Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 19:44, 31 maj 2022

Do góry
Dereń controversa dobrze sobie radzi w tym miejscu. Dostaje nowe przyrosty. Niech rośnie kochany jak najszybciej

I na koniec azalki, bo już kończą

Przy okazji stokrotkowy trawnik się załapał
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 19:44, 31 maj 2022

Do góry
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 19:43, 31 maj 2022

Do góry
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 19:42, 31 maj 2022

Do góry
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 19:36, 31 maj 2022

Do góry
Rdest wężownik strasznie wysoki mam. Do cycków mi sięga a mam 170

Za nim rosną rutewki orlikolistne, miały kwitnąć razem a się coś ociągają. Z resztą i tak niższe są od rdestu więc nie było by ich widać. Muszę je przesadzić. Czekam tam na niebieskości bodziszków wspaniałych. Lada moment
W moim małym ogródeczku II 19:31, 31 maj 2022

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:29, 31 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Zakwitły moje ulubione czosnki NN,bo miały być białe
Będę je przesadzać na inną rabatę a tu dosadzę więcej Purple Sensation

Uwielbiam ogród po deszczu,bo kolorki są takie intensywne

Jejku, jak ja emocjonalnie zawsze przeżywam odwiedziny u ciebie. Cudnie. Trudno oczy oderwać. A twój trawnik przeczy wszelkim prawom natury
W moim małym ogródeczku II 19:28, 31 maj 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka hej co tam u ciebie.

Pozdrawiam
Tak jak pisałam we wcześniejszym poście do Ciebie byłam w Zakopanem. Oczywiście nie chodziłam po górach. Byłam podwożona do zaplanowanych, atrakcyjnych dla mnie miejsc. W Dolinę Strążyską poszłam tylko 1700 kroków, bo trzeba przecież jeszcze wrócić. Jak wiesz u mnie kiepsko z chodzeniem i muszę dobrze planować każde wyjście. Każdy nowy widok cieszył mnie ogromnie, zwróciłam też uwagę na różne kwiatuszki dziko rosnące. Były tam całe łany żółtych pierwiosnków. Strumień i drewniane mostki, oraz piękny widok na góry to coś co przyciąga mnie jak magnez. Ceny prywatnych parkingów zwalają z nóg, tuż przy wejściu do doliny 30zł za zostawienie samochodu. Nie było wyjścia, bo od miejskiego parkingu spory kawałek, a ja wolałam spacerować po dolinie niż chodnikiem wzdłuż ulicy.

Platan - Platanus 19:27, 31 maj 2022

Do góry
Dzień dobry, kupiłem 3 platany Alphens Globe (2 szt od jednego sprzedawcy a 1 od innego). Egzemplarz z 1 zdjęcia już ładnie wyglada a 2 pozostałe średnio. Wiosna trochę je przyciąłem i zastanawiam się czy nie przyciąć raz jeszcze. Co sądzicie? Jeśli tak to czy Już ciąć czy do następnej wiosny czekać? Na czerwono cięcia nad którymi myślę.
Bawarka 19:20, 31 maj 2022

Do góry
Kasiek napisał(a)

Kasiu czytałam o perturbacjach że sroka. Mam przed budynkiem dużego świerka i tam srokibzbudowalybjuz 3 gniazda. To skrzeczenie mnie przeraża.
One nie siedzą w tych gniazdach okazuje się, że te cwane ptaki budują gniazda dla innych ptakow. Te ptaki składają jajka i sroki atakują te ptaszki.

Kasiu czy to liść lotosu?

Piękne fotki pięknego ogrodu. Chciałabym też mieć tyle piwonii tym bardziej, że są to rośliny bezobsługowe bardzo pachnące. Jakieś tam piwonie mam i będę chciała aby w tym roku je rozsadzić ale zielona jestem w tym temacie muszę przeczytać.
Narazie kipiluje klony palmowe mam 4 szybki nie wiem gdzie posadzić.
Ptasi gaj 19:17, 31 maj 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Elu, piękna hosta, znasz jej odmianę?
Kalinę Watanabe masz wspaniałą. Ja kupiłam Kilimandżaro i liczę na szybki wzrost. Będzie pasować do lasu.
A Eskimo gdzie kupiłaś? bardzo lubię tego rododendrona, kiedyś miałam ale mi nie przezimował. Teraz zimy lżejsze to może udałoby mi się odnowić znajomość
Świerk serbski - Picea omorika 19:10, 31 maj 2022

Do góry
Mago22 napisał(a)

Mazan kiedyś diagnozował taki przypadek i pisał, że to choroba grzybowa - zamieranie wierzchołków pędów. Pisał żeby wyciąć chore fragmenty a całą roślinę opryskać jednym z preparatów : Bravo/gwarant, Score, Topsin, Sarfun.
Zebrać dokładnie opadłe igliwie jeśli jest.
Bawarka 18:45, 31 maj 2022

Do góry

Cos tu musze dodac do tego tematu...Otoz, cos mi sie kolacze po glowie i bede to chciala wyprobowac jesienia. Z jednej strony, to powinno byc logiczne, sposob sadzenia o ktorym mysle. Ale o tym moze nastepnym razem
Tak, jarzmianki same postanowily miec takie liscie ale dalam im troche Terra Preta i Bokashi. Czy to jest przyczyna? Nie wiem. Moze taka odmiana? I co do jarzmianek, udalo mi sie wyhodowac z nasion pare sztuk, jupi

Jarzmianki mam ich kilka czerwone, białe i chyba różowa ale czekam az zakwitnie.
Nie wiedziałam Kasiu,, że można z nasion jarzmianki rozmnażać. Może i ja w tym roku zb do ire nasiona. Jedna jest tak piękna.

Kasiu oglądam i podziwiam.
Wszystkiego po trochu 18:36, 31 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

To gorczyca sarepska Oczyszcza glebę z metali ciężkich

A to co za cudo? Piękność.
Przepięknie kwitną Ci rodki i inne kwiecie oczywiście też. Rodki to już giganty. Chyba osiągnęły swoją docelową wysokość? Czy jeszcze przyrastają? Są cudne.
Dziewczyny zachwycają się obwódkami. Ale zasłużenie bo są piękne. I te z hostami i te z Aureolą i z oregano. Wszystkie.
Ogród Twój Mirko to jak dla mnie ogród marzeń.
Pozdrawiam ciepło.
W moim małym ogródeczku II 18:32, 31 maj 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Magnolia jest cudna, a historia z nią związana bardzo ciekawa
Dziękuję Moje pozostałości po rh.

W moim małym ogródeczku II 18:25, 31 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

No coś Ty, Dorotko, to ja zgapiłam od Ciebie gipsowkę z różą, i teraz czekam na kwiecie
I samosiejki maruny przesadzam w pobliże róż Oby tylko zgrały się kwitnieniem
Co to za roślinka pod ławką?
Bardzo apetyczny stolik
wychodzi na to, że nawzajem się inspirujemy.
Pod ławką jest wieloletnia gęsiówka pełna.

W moim małym ogródeczku II 18:19, 31 maj 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, magnolia przepięknie kwitnie. Ale i inne kwiaty tez cudne. Prymulki, żonkile, tulipany. wszystkie wyglądają bajecznie.
Dziękuję Basiu, upajałam się tymi kolorowymi widokami kilka razy dziennie. Niezmiennie cieszył każdy nowy kwiatuszek.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:15, 31 maj 2022

Do góry

W moim małym ogródeczku II 18:14, 31 maj 2022

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
U Ciebie jak zawsze różnorodnie, kolorowo i ciekawie
Dziękuję Maj to piękny miesiąc, chociaż dość chłodny.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:14, 31 maj 2022

Do góry
Doniczki po segregacji

Warzywnik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies