Elu!
masz nożyce akumulatorowe do żywopłotu z Lidla jak to daje radę.
mam akumulatorowe do trawy i krzaczków i nie jestem zadowolona są słabe, ciekawe jak te o długich ostrzach.
Elektryczne też muszę kupić w tym roku nowe, do cięcia bukszpanów i tuj muszą być ostre by nie strzępiły końcówek, mam Boscha i takie chcę są lekkie, starczają na kilka sezonów.
Raz oddałam do serwisu do naostrzenia noży i dobrze działają.
Kupowałam te tańsze z obi ale to tylko na jeden sezon.
Mają być w lidlu akumulatorowe z długim ostrzem, co o nich powiesz.
Nie chodzi mi o podcinki, ja staję do cięcia bo tego mam.
W ubiegłym roku medytowałam nad lekką podkaszarką akumul. jednak bałam się że nie da rady i kupiłam elektryczną. Tylko ten kabel motam się.
spalinowe odpadają, bo ręce bolą, a ja sama działam.
Haniu jutro ci odpisze dokładnie co mam. Jestem raczej zadowolona mam dużo tego sprzętu z Lidla bo to na akumulator i jakoś chodzi. Zresztą ten sprzęt jest dobrej marki.
EM ma dużo takiego sprzętu jak wiertarka, piła, wkrętarka, krajzegs. EM zamówił w skl int Lidla we wtorek piłę szablasta do cięcia drzew ok 10 cm średnicy na akumulator. Miala przyjść dzisiaj ale oni przez pocztę polską wysyłają a to dziadowska firma.
Haniu mam tego sprzętu pełny garaż niektórego podwójnie. Mam nawet ostrzarka z Lidla do noży różnego typu. Od czwartku mają być ogrodnicze podpórki do róż i krzaków trzeba kupić.
Kasiu szczerze dawno nie byłam na Placu Trzech Krzyży więc nawet nie wiem jak obecnie wygląda. Wiem, że była jedna piękna magnolia gwiaździsta na przeciw instytutu Głuchoniemych gwiaździsta, ale czy jeszcze jest nie potrafię powiedzieć.
W Wilanowie na dziedzińcu po lewej stronie też zawsze pięknie kwitnie stara duża magnolia.
Kasiu przez Cowida nawet nie byłam iluminacji swiatecznych zobaczyć. Dużo się zmienia jakiś drapacz chmur przy Centralnym oddali do użytku nie widziałam. W stronę Woli i Ochoty drapacze budowali w zeszłym roku pewnie już skonczone. Człowiek nosa nie wychyla i nic nie widzi co się dzieje.
Jedynie panoramę Wawy oglądam jak ktoś mówi na jej tle
Asiu głową muru nie rozbije pozostał żal byla piękna.
Widzę, że u sąsiada w szkolce juz rozstawiają rośliny i ma otwarte. Wczoraj był nawet jakiś tir. Nie wchodzę aby znowu nie wpaść w chciejstwo.
Poluje na hortensje "princes Diana", magnolie, róże to później w waju przywożą.
Bo najlepiej kupować jak przywiozą wtedy są zdrowe dobrze odzywione.
Też na te podpory będę polować moja teściowa ma i jest bardzo z nich zadowolona tylko ona takie przez internet zamówiła, ale dokładnie takie same, zabawy z tym jest, bo to wszystko w częściach jest i każda śrubkę trzeba po kolei skrecać.
Elu, na Placu Trzech Krzyży jak pamiętam chyba rosły 3 magnolie. Stare duże, rozłożyste. Aż jak przerabiali rozjazdy wokół kościoła po 2010, wycięli je. Została jedna, właśnie ta, którą pamiętasz, najbliżej budynków od strony Wisły (ostatnie zdjęcie). Zdjęcia są z 2009 roku. Przypomnisz sobie jak popatrzysz na zdjęcia
To moje strony rodzinne, moja dzielnica. Do 6 roku życia mieszkałam w starej kamienicy na Tamce tuż u zbiegu z Kopernika. Okna wychodziły Okólnik. Potem też mieszkaliśmy blisko Starego Miasta. Dopiero po 30-stce wyniosłam się na trochę na Ursynów.