Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród pod pliszką 13:41, 25 gru 2020

Do góry
Witam Paweł wesołych Świąt Bożego Narodzenia

Widzę, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Chałupa już stoi i ciepelko wnet popłynie rureczkami. Na piec gazowy czy pompę ciepła a może jeszcze ogniwa. U nas każdy dom z ogniwami na dachu.
Piękne duże okna tego mi brakuje w moim domu ale nie było takiej mody.
Ogród zawsze się nim zachwycałam.

Piękny ten kwiat o niebieskich kwiatach w doniczce zapomniałam nazwy. Chowasz ja do domu na zime bo to Południowa roślina.

Pozdrawiam życzę zdrowia i szczęśliwego nowego roku.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:27, 25 gru 2020

Do góry
Dobrze, że pada u nas też ma padać wieczorem i jutro też będą białe.z tym dronem (kotem) tak wyszło bo czytam wstecz potem nie pamiętam.
Ważne że jest zabawa.
Słoneczny Ogród 21:45, 24 gru 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorcia piękne dekoracje. Te Dorotki już tak mają co jedną to piękniejsze ozdoby robi.

Wszystkiego dobrego na Święta Bożego Narodzenia

Hihi ja nie Dorcia
Ale zgodzę się, że Dorota piękne ozdoby robi, a ja lubię takie bajery

Zdrowych Wesołych Świąt!
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:09, 24 gru 2020

Do góry
Witam w ten wigilijny wieczór niespodzianek.

A to ci eM zrobi prezent i zaraz rozpakowuje i pewnie sam się nim bawi.

Też mamy drona zabawka nie powiem. Już drugi pierwszy gdziescpolecial w drzewa i nie do wykrycia. Teraz będzie gorzej z dronami bo u nas weszło prawo powyżej 0,5 kg trzeba rejestrować i trzeba mieć pozwolenie na loty.

Ja dostałam nowego Huaweja super foty wychodzą dużo więcej pikseli.

Pozdrawiam Iza zdrowych świąt Bożego Narodzenia
Słoneczny Ogród 20:58, 24 gru 2020

Do góry
Dorcia piękne dekoracje. Te Dorotki już tak mają co jedną to piękniejsze ozdoby robi.

Wszystkiego dobrego na Święta Bożego Narodzenia
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:51, 24 gru 2020

Do góry
Milus tobie też wszystkiego dobrego zdrowia i spokoju.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:48, 24 gru 2020

Do góry
Dorotka tobie też zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia
Bawarka 20:24, 23 gru 2020

Do góry
Dziekuje. Kasiu teraz tylko w ścisłym gronie. U nas to nie wiadomo ile czego bo prawdy nie mówią. Co jedna ofiara wyskoczy w tv to inaczej mówi łzą aż się kurzy.
No cóż takie czasy nastały.

Kasiu tobie też dużo zdrowia i wiele dobrego.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 20:13, 23 gru 2020

Do góry
Wszystkiego dobrego na te święta Bożego Narodzenia. Zdrowia i spokoju

Pozdrawiam

Ptasi gaj 20:10, 23 gru 2020

Do góry
Już się zbliżam do końca robót przedświątecznych. Ciasto wyrosło wypiek udany. U mnie tylko drożdżowe w każdym wydaniu ew sernik który nigdy mi się nie udał więc idę kupować do Grzybków do wyboru i kolorów i zawsze pyszne.
Nie będę się mocować z serem jak on i tak mnie wykuwa.

Barszcz uszka, pierogi zrobione jeszcze ryby do oprawienia

Strucla makowa i z powidłami najlepszy wypiek dla domowników.

Jeszcze drożdżowe bakslia z kruszonką

Ptasi gaj 22:44, 22 gru 2020

Do góry
I to ma być pogoda na święta. Wieje pada deszcz jeszcze błyskawic brakuje.

Trudno przygnębiające czasy to i pogoda byle jaka.

Fotki z soboty coś się zepsuło i byle jak oświetlona jodła.

A róża sobie kwitnie w najlepsze

Mój ogrodowy pamiętnik 20:55, 21 gru 2020

Do góry

Elu, to hakonki. Zwykła macra na przodzie a dalej Beni Kaze. Takie się rude zrobiły w tym roku.
Mój ogrodowy pamiętnik 18:55, 21 gru 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Zimą jestem wymiksowana z ogrodu ale dzisiaj cyknęłam parę smutnych pseudozimowych fotek. Żeby coś było ku pamięci końcówki tego mega dziwnego roku. W tym roku nie ścinałam bylin i na razie nie obcinałam kwiatów hortensji więc aż tak łyso nie jest.

Witam i pytam co to za trawka tak pięknie się przebarwia.
Czy te dalsze to te same trawki.
Bardzo ładne o tej porze.

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:46, 21 gru 2020

Do góry
Och Dorotka i co tu napisać.
Cudowne wypieki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:19, 21 gru 2020

Do góry

Witam Sylwia

Kuszą i kuszą a my zwariowane na tym punkcie kupujemy. W tym roku wiosna też tak zamawiałam co prawda w lutym przyszły w połowie maja. Już zamawiać nie będę tak wcześnie jest to bez sensu. Tylko jakieś rarytasy.
U mnie ogrodnik jak nawiezie po bratkach bylin to oczopląsu można dostać. Może i droższe, ale ładniejsze i można przebierać. Za dostawę też trzeba płacić. W żadnym wypadku nie należy zamawiać wiosna traw tylko w czerwcu jak czupryny już mają.

Nigdy nie robię przedpłaty zawsze place Przy odbiorze paczki. Jak zamawiam to w albamarze. Nasiona gdzie są bo w nasiennych nie wszystko zawsze jest. Po nowym roku zamawiam szałwię omączoną i jeszcze jakieś tam. Muszę poszukać aby były w jednym punkcie sklepowym.

Pozdrawiam

Ja też wolę kupować rośliny w realu bo to sobie i roślinkę obejrzysz i korzonki też można, a tak to zawsze loteria.... Ja przez neta do tej pory to raczej drzewka kupowałam, których stacjonarnie nie znalazłam, ale teraz ta pandemia i nasiona nawet z neta zamawiam i byliny...... do czego to doszło żeby sobie ogrodnik pomacać rośliny nie mógł przed kupnem
Zanim zupełnie zepsuję to, czego jeszcze nie zaczęłam... 10:31, 21 gru 2020

Do góry
Zasiej ostróżki i Naparstnice w maju będziesz miała jak znalazł w 2022.

Też tak kupowałam Naparstnice to 2-latki kupiłam kwitnąca bo to dwulatki sorzedaja i na następny rok już jej nie było nasion nie wysiala.
W tym roku zasiałam bardzo dobrze powschodziły. Poflancowalam bardzo dorodne liczę że w przyszłym roku będą pięknie kwitły.

Człowiek z lenistwa lub nie wiedzy nie sieje tylko kupuje gotówce. A można siać. Wczesną wiosną wysieje szałwię omączoną też piękna.

Pozdrawiam

Wiem, że to rośliny dwuletnie i spróbuję je wysiać, ale chciałabym też mieć kwitnące w sezonie 2021. Ach, ta cierpliwosć wciąż wystawiana na próbę
Zanim zupełnie zepsuję to, czego jeszcze nie zaczęłam... 09:50, 21 gru 2020

Do góry
Zasiej ostróżki i Naparstnice w maju będziesz miała jak znalazł w 2022.

Też tak kupowałam Naparstnice to 2-latki kupiłam kwitnąca bo to dwulatki sorzedaja i na następny rok już jej nie było nasion nie wysiala.
W tym roku zasiałam bardzo dobrze powschodziły. Poflancowalam bardzo dorodne liczę że w przyszłym roku będą pięknie kwitły.

Człowiek z lenistwa lub nie wiedzy nie sieje tylko kupuje gotówce. A można siać. Wczesną wiosną wysieje szałwię omączoną też piękna.

Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:41, 21 gru 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Niech mnie ktoś palnie w łeb bo zima w pełni, a ja do koszyka bylin nawsadzałam....
wprawdzie nie wiem jeszcze od kiedy wysyłka czy nie wiosną, ale to i tak chyba niezdrowy objaw.....tylko, że te ceny takie fajne.....
Ktoś zamawiał w szkółce Barcikowscy??? Fajne te sadzonki mają czy nie ma sobie czym głowy zawracać?

Witam Sylwia

Kuszą i kuszą a my zwariowane na tym punkcie kupujemy. W tym roku wiosna też tak zamawiałam co prawda w lutym przyszły w połowie maja. Już zamawiać nie będę tak wcześnie jest to bez sensu. Tylko jakieś rarytasy.
U mnie ogrodnik jak nawiezie po bratkach bylin to oczopląsu można dostać. Może i droższe, ale ładniejsze i można przebierać. Za dostawę też trzeba płacić. W żadnym wypadku nie należy zamawiać wiosna traw tylko w czerwcu jak czupryny już mają.

Nigdy nie robię przedpłaty zawsze place Przy odbiorze paczki. Jak zamawiam to w albamarze. Nasiona gdzie są bo w nasiennych nie wszystko zawsze jest. Po nowym roku zamawiam szałwię omączoną i jeszcze jakieś tam. Muszę poszukać aby były w jednym punkcie sklepowym.

Pozdrawiam
Za drzwiami do ogrodu... 22:36, 20 gru 2020

Do góry

Wlaśnie tego się boję, że trawy i nie tylko zostaną zawalone śniegiem mokrym a nie daj Bóg przyjdzie mróz i potrafi połamać drzewa. Raz tak kiedyś miałam nie powiązałam traw i cały teren w słomie był nawet na drzewach słoma wisiała.
Mokry śnieg jest bardzo niebezpieczny dla iglaków. Ja grabiami go zrzucam bo może połamać odnogi.
Bardzo dużo napadało u ciebie. U nas leżał parę godzin.
Ta pogoda marna bardzo mnie denerwuje. Nie chce mi się nic działać ani w domu ani na zewnątrz. Wczoraj było spokojnie to dzisiaj znowu wiatr wiał. Oj trzeba już chyba zapomniec o zimach prawdziwych. Snieg będzie dużym zjawiskiem pogodowym.

Jałowce bardzo ładnie wyglądają z tym śniegiem, ja podcinam.

Pozdrawiam Aniu zdrowia życzę

Elu, faktycznie nie skróciliśmy młodych, tegorocznych przyrostów jałowcom. Zbrakło czasu
Mokry śnieg może narobić szkód, szczególnie świerkom uginały się gałęzie. Dobrze, że szybko stopniał
W ogóle to mam straszne tyły w przygotowaniu ogrodu do zimy. Pogoda też mi nie pomaga. W końcu cały śnieg stopniał. Dopiero wczoraj pograbiliśmy resztę liści, powyrzucałam resztę jednorocznych kwiatów z doniczek. Surfinie z przed domu jeszcze nawet całkiem nie zmarzły Obłożyłam niektóre róże stroiszem, ale jeszcze nie kopczykowałam żadnych Jedynie figi zabezpieczone tekturą, nie wiem czy coś jeszcze owijać!? Może jak będzie groźba większych przymrozków? Nie skończyłam też wycinania bylin połamanych ostatnim śniegiem, może jakoś jutro... nie mówiąc już o dekoracjach, które już miałam dawno zrobić...a wyjdą jak zwykle na ostatnią chwilę

Elu, również pozdrawiam Cię serdecznie
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:32, 18 gru 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Plany jak wiadomo nie zawsze się udają, ale dążymy do tego, aby marzenia się spełniły, czego i Wam życzymy

Zrobiliśmy obwódki trawnika w ogrodzie wgłębionym, a moje zajęcia na ostatnie tygodnie: korekty i opisywanie ponad tysiąca zdjęć w książce
Także zamiana tych zdjęć na lepsze więc jestem nieco umordowana. Muszę wreszcie pojechać do ogrodu.

Tysiąc zdjęć to duża praca się szykuje. Można cudenko zrobić. Lepsze w sensie jakości foty? Dobry grafik komputerowy sobie poradzi z jakością.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies