Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Oci ... 21:25, 04 cze 2013

Do góry
Pergola się robi przy tarasie, prawie skończona, brakuje jeszcze 5 listewek

kupiłam też świerki conica do donic dużych na tarasie

Ogrodowe love story 21:24, 04 cze 2013

Do góry
tak chyba lepiej
to teraz jak to pięknie na biało kwitnie w maju
gruszki na wierzbie

tawuła szara - wyglądała zjawiskowo, ale była tak biała, że mój aparat prześwietlał

oraz najpiękniejszy z tulipanów
Mój jesienny ogród 21:24, 04 cze 2013

Do góry
Robercie, gdziekolwiek jesteś pozdrowienia zostawiam!

Moje ukochane miejsce na ziemi 21:23, 04 cze 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Agato, za pochwały dziękuję wczesną piwonią. Zanim Twoje podniosą się z kolan po deszczu, i zakwitną, pociesz oczy moją. U mnie też roślinki w deszczu. Piwonie mają podpórki. Pozdrawiam.

dziękuję Weroniko za piękną piwonię

moje już też kwitną
Zielona odskocznia 21:22, 04 cze 2013

Do góry
Justyna napisał(a)
Agatko z bzem jestem na tak i polecam Eve jak i Plumosa Aurea.
Zobacz sobie jeszcze na brzozę w odmianie trost's dwarf i kruszynę asplenifolie.
Zdjęcia u mnie wkrótce. Myślę, że mogą pasować do nowego założenia.
Pozdrawiam

Justyna dzięki za podpowiedzi, nawet nie wiedziała, że tyle jest drzewek podobnych do klonów palmowych.

Bardzo chciałam bordowy klon palmowy, ale miejsce w którym chciałam go posadzić jest mokre, a zwłaszcza teraz jak ciągle pada. Jest tam spadek terenu i cała woda tam spływa. Chyba dla klonu może być za mokro .
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale chciałabym posadzić bez Eve i prowadzić jak drzewko, a za nim Plumosa Aurea dla kontrastu.

Zdjęcie w ulewie koło kamieni klon czerwony, albo coś innego wysypane żwirkiem, a a z tyłu trochę w prawo bez koralowy Plumosa Aurea.
Za taczkami układane są kamienie, miedzy nimi posadzę karmnik ościsty.
Kaktusy Dawida. 21:22, 04 cze 2013

Do góry
U mnie kwitną kolejne

Gymnocalycium neuhuberi LF10

Aylostera muscula

Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis

Moje ukochane miejsce na ziemi 21:22, 04 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Agatka, pokazuj powojnika

proszę bardzo

Po prostu ogród... 21:21, 04 cze 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/37/371641/original.JPG[/img]

Pierwszy raz zaglądam do Twojego ogrodu. Jest pięknie, takich kolorów, i ferii barw nie widziałam nawet w najlepszych szkołkach z roślinami. Normalnie jak zdjęcie robione komputerowo. Gratuluję takich okazów. Miałam 3 RH i po kilku miesiącach musiałam je pozegnać.Chyba nie mam do nich ręki.
Jurajski Ogród 21:21, 04 cze 2013

Do góry
Obiecane wcześniej fotki:

między deszczem a deszczem
U Oci ... 21:21, 04 cze 2013

Do góry
Moje Gracillimusy wyglądają teraz tak. Dopóki pogoda się nie potrafi to nie będe ich przysypywać kamykami

druga strona tarasu wygląda gorzej, zabrakło paru sztuk ( które się nie obudziły)

nie wiem czy dokupić, czy poczekać i rozdzielić na jesień pare kęp
Ogrodowe love story 21:20, 04 cze 2013

Do góry
chyba muszę wgrywać mniejsze zdjęcia...
próba mikrofonu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:18, 04 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Iza.. ściąga tych małych badylków (co to nie znasz) co to może będą rosnąć i może Ci się spodobają i skomponują gdzieś ..
Kocimiętkę znasz, trawę Ice Dance też

Kokorycz pogięta (stare foto, ale w tym dopiero zamierza zakwitnąć )

Dzwonek poszarskiego

Lilie czerwone

Mikruski, ale to musisz poczekać na wielkie.. jak przyjedziesz dam dużą

Lilię FAITH - musisz sobie wyguglać, bo to nowy zakup tegoroczny To ze strony Lylypolu

Aniu jesteś nieoceniona ... doktoryzuję się googlając wszystko co się da o moich nowych roslinkach ... ta kokorycz jest śliczna !!! inne też ale toto jest niesamowite ... wow nomalnie ... tylko kto i po co z tą pogiętą w nią uderzył ... hmmm ... jak kto ładniejszy to zaraz wszyscy na niego ...

na wprost tarasu robiem rabatę angielską ))) ... tzn bylinówkę ... w myślach robię bo to dopiero jak nową ziemię dowiozą ... no i oczywiście jeżeli pora deszczowa odpuści ...

nawiasem mówiąc ... wczoraj była pora gradowa ... ja zamknięta w ołowianym bunkrze nie widziałam samego opadu za to zobaczyłam to co zrobił na moich areałach ...

hosta Irenki miała już z 8 liści ... podziurkowane !!! ... grad rozszarpał bez litości ...

bodziszek ... legł zatłuczony ... a tak się cieszyłam bo obrodził pąkami jak wariat ... walczy trochę się podniósł ...

reszta jako tako ...

nowa plantacja schowana przed drugą falą jakoś przetrzymała ... choć ta czerwona lejla jakby siem rozkraczyła ... przemawiam do niej czule i liczę na współpracę ...
a przed chwilą choć leje wysłałam Adamo żeby podlał ... co wbrew brzmieniu ma uzasadnienie bo plantacja schowana pod balkon ... i gotowa uschnąć w te deszcze ... opierał się bardzo ale w końcu powołałam się na Twoje poświęcenie (20 minut do busa ... łopata ... że o pidżaie nie wspomnę ) i zmiękł ... jakby nie spojrzeć zrobił to raczej dla ciebie
pomoc przy projektowaniu 21:16, 04 cze 2013

Do góry

a może przesunąć tą linię rabaty i nie robić jej przy samej krawędzi kostki
odejdzie wtedy problem w zimie a jednak zasłoni wejście do domu
ja osobiście wypełniłbym ją roślinami adekwatnymi do stylu spod płotu
stworzy to jakąś całość
Ogrodowe love story 21:15, 04 cze 2013

Do góry
a tak zmieniają się jej kwiaty - zachwyca jak hortensja

ogrodoweimpresjejolki 21:15, 04 cze 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Dzisiaj córka powiedziała, że jak mnie niedługo nie wypuszczą, to przyprowadzi wnuków (2 x 5,5 roku) i mnie "odbiją"

O zaległości w pracach działkowych już się nie martwię, bo wnuki skonstruowały robota do pomocy babci
Agnieszko, zaglądaj, zaglądaj z czasem będzie po co

Jolu, wracaj do zdrowia jak najszybciej !
- najważniejsze, że dobry humor Ci zawsze dopisuje - z takimi wnukami i robotami działkowymi na pewno nie będzie żadnych zaleglości - pozdrawiam serdecznie
Ogrodowe love story 21:14, 04 cze 2013

Do góry
Cześć Bonita
Dawno mnie tu nie było, ale nadrabiam
Wgrywam kalinę w różnych fazach - ponieważ mam mały ogródek, postanowiłam ją jakoś okiełznać i zrobiłam z niej coś w rodzaju drzewka i teraz tak wygląda

po kwitnieniu pójdzie dalej pod nóż
Pod Laskiem 21:14, 04 cze 2013

Do góry
Niestety powódź nie oszczędziła naszej miejscowości jednak ominęła nas, ale przez ulewne deszcze pojawiło się wiele ślimaków. 2 tygodnie temu zakupiłam 35 szt. petunii, które niestety przez pogodę bardzo zmarniały a w dodatku są nadjedzone przez ślimaki tak samo lewkonie. Macie może jakieś skuteczne pomysły na ten problem. Podsypałam trocinami aby odstraszyć ślimole ale nic nie dało . Zdjęcie kawałka rabaty zaraz po nasadzeniu.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:12, 04 cze 2013

Do góry
Efekt dzisiejszego dnia w ogrodzie

Oczywiście zabrakło mi kory ale to już standard więc nawet się nie denerwuję. Teraz wielka prośba do Was o pomoc. Jak widzicie planuję posadzić dwie kosodrzewiny i na tym moje plany się kończą Nie mam kompletnie pojęcia co tu posadzić. Marzy mi się Zawciąg z białymi kwiatami Może jego dać jako obwódka wokół kostki? Myślę, że trochę rozjaśni ten zakątek. Do tego po jednej trawie z każdej strony? A może coś pomiędzy thujami z tyłu?
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:08, 04 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu iryski śliczne choc kwiatów mniej, za to nadrobią w przyszłym roku. Pozdrówka.
Bożenko może i tak ale potrzebują przesadzenia, w w tym miejscu już dość długo kwitną pozdrówka

ogrodoweimpresjejolki 21:07, 04 cze 2013

Do góry
Joluś , dziś niezłe słoneczko, mimo, że z chłodem. Jutro też lecę do ogrodu. Dziś udało się trawy pozbyć. a gdzie chwaściory? Jeszcze na zagonkach. Ostatnia ich noc , niech sie panoszą, jutro dostaną haczką po krzyżu! Trzymam kciuki za Twoje wyjście!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies