Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Milka 23:14, 13 sie 2013

Syla napisał(a)
hortensje limelight w stanie kwitnienia .... nie jest to szczyt moich marzeń jeśli chodzi o kwiatostan no ale przechowywane tam brzozy dały im do wiwatu a no i nie częstowałam ich odżywkami jak powinno się zgodnie z przykazaniem

a kiedy je sadziłaś Sylwia?
i może kiedy podcinałas, chyba to ma znaczenie, u mnie na drugi rok zaszalały strasznie
Syla 10:01, 14 sie 2013

irena_milek napisał(a)

a kiedy je sadziłaś Sylwia?
i może kiedy podcinałas, chyba to ma znaczenie, u mnie na drugi rok zaszalały strasznie

Kiedy ja je sadziłam ? ostatnio to nie pamiętam co robiłam dzień wcześniej .... przeglądnęłam zdjęcia z 2011r i tam ich jeszcze nie miałam ..... w takim razie w zeszłym roku na pewno bardzo wcześnie zakupiłam internetowo , bo przyszły patyczki bez liści jeszcze dlatego posadziłam po trzy sztuki zaraz obok siebie ..... a cięłam wczesną wiosną tego roku krótko i nie bardzo wiedziałam czy dobrze czy nie ......

Syla 10:03, 14 sie 2013

Sabinka napisał(a)

O cisy pytam bo chyba u Danusi czytalam ze bukszpany nie sa dobre do zimowania w donicy , a bede miec dwie wolne duze donice i chcialabym zainwestowac w cos co przezimuje.

jak solidnie zabezpieczysz donice przed mrozem to może się udać ..... no i miejsce osłonięte koniecznie .... Dana chyba wymienia od czasu do czasu .....
Syla 10:08, 14 sie 2013

Luki napisał(a)
Za każdym razem kiedy oglądam twój ogród jestem zachwycony. Pięknie wkomponowane kule i stożki z bukszpanu i cisa, są genialne. Ogród zimowy już prezentuje się świetnie, podejrzewam że skarpa przy schodach nie pozostanie pusta, ciekaw jestem nasadzeń.
Bardzo ciekawi mnie gabion z lustrem, niecierpliwe czekam na efekty

Nie będzie Łukasz skarpy przy schodach ..... będzie duża donica gabionowa dookoła jednego z ogrodów zimowych .... powstanie taka opaska z nasadzeniami ......

Lustro w gabionie bardzo mnie intryguje bo nie wpadło mi w ręce zdjęcie z czymś takim....także tylko wyobraźnia i mam nadzieję , że będę zadowolona bo się inaczej załamię

Syla 10:09, 14 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Musimy się uzbroić w cierpliwość , ja też bardzo ciekawa jestem!

a ja wymiękam i coraz mniej cierpliwości ...... już chcę poniedziałku
Syla 10:13, 14 sie 2013

alinak napisał(a)

Syla z jasnym pióropuszem to może być Hameln . z purpurowym ,( ale jest znacznie grubszy i większy)
to może być Moudry .
praca jak widzę wre
aha ---nie wiem czy będziesz zadowolona z jarzmianki . mnie tez się bardzo ten kwiat podobał na fotkach , ale ogólny widok jest baardzo kiepski . po za tym jest jej pełno w górach w obu kolorach - po co kupować , nazbieram ci ile chcesz

Alinko dziękuję za podanie nazw rozplenic ..... co do jarzmianki to taki impuls bo dawno na zakupach nie byłam .... drogie nie było to się pozbędę ....dużo pustych ogrodów wokół mnie .... wyczytałam , że to roślina zadarniająca .... szkoda , że dopiero po zakupie

to już może nie zbieraj
Syla 10:18, 14 sie 2013

an_tre napisał(a)
Syla nie jest tak źle, bo moje żadnego kwiatka nie wydały chyba im złe miejsce wybrałam, muszę to zmienić, mają zbyt dużo cienia

Aniu .... one u mnie również nie cierpią na nadmiar słońca .... to może dlatego ?
gierczusia 10:43, 14 sie 2013

Melduję posłusznie ,że u mnie hortka limka na mega patelni ... I kwiaty ma .. Nooo całkiem spore .. Na dodatek jest w donicy ... I jest szczepiona , więc ma pod górkę

Buziam Sylwia .. Jak poczytałam o tym lustrze na gabionie.. Aaaa..... Umrę z ciekawości
gierczusia 10:47, 14 sie 2013

Nooo taaaa.. I znów mi kopara zjechała na ten piękny ogrod zimowy i na jarzmiankę ..., i widzę ,że też wpadłaś w rozchodnikowe sidła.. Hhhihiii... To jakaś epidemiaaaaa

Buziaki ..
Syla 10:49, 14 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Melduję posłusznie ,że u mnie hortka limka na mega patelni ... I kwiaty ma .. Nooo całkiem spore .. Na dodatek jest w donicy ... I jest szczepiona , więc ma pod górkę

Buziam Sylwia .. Jak poczytałam o tym lustrze na gabionie.. Aaaa..... Umrę z ciekawości

No to muszę pomyśleć nad zmianą stanowiska mojej limki ..... albo jeszcze poczekam i zaopiekuję się nią należycie

co do lustra to umieram z ciekawości i niepokoju