda zaczela juz wygladac jak lawenda

i nawet zabiera sie do kwitnienia

Podobnie jak Anabelka, ktora ma mnostwo pakow

I zaskoczenie, sadzone w zeszlym roku mieczyki rosna, malo tego, maja cebulki przybyszowe, bo te malenstwa to na pewno nie jest trawa ani perz

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:54, 14 cze 2013

Do góry
Buksiki z obwodki Dostaly Topsin, teraz powinnam czyms innym prysnac, tylko czym i za jaki czas?

I roza przed drzwiami tez zlapala cos. Czy to moze byc maczniak? I czym to pryskac?

Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:51, 14 cze 2013

Do góry
Chodzi mi o to miejsce - Ewcia jednak pociagnac?

Przypalone Lime Marmelade

I nawet siedzace w cieniu Lime Ricky - wiec to nie samo slonce jest przyczyna.

Warmińskie dylematy 06:10, 14 cze 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Megi, Aniu dzięki za bardzo mile spędzone popołudnie
tu tylko dwa, reszta u Ani

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2140-moj-kawalek-raju-ii?page=856#post_2

Jakie fajne , uśmiechnięte Ogrodniczki !! Pozdr M
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies