Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Nebel 16:37, 12 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Nebel znalazłam trochę czasu i zajrzałam do Ciebie ,poszukując inspiracji.Twój ogród jest taki jaki miałam ,teraz mammniejszy i prawie od poczatku nad nim pracuję .Znalazłam dużo pięknych roślinek u Ciebie i wiem już że jesteś odważnna w cięciu i przycinaniu Będę Cię odwiedzać i zapraszam do siebie .Na przywitanie moja horti z zeszłego roku bo piękne zdjęcie mi wyszła z nienackaPozdrawiam

Witaj zawitko jest mi bardzo miło Cię poznać. Dziekuję za zdjęcie, one zawsze sa chętnie u mnie widziane. Za miłe słowa róniez dziekuję i na pewno wpadnę z rewizytą.
Pozdrawiam ze słonecznego Gdańska
Ogród Nebel 16:25, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Nebel znalazłam trochę czasu i zajrzałam do Ciebie ,poszukując inspiracji.Twój ogród jest taki jaki miałam ,teraz mammniejszy i prawie od poczatku nad nim pracuję .Znalazłam dużo pięknych roślinek u Ciebie i wiem już że jesteś odważnna w cięciu i przycinaniu Będę Cię odwiedzać i zapraszam do siebie .Na przywitanie moja horti z zeszłego roku bo piękne zdjęcie mi wyszła z nienackaPozdrawiam
Co z tym ogródeczkiem począć 16:20, 12 cze 2013

Do góry
A tak to wygląda jak stoję pod murem ceglanym na drodze

Widzisz pięknie to tu będzie jak walec przejedzie i to wszystko zrówna
Uwierz że jak bym miała kasę to postawiła bym nowy dom z pięknym ogrodem ,a tak wiecznie remontuję a to ciągle będzie stare

W rzeczywistości to aż tak strasznie to nie wygląda
Warmińskie dylematy 16:12, 12 cze 2013

Do góry
No tak pierdoła ze mnie.....

Mój kawałek raju II 16:08, 12 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

pozdrawiam z warmińskiego

ANIA !!! ómarłam jak to zobaczyłam

jutro jestem na 1000% u Ciebie, żeby to cudo na żywo zoabczyć no i oczywiście Ciebie uściskać i Ewelinę też, godzinę temu wróciliśmy dopiero do domu i ledwo żyję, ale zaraz pokażę Ci moją piwonię, która kwitnie po raz pierwszy w tym roku - oczywiście zanim zakwitła nie wiedziałam, jak będzie wyglądała
Proste pomysły z drewna 16:07, 12 cze 2013

Do góry

U mnie można na tych pieńkach przysiąść na kawkę
Co z tym ogródeczkiem począć 16:07, 12 cze 2013

Do góry
Basiu tak nie chciałam pokazywać tej ruiny

Ale skoro muszę

Takie wstrętne coś muszę wywalić ,żeby powstała szeroka droga wjazdowa która przede wszystkim przebiegnie obok kratki ściekowej które pod ciężarem aut i ciągników ciągle się zarywa ,a która być musi .

Teraz już nic nie mam do ukrycia ,największą moją zmorę wam pokazałam

Widzisz tam powstał taki kąt który teraz jest zacieniony ale jak mury runą to będzie tam patelnie ,dlatego nic tam nie sadzę dopóki nie zburzymy tego
Kubusiowo 16:03, 12 cze 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Gosiak, to jest tak piękne w swej prostocie, że aż się napatrzeć nie mogę

przy okazji dziękuję za wirtualną rabatkę, teraz Cię będę męczyć, bo nie wiem, co w niej nasadziłaś
Marzy mi się Siedlisko.... 16:00, 12 cze 2013

Do góry
AniaK napisał(a)

To są bodziszki na froncie, jaka odmiana?????
po prostu rabata powalająca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szławie, kocimiętka róże no cudnie po prostu!!!!!!!!!

Doczytałam korzeniaste... mus poszukac takich!!!!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:40, 12 cze 2013

Do góry
proszę .... w razie wątpliwości pytaj

kreską jest zaznaczony palik który jest zakończony ostrzem wbitym do ziemi ....(napisałam ponownie bo opis na rysunku jest nieczytelny)

tutaj widać opis

Ogród Nebel 15:37, 12 cze 2013

Do góry
Świerk, który ma bardzo ładny kolor. A najbardziej mi się podoba jego niesymetryczna forma, którą jeszcze sama próbuję podkreślić.
Ogród... reni 15:31, 12 cze 2013

Do góry
Gratuluję setki
Moje dzikie ranczo ....z dala od linijek, cyrkli i komputerowych aranżacji. 15:29, 12 cze 2013

Do góry
Dziękuję Fakt, satysfakcja bezcenna. Wylane hektolitry potu są niczym w porównaniu do widoku efektów własnej pracy.

Tutaj ta 120-letnia chatka jeszcze w trakcie rozbiórki. Wszystkie bale były całkowicie spruchniałe. W tle ustawiona tymczasowa, prowizoryczna buda na kosiarki i narzędzia.

Tu moje miejsce pracy Tato się tym razem nade mną zlitował i pożyczył malutką betoniarkę 20 kopiatych łopat żwiru i piachu musiałam wsypywać na jedno mieszanie.

Dachówki ze starej chatki wykorzystaliśmy do stabilizacji betonu. A ten wylany fragment to jakieś 40 mieszań. Końca nie było widać

A tutaj stan niedawny. Obecnie kładziemy blachodachówkę na część gospodarczą.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:53, 12 cze 2013

Do góry
Wstawiam fotografię poglądowo od forumowej sylwi bo chciałąm zapytać czy aby zrobic takie ramki dla drzew (podpory) jak ona ma u siebie moge nabyć takie paliki. czy będą wystarczające :
słup 3,0m. fi (4-6cm) http://allegro.pl/paliki-kolki-tyczki-pale-do-drzewek-fasoli-sosnowe-i3306426936.html

Szczypiorkowy ogródek 14:23, 12 cze 2013

Do góry
Przerwa po lekcji matematyki w moim ogródeczku

Szczypiorkowy ogródek 14:21, 12 cze 2013

Do góry
Aha ... jeszcze taki czosneczeł był sobie w moim ogródku.

Ten się baaaardzo dzieciom spodobał. Słuch już po nim zaginął. Jak tak dalej pójdzie to fotografowanie roslin w moim ogródku, będzie jak polowanie na ginące gatunki dinozaurów.

Ale czego się nie robi dla dzieci Wszak uczyś się na czymś muszą.
Moje dzikie ranczo ....z dala od linijek, cyrkli i komputerowych aranżacji. 14:17, 12 cze 2013

Do góry
Ta bardziej kolorowa część ranczo.

Moje ulubione clematisy.

Mix
Szczypiorkowy ogródek 14:16, 12 cze 2013

Do góry
Jeszcze obrazek z mojej bluszczowej strony ogrodu.
Na dodatek czosnek się załapał. Na szczęście uchronił sie przed małymi rączkami matematyków

Szczypiorkowy ogródek 14:13, 12 cze 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Agnieszka jak cudnie spacerowało się po Twoim wątku, masz piękny styl i wszystko czyta się jednym tchem (mogłabyś pisać powieści romantyczne,)
A z Twojego pięknego ogrodu największe wrażenie wywarła na mnie juka, robinia i wistera nie mówiąc już o krzewuszce! A wiesz może jaka to odmiana robinii i wistery?
Zapomniałam jeszcze o tulipanach-no dech zapierają w piersiach i te Twoje i te w Holandii.
Pozdrawiam serdecznie,córeczkę też

Czyżbym gdzieś przegapiła szczypiorek?

Witaj Marto,
Dzięki za miłe słowa, ale powieści jeszcze żadnej nie napisałam, może kiedyś, kto wie
na dowód, że drzemnie we mnie również dusza matematyczna, przedstawiam czosnkową matematykę.
Ile to będzie?

dodać

Rozwiązanie za chwilkę.....

Jesli chodzi o odmiany to sprawdzę dokładnie na etykietach i napiszę w następnym poście. Pewnie wieczorkiem. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za śliczne koteczki. Moja córcia szaleje na ich widok i muszę jej dozować te przyjemności. A poza tym może monitor zadusić z tej radości.

A szczypiorek .... jeszcze nie doczekał sie fotografii. Ale o szczypiorku to będzie dłuższa historia.

A teraz rozwiązanie zadania

Odwiedzającym mój ogród dzieciom baaaaaaaaaaardzo się czosnki się spodobały i przeprowadziły na nich skutecznie odejmowanie. To się nazywa odejmowanie na konkretach. A więc teraz kulki czosnkowe leżą sobie i się suszą. Kocham dzieci
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:05, 12 cze 2013

Do góry
na różowo a niby wolę niebieskie kolorki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies