Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Basi 23:38, 01 cze 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

Rano nie było czasu na zwiedzanie ogrodu teraz obejrzałam.
Bergenie w tym roku coś nie tak. Już zaczęły rosnąć ale to nie to co w zeszłym roku.
U ciebie jak zwykle piękne.

Basiu najbliżej trawki obwódką to są prymulki? Jeżeli tak to takie duże.

Będziesz zadowolona z nowej zemli mam 4 szt i szybko rosną i ładnie kwitną.
Widziałam w sąsiedniej szkółce w donicy taka duża kwiatek obok kwiatka oni je chyba przycinają. Wprost nie możliwe aby taka gęsta była.

Basiu chyba siedzisz non stop w ogrodzie takie wszystko wypieszczone. Ja to w doskoku robię. Jutro jadę może coś zrobię a pracy od groma.

Pizdrawiam
Małymi krokami-Ogród Wioli 23:28, 01 cze 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Zabawka do wąsów świetna, Wiolu, jak u Ciebie wszystko rośnie, czarujące obrazki. Nadrobiłam. Ta rabata z kocimiętką bardzo fajnie wygląda. Co masz z tyłu i jakie to trawy z przodu? Świetny efekt!
Pachnący różami, malowany bylinami 23:25, 01 cze 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)

Zupełnie nie wiem jak to jest z irysami syberyjskimi, dopiero zaczyna z nimi przygodę. Ja moje podsypałam obornikiem granulowanym. Mszyc u mnie nie widziałam.

Tego u Ciebie nie znałam, fantastyczne chwile to kwitnienie. A plany z placykiem fajne...nowa motywacja do działań.
Ogród długi 23:20, 01 cze 2022

Do góry
Joann napisał(a)

Grabowa odchwaszczona, jutro czas na kanciki

Czad. A graby fantastyczne. Wow.
Ogrodowe wariacje 23:19, 01 cze 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)

Wpadłam pozachwycać się klonikiem i rabatami. Różanka bujna, będzie się lada dzień działo
Ogród długi 23:18, 01 cze 2022

Do góry
Joann napisał(a)

Czad. A graby fantastyczne. Wow.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:14, 01 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Zachwyca mnie kolor tej róży. Jaka to odmiana?
Poczucie "nieogarniania" może być bardzo frustrujące, czasem mnie dopadają obawy, czy będę w stanie za jakiś czas opiekować się ogrodem, domem, czy to wszystko nie zajmuje zbyt wiele czasu. Potem wyobrażam sobie, że spędzam życie w bloku bez tych wszystkich obowiązków, bez przestrzeni i szybko uspokajam się, akceptuję niedociągnięcia, niedoróbki, akceptuję bałaganik i listę niekończących się zadań. Nie można mieć wszystkiego, wciąż o tym zapominamy
Ogród długi 23:06, 01 cze 2022

Do góry
Joann napisał(a)

Joann, odchwaszczenia gratuluję super efekt, graby pięknie Ci rosną, przemalowanie ogrodzenia miało sens i w tym sezonie tworzy już piękny kontrast z zielenią
Ogród z zegarem 22:54, 01 cze 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Dziś wybrałam się do Wawy, okolice mojej "byłej" poczty :

Cała rabata na niebiesko w różnych odcieniach.
Widać, że sporych rozmiarów, szałwie, kocimiętki, iryski może jeszcze coś innego złocień?.

Agatka dużo prac za tobą i jeszcze dużo przed tobą. Areał ogromny sadzić drzewa i patrzeć jak rosną.
Drzewa dają cień i schronienie dla ptactwa.
Bylinowa łąka 22:45, 01 cze 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Rankiem fajnie słonko operowało.

Jak w zaczarowanym lesie
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:29, 01 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Chyba trzeba będzie

No to teraz krótkie pytanie.

Miałam bodziszki dawać zupełnie gdzie indziej, ale tak sobie myślę, że skoro one takie tolerancyjne i długo kwitnące, to może lepiej dać je gdzieś „na widoku”. Opcje są takie, żeby dodać je do

1. Hakone i cisów

2. Połączyć z bergenią i szałwią i tym co rosnie pod tym klonem (jedna pashmina i hamelny) co się łàczy z przedłużeniem rabaty i zlikwidowaniem kawałka tego paskudnego trawnika

3. Przed hortensje Magical Mont Blanc Kolmamon

4. We wszystkich wymienionych wyżej miejscach ( jeśli tak, to po ile sztuk wg Was na jedno miejsce przeznaczyć?

Bodziszki z hakone jak najbardziej byle w sporych odległościach od siebie bo się poprzerastają wzajemnie.
Bergenie i bodziszki też ok, ale już szałwia i bergenia to trochę rośliny z dwóch różnych światów, bergenie wolą wilgoć. Szałwie w nadmiarze nie koniecznie. Lepiej zwracać na takie szczegóły uwagę by mieć mniej kłopotów z pielęgnacja i zdrowotnością roślin w przyszłości
Glina i zielsko 22:29, 01 cze 2022

Do góry
ANIA Ja to zlecilam ogrodnikowi. NA 300 M2.
I jestem zawiedziona. MOCNO I BARDZO.

Miałam nawiezioną ziemię mieszaną z moją. Sianie w lutym.
Za wcześnie i za rzadko .
W kwietniu i maju trawa nadal licha a zielska multum. Zrobiłam dosiewkę.
Pryskalam 2 razy i zielsko ROBI KAPUT.
Plewie TEZ RĘCZNIE i bedę jeszcze dosiewać.

2 lataa temu zrobiłam z mężem 2 trawiaste ścieżki. Przekopalismy, wybraŁam dobrze zielsko, dodałam mączki i bardzo gęsto posialismy. Ubijaliśmy deską .
I te są ładne. Chyba je robilismy latem. Podlewałam je z węża.

ZDJĘCIE Z 20 PAZDZIERNIK 2020.

To aktualne
Ten robiony samodzielnie jest za 3 hosta w strone tarasu.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:25, 01 cze 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
No chyba nie jest chamska Środek żółtawy. Podobna „paleta” jak łubin… i irysy normalnie jakieś fatum haha

Los chce zdecydować o palecie barw za Ciebie. Ja bym się w tej sytuacji nie upierała na czystą biel Śliczna jest, jak się na nią gniewać, że nie bielutka? No jak? Nie jej wina
W ogródku emerytki 22:25, 01 cze 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Zuzulka to prawdziwa modelka

U mnie koty sąsiadów czują, że nie ma już pieska i opalają się na tarasie, zaraz wejdą nam do domu
Chciałam przygarnąć koty ze schroniska, ale córka wytłumaczyła mi, że to zły pomysł gdyż obok jest ruchliwa droga i tory.

Modelka i to jaka

Córka ma rację, chyba że koty byłyby w domu.
Bo niestety mają natury wędrowników, co sama widzisz z kotami sąsiadów.

Latałam z berberysem i ostatecznie posadziłam w wiadrze

Posadziłam szałwie omszone.

Ptasi gaj 21:56, 01 cze 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Ale ci rutewka obrodiła.
jaka sliczna hakonka

Irus mam 3 hakomy a kupiła może ok 20 zobacz jaka porażka.

Na focie powyżej są 2 szt jedna ledwo zipie druga jakoś rośnie. W tym miejscu posadzone w 2014 roku szału nie ma.
Pewnie problem w tym, że kupowałam słabo ukorzenione. Kupowalam przez internet mam porównanie z tymi co kupowałam w Melonie. Donice spore i widać że dobrze ukorzenione bo wychodzą z dołu.

Tutaj zrobiłam obwódkę z hakomek (zawsze mi się podobały) z kilka sztuk została jedna.
Zobacz jak bym miała ładnie.

Mazurskie klimaty Małgorzaty 21:47, 01 cze 2022

Do góry
Ach ta wiosenna zieleń

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:39, 01 cze 2022

Do góry
Przed I po....
Ptasi gaj 21:37, 01 cze 2022

Do góry
April napisał(a)

Elu, piękna hosta, znasz jej odmianę?
Kalinę Watanabe masz wspaniałą. Ja kupiłam Kilimandżaro i liczę na szybki wzrost. Będzie pasować do lasu.
A Eskimo gdzie kupiłaś? bardzo lubię tego rododendrona, kiedyś miałam ale mi nie przezimował. Teraz zimy lżejsze to może udałoby mi się odnowić znajomość

Jolu Eskimo kupowałam w sąsiedniej szkółce były 2 szt. Jednego kupiłam bo był zdrowy od spodu drugi miał podejrzane liście. Kupiłabym 2 szt bo jest bardzo ładny. Widzisz bym się podzieliła się te liście.

Jolu jak gdzieś będę widziała to kupię. Po niedzieli jadę do Melona przy Puławskiej.

Hosta u mnie jest 3 sezon czyli 2 lata rosła. Jest bardzo ładna smukła. Dzisiaj widziałam kilka w grupie na pobliskim osiedlu 2 kepy

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:29, 01 cze 2022

Do góry
A to czosnki z tego roku

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:26, 01 cze 2022

Do góry
A to nasze jeziorko sprzed roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies