Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Agatorek 17:47, 24 lut 2021

Sekatorek w użyciu?
ElzbietaFranka 23:04, 24 lut 2021

Asiu doszłam daleko w twój wątek a wiesz czego szukałam. Na początku widziałam fotkę kaliny i chciałam zobaczyć od 2016 r. Ile urosła i jak się przebarwia. Też mam.kaline która się ładnie przebarwia,ale rośnie w półcieniu i chce w tym roku zadołować pęd może wypuści korzenie i posadzę w słońcu.

Chciałam porównać.

Pozdrawiam
sylwia_slomc... 10:15, 25 lut 2021

Margerytka40 napisał(a)

No trudno ale już "po ptokach". Tak mnie ręce swędziały, że wzięłam i je przycięłam.

Nie przejmuj się ja tnę co roku i nic im nie jest, a jeszcze nie zdążyłam, za to przycięłam brzozy i sok się nie leje bo jeszcze śpią. Słuchałam pnia nawet bo nie wiedziałam, ale była martwa cisza, tak, że klony pewnie jeszcze też uśpione
Margerytka40 19:27, 25 lut 2021

Agatorek napisał(a)
Sekatorek w użyciu?

Tak, działam po trochu. Mokro jeszcze ale gdzie da się wejść tam uprzątam. Nareszcie można coś porobić . Mam jeszcze śniegu troszeczkę, takie ostatki. Pewnie jeszcze ze dwa dni nim zupełnie zginie.
TAR 19:30, 25 lut 2021

Asiu a jak sie maja zakupione w ub. sezonie oczary? Moj wlasnie zaczął kwitnać
Margerytka40 19:32, 25 lut 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Asiu doszłam daleko w twój wątek a wiesz czego szukałam. Na początku widziałam fotkę kaliny i chciałam zobaczyć od 2016 r. Ile urosła i jak się przebarwia. Też mam.kaline która się ładnie przebarwia,ale rośnie w półcieniu i chce w tym roku zadołować pęd może wypuści korzenie i posadzę w słońcu.

Chciałam porównać.

Pozdrawiam

Pewnie chodzi Ci o kalinę Park Harvest. Już jej nie mam. Oddałam komuś, nawet nie pamiętam, chyba koleżance. Ona tylko jesienią fajnie wyglądała i to też nie każdej jesieni. Przy zmianach trochę nie wiedziałam co z nią zrobić, gdzie posadzić. Spróbuj, wydaje mi się, że się ukorzeni.
Margerytka40 19:35, 25 lut 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie przejmuj się ja tnę co roku i nic im nie jest, a jeszcze nie zdążyłam, za to przycięłam brzozy i sok się nie leje bo jeszcze śpią. Słuchałam pnia nawet bo nie wiedziałam, ale była martwa cisza, tak, że klony pewnie jeszcze też uśpione

Nie widzę by płakały więc chyba będzie dobrze. Też myślałam o przycięciu brzóz ale jeszcze ich nie cięłam i chyba w przyszłym roku dopiero to zrobię.
Margerytka40 19:39, 25 lut 2021

TAR napisał(a)
Asiu a jak sie maja zakupione w ub. sezonie oczary? Moj wlasnie zaczął kwitnać

U mnie też zaczynają. Coś tylko nie mają dużo tych kwiatków ale to pewnie moja wina bo dość długo stały w donicach nim je zadołowałam i pewnie troszkę za sucho miały. Już przydało by się je posadzić na stałe miejsce ale wątpię by się to jeszcze w tym sezonie udało.
TAR 19:43, 25 lut 2021

ja wzielam ten mniejszy egzemplarz i chyba dalam dobra miejscowe bo kwiatow bedzie mial mnostwo. czerwony obok, ktorego tez przesadzilam ub. wiosny zapaczkowany do oporu, bedzie na co popatrzec, na razie powoli sie wykluwa, potrzebne mu jeszcze kilka cieplych dni na pełne rozwiniecie. moj czerwony oczar mial juz 2 inne miejscowki i wreszcie chyba znalazlam te najlepsza
Margerytka40 19:54, 25 lut 2021

Mam już zaplanowane miejsce dla nich, wydaje się dobre tylko, że tam teren dziewiczy jeszcze. Chyba nie dam rady przygotować. Muszę pamiętać o nich latem, podlewać. Teraz już zadołowane, w większych donicach. Będę zaglądać do Ciebie na oczary. Z resztą jestem cały czas