Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:46, 11 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Jak ja Ci zazdroszczę, że możesz popracować w ogrodzie U nas cały czas padało
Może jutro będzie lepiej, bo rabatki mam w błocie. Podobno idzie słonko, trzeba mi go jak nigdy...
Elizko musiałam zrobić trochę przerwy, bo już plecy wołały...wyprostuj się jutro też jest dzień

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:46, 11 cze 2013

Do góry
szczypiorek napisał(a)
A jeszcze jedno... Szukałam wychodka, ale go nie znalazłam. Czy coś przeoczyłam

Agniesiu oszywiście że przeoczyłaś Specjalnie dla Ciebie z widoczkiem na wychodek

Ogródek Janiny 20:45, 11 cze 2013

Do góry
Woda trochę opadła ale jak w nocy znowu popada nie będzie wesoło. Rowy pełne wody.
Ogród... reni 20:44, 11 cze 2013

Do góry
I pierwsz setka! Następnych życzę!
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:41, 11 cze 2013

Do góry
szczypiorek napisał(a)
Witam, przyszłam się przywitać i pospacerować.
Dziękuję za miły spacer po Twoim ogrodzie. Jest piękny, a Twoje zakątki zachwyciły mnie. Mojej córeczce bardzo się spodobały Twoje lwy i musiała je serdecznie uściskać. Nie wiem czy one poczuły się uściskane, ale komputer poczuł mocny uścisk na pewno. Gratuluję wytrwałości w pracach i odwagi w przeprowadzeniu rewolucji ogrodowej u teściów. Nie zawsze jest łatwo
Przesyłam pozdrowienia.
Kotki ściskam mocno razem z córeczką!

Agnieszka bardzo się cieszę z tak sympatycznych odwiedzin,dzięki za miłe słowa, a ja mocno ściskam Twoją córeczkę i dedykuję jej to zdjęcia

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:38, 11 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
A tak przy okazji znalazłam 11 czerwiec 2012

11 czerwiec 2013

Pamietam Kopanie kaluzy, i walke z kamieniami. Anek, wyszlo cudnie, i dobrze o tym wiesz I powiem Ci, ze tej kaluzy to Ci zazdraszczam, i ptasiego spa tez
Ogródek Janiny 20:34, 11 cze 2013

Do góry
Tak wyglądał mój ogród po dzisiejszych ulewach.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:33, 11 cze 2013

Do góry
Kilka tygodni temu pisałam się co może dolegać mojej trawie. Była nawieziona saletrą wapniową i wyglądała tak samo w tych danych miejscach. Potem Nawieziona po 4 tygodniach normalnym nawozem i nadal tak wygląda. Dodam że była założona rok temu a w tym roku mocno wygrabiona grabiami elektrycznymi. Nie Jest to tez niedobór wody, bo pomijając pogodę mam tez nawadnianie. Co jej może dolegać?
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:30, 11 cze 2013

Do góry
Marto ! Witaj u mnie już w tym roku nie mam dali ... Ale powojników coraz wiecej
Aniu , miło Cię widzieć - mam nadzieje ze burze u Ciebie skończą sie szybko ... Dziękuje za prześliczną różyczkę
Bogusiu , dzięki jakoś niechcący mi sie udało zrobić to zdjęcie

Mój dotychczasowy faworyt powoli zaczyna kwitnąc:

Bieszczady już sporo ma kwiatków ale szału jeszcze w tym roku nie będzie ..
Beautiful Bridge już otwiera kwiaty
Ogród - Azyl Amatora 20:26, 11 cze 2013

Do góry
Kuklik - super fotki
Truskawka smaczna była? Cudnie wygląda
Ogólny widok działeczki - pierwsza klasa

Tylko tutaj:

bym się przyczepiła - z doświadczenia wiem, że za blisko posadziłeś roślinki, za rok-dwa będziesz przesadzał - albo berberysy albo jałowce...

pozdrawiam!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:23, 11 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Bogusia.. już wsypałam 3 kg karmy dla ślimaków... bo mi zżeraja bydlaki wszytko.. dziś widziałam na czubkach upierdzielone lilie.. zżarły całe pąki.. i to nie robale.. to te ślimory... brązowe, szare, tygrysie... w hostach juz dziury, po prostu masakra, co nie upierdzielił deszcz i grzyb np połowa pąków w pioniach poszła dla grzyba... to te oślizgłe wstręcichy..... nie publicznie użyam innych sformułowań.
Zakupiłam kolejne 3 kg i idę sypać,, tam gdzie sypnęłam to jest fuj, fuj, .... . więcej niż ustawa przywiduje i konają w męczarniach.. dobrze im tak.
Chwilowo nie pada.. uciekam posypać... bo w takim tempie to już nie będzie nawet co wykadrować do pokazania..
Zdjęcia wybieram tak by pokazać ładne, bo brzydkiego to już wszyscy mamy dość

Wykadrowane i ładne A że na dole liście upierdzielone.. to trudno.. zaraz dokarmie potffory. Dziś wzięłam nożyczki.. i sprawdzałam czy ostre.. no tak mnie wnerwiają, że z satysfakcją patrzę jak je dzielę razy dwa.. A brzydzę się tego , że hej.. rozumiem dlaczego ludzie na wojnie potrafią zabijać...

Nie bede Twoim wrogiem , bałabym sie.
Ogród dla Agusi 20:02, 11 cze 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Przydałaby mi się taka róża nawet wiem gdzie ozdobiłaby mój nędzny ogród Aniu Jest przepiękna! Czy ona powtarza kwitnienie? chyba nie skoro ma owoce Dla tych owoców bym ją też nabyła ,ptaszki miałyby uciechę i ja drugą ,przyglądając się ich skubaniu .Deszcz już leje dzień i noc trzy doby .Mam już dosyć tej aury żeby tylko deszcz ale to ulewy są i burze z gradem .Moje róże w pąkach i jeszcze nigdy tyle ich nie miałam czy one mi zakwitną? to jedyna moja radość ostatnio Jeśli ich nie ujrzę to palnę sobie w łeb ze złości .Czy to tegoroczny już rozkwit Aniu?uwierzyć nie mogę ale chociaż u ciebie oczy nacieszę

Danusiu ja nawet nie wiem gdzie taką różę można nabyć /tę multiflora-białą/,może uda się z pędu ,sprawdzę.A ta różowa Rosa Rosarium to kwitnie nieustannie .Zachwycisz się następnymi zdjęciami bo to będą ogromne bukiety !!!! U mnie też pada z przerwami,nic więcej podziałać .Ale od jutra ma być lepiej a przyszły tydzień ? -upały! Twoje róże z pewnością zakwitną.To co pokazuję to dopiero skromny początek bo to pierwsze pąki a mają ich naprawdę sporo.

A to bukiecik dla ciebie !

Ogród Nebel 20:01, 11 cze 2013

Do góry
Reni wszystko chyba zależy od odmiany. Mam takie róże, które jeszcze mają ledwo widoczne pączki kwiatowe i takie, które już kwitną. U mnie na północy okres wegetacji jest opóźniony o co najmniej 2 tygodnie.

Bogusiu to moje thujki po sobocie. Biegałam po ogrodzie z sekatorem A to efekt mojego 'natchnienia'

Róże w naszych ogrodach 19:47, 11 cze 2013

Do góry
Witajcie
Różyczki już na wybiegu

Mery Rose

Othello

Rose de resth

Ogród Nebel 19:47, 11 cze 2013

Do góry
To jeden z tematów zapowiedzianych w programie spotkania 22.06, na który się szykuję.
Domki dla owadów
Na razie mam jeden, bardzo skromny. Ale chciałabym zobaczyć inne, może takie już zamieszkałe i co trzeba zrobić by pojawili się w nich lokatorzy.
Mój powiesiłam tydzień temu, według instrukcji i jak na razie nic
Ogród w Holandii 19:40, 11 cze 2013

Do góry

Przepiekna roza

Lipiec w Grecji brzmi upalnie

Ja tez z tych co lubia w cieniu, z sympatycznym drinkiem lub zimna woda i ksiazka, ale warunek, musi byc goraco, bo jestem z tych piekielnie cieplolubnych, dlatego zazdraszczam Ci klimatow greckich, wina, i jedzenia, niestety moj urlop szykuje sie dopiero jesienia o ile w ogole bedzie Odpoczywaj i nabieraj sil, ciesz sie sloncem i atmosfera niespiesznego zycia. Bociskam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:39, 11 cze 2013

Do góry
A tak przy okazji znalazłam 11 czerwiec 2012

11 czerwiec 2013

Póki coś widać idę nakarmić ślimaki.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:37, 11 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie.
Kilka razy obiło mi się u uszy nazwa forum "Ogrodowisko" czy to w telewizji czy gdzieś na stronach poświeconych ogrodach, aż w końcu zajrzałem i myśle, że zostane na dłużej.

To teraz przechodząc do sedna sprawy, czyli mojego kawałka ziemi.
Ogród kiedyś był zwykłym podwórkiem na którym rodzice posadzili kilka iglaków. Z czasem jeszcze za czasów gimnazjum zaczeło się małe eksperymentowanie z nasionami w warzywniaku. Z czasem podobało mi się coraz bardziej i jak to mówią wpadłem jak śliwka w kompot. Po kilkunastu latach ten teren z kilkoma iglkami stał się moim mały miejsce do kolekcjonowania roślin.
Byłem o włos o wybranie kierunku studiów związanych z ogrodnictwem, ale powędrowałem w inną strone, a ogród stał się moją cichą pasją .
Pierwszy problem jaki się pojawił to słaba piaszczysta gleba, ale ten temat powiedzmy, że opanowałem. Niestety największą bolączką jest podjazd do garaży przez bardzo wąską 15 metrową działke, tego jednak nie przeskocze, ale pogodziłem się z tym faktem i walcze z brakiem miejsca na nowe rośliny.

Na początku chciałem zrobić wiele rabat, aby wchodząc na posesje było po prostu ładnie, jednak z czasem jak poznawałem coraz więcej roślin i zaczęło się zbieranie. Obecnie moją ulubioną rośliną są żurawki, które zauważyłem na forum również bardzo są lubiane. Uzbierała się już spora kolekcja, którą przynajmniej w cześci przedstawie. Inne rośliny, które zbieram nałogow to lilie, rojniki i uwielbiane liliowce.
Tych ostatnich kwiatów troszke nazbierałem przez ostatnie dwa lata i w tym roku myśle, że w końcu zobacze ich kwitnienie

Strasznie się rozpisałem co do mnie nie podobne. Teraz czas na kilka zdjęć :

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:34, 11 cze 2013

Do góry
cofnęłam się do soboty (ponownie tym razem "irenkometrami" ... i nie mogłam nie napisać

Syla napisał(a)

nie wiem co w parterze było takiego ... jasno widać, ze jest się nad czym zatrzymać ... po wyrazie twarzy Gabisi i Madżenki poczułam siem zaintrygowana ... i gdyby nie stoicki spokój Madzi mogłabym się bać ...
gdy uwaga przeniosła się na górę grupa wyraźnie się ożywiła ... a to tylko mały skrawek ...

Syla napisał(a)
uroczo ...

i nawet Mały Książę w kfiatkach się ze swoją różą znalazł ... wersja bez gatek frywolna ale jakże piękna ...

miłorząb do pokochania idealny a owoce do zmniamania bardzo ... paproć przy moim skrzywieniu do paproci mocno mnie zaciekawiła

i kalmia ... ale toto fajne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies