Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 20:40, 02 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

.....ja Agatko, tym bardziej, "zielonego" o warzywach pojęcia nie mam...posiałam tylko zioła do skrzynki po owocach i cieszę się, że wzeszło....a i skusiłam się na kilka krzaków malin i truskawek na powierzchni wielkości dużego stołu....czekam, bo widać, że cosik z tego będzie....choćby kilka szklaneczek owoców już cieszyć będzie

Julita,
zaczynając o d początku - pod czosnkami jest agastache czyli zdaje się kłosownik to sie nazywa. Posadzony jak cała reszt a tej rabaty w zeszłym roku, w tym roku jest dużo większy i zakrył mi nawet kilka jeżówek. Trzeba będzie tam poprzesadzać oczywiście
Następne - dobrze czytałaś. Koniecznie trzeba pnace róże jakby rozpiąć na rusztowaniu czyli gółwne pędy jak najbardziej poziomo. wtedy wypuszczają dużo pędów bocznych i na nich sa właśnei kwiaty. Te ze zdjęcia to jest końcowy fragment takiego właśnie pędu bocznego. A cały krzak wygląda tak:

i po trzecie - mój warzywnik też powierzchni stołu nie przekracza i to raczej średniego niż dużego. Bardzo jestem ciekawa co z niego wyjdzie z warzywnika oczywiście, nie ze stołu
pozdrowienia
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:39, 02 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Justynka- dzięki wielkie, mam trochę kwiatków które nie wiem jak się zwą...... próbuję teraz zrobić katalog tego co mam, że jak ktoś sie pyta co to, to sobie zajrzę i powiem Bo spamiętać wszystkiego i tak nie zapamiętam
To wielosił..Snow and Sapphires .. też ładny

ładna roślnka taka niespotykana
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:36, 02 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Kasiu, kwitną już u ciebie róże? Moje jeszcze w pączkach. Małych . Pięknie prezentują się twoje rabatki.
Tak sobie pomyślałam że czas na przemyślenie i zaplanowanie różnych rzeczy ma swoje plusy. Bardzo podoba mi się ten płot na zdjęciu. Życzę żeby twój był równie ładny, a nawet jeszcze ładniejszy.

Witaj Jolu już kwitną, bo kupione i sadzone w tym roku miały już pąki takie kupowałam, bo chciałam zobaczyć jak wyglądają padający w ostatnich dniach deszcz dał im popalić niektóre zostały nawet połamane wszystko teraz stoi i czeka na słońce żeby rozkwitnąć.
Co do płotu będziemy układać tak cegłę jak na zdjęciu. Cegła będzie jak poprzednio ręcznie formowana, kremowa, przyjedzie pod koniec tego tygodnia. Przęsła już wybrane i kupione, przyjadą za tydzień... Wybraliśmy najprostsze jakie znaleźliśmy, chociaż nie całkiem prościutkie - takie

Od frontu głównie będzie jednak pełny mur i będzie tylko jedno przęsło w rogu, bo od tej strony będzie taras więc chcemy trochę intymności, a kiedyś dodatkowo będzie dla przewiewu brama i furtka,ale główny ogródek nie będzie widoczny, tylko przedogródek
Jak wyjdzie, sami ocenicie
Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 20:35, 02 cze 2013

Do góry
Na początek warzywniaczek...

i ostatni kwitnący czosnek...biały - tylko dlaczego jeden?!

Ogród w Holandii 20:34, 02 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Agatko, nie martw sie warzywami, nie masz na to wplywu. U moich tesciow wszystko gnije, woda na dzialce stoi Truskawek nie ma, a tu ciagle zapowiadaja deszcze

Za to masz przecudne czosnki i biale szafirki (niesamowite, ze jeszcze kwitna).

A to zdjecie to mistrzostwo swiata

I sliczne kloniki masz

dzięki Boćku za pocieszenie Tak bardzo to się nie martwię. Dzis zauważyłam, ze pomidor jeden ma kilka kwiatków, to chyba oznacza że jest szansa na pomidory
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:32, 02 cze 2013

Do góry
Justynka- dzięki wielkie, mam trochę kwiatków które nie wiem jak się zwą...... próbuję teraz zrobić katalog tego co mam, że jak ktoś sie pyta co to, to sobie zajrzę i powiem Bo spamiętać wszystkiego i tak nie zapamiętam
To wielosił..Snow and Sapphires .. też ładny

W kamiennym kręgu od początku 20:32, 02 cze 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Elu, póżniejsze odmiany jeszcze czekają
A to już nowa aranżacja po tulipanowych wykopkach
Taka ogrodowiskowa,

Piękna rabata
Moja działka. 20:30, 02 cze 2013

Do góry
Dziś było słonecznie i moglyśmy zrobić zaległy gryl i przyjąc gości
Ale deszcz zrobił duże szkody grzyb zaatakował mi ogórki i pomidory ,lilie
dostały plam i gniją
Zakwitł powojnik

Piwonia jedna boroka zakwitła ,a w niej pełno robaków nie wiem czy to szkodniki.

coś różowego

Do mojego iglaka przyszedł fryzier może teraz coś z tego wyjdzie-albo i nie...
Leśne Wzgórze 20:29, 02 cze 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)

Na przykład tutaj:
Całość podsadzona była wrzosami niestety wymarzły i nie bardzo wiem co teraz tam zrobić. Czy dosadzić ponownie wrzosy czy trochę zmienić:
Od lewej kosodrzewina, coś na pniu, wrzosy, Danica a za nią przekwitłe hiacynty, sośnica, wrzosy, hortensje, miłorząb podsadzony kosodrzewiną

Hmm, miłorząb pewnie Mariken, albo jakaś inna kulkowata... Ja bym wysadził z pod niego te kosodrzewiny i gdzieś indziej przeniósł. Sośnicę i Danice też. A na tym pasie pomiędzy kosodrzewiną na pniu, a hortensjami zainwestował w dobrą ziemię i posadził albo hortensje bukietowe 'Limelight' albo różaneczniki odmianę w całym szpalerze jedną, taką samą. Pod nimi runianka.
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:27, 02 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)

po prawej na zdjęciu żurawka Beaujolais

wszystkie rabaty są efektowne, ale tutaj cud, miód i orzeszki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:18, 02 cze 2013

Do góry
Irena przywiozłaś sobie jakieś promyczki ... bo tu długo ich możesz nie zobaczyć . ponoć do połowy czerwca deszcz ....mam dość . chyba też jadę na Kretę . ciekawe co na to powie mój szef ...szanowny M
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:02, 02 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziewczyny, banan od ucha do ucha. A ja chwilkę zajmę i pokażę hidcotową. Róże już pokazują kolor, jak to szybko się rozwija wiosną gdy ciepło jest.

Lubię ten swój zakątek do picia kawy rankiem

Zakątek przecudnej urody, ale Danusiu czy Ty masz czas by tę poranną kawę tam wypić ???

P. S. tak prz okazji w wolnej chwili proszę o poradę w moim wątku. Mam odłożone pieniążki na rośliny, mam zapał na metamorfozę, tylko .... pomysłu brak
Bajkowy ogród Weroniki 20:00, 02 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Weroniko wpadłem do Ciebie z samiutkiego rana. Och jak lubię kolorowo w ogrodzie. Ślicznie wszystko kwitnie. Pozdrawiam.

A kto nie śpi o tak wczesnej porze, skowronek Zbyszek. Ja wstaję na MAJĘ dopiero. Dzisiaj pokazała żabę, która pożerała drugą żabę.
W moim oczku aż tak źle nie jest, ale podróż na gapę i wyzysk zarejestrowałam też. Pozdrawiam.

Najpierw klonik i kwitnące irysy, też biała i różowa azalia.

Podróż na gapę.

Jurajski Ogród 19:57, 02 cze 2013

Do góry
i nieco później
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:56, 02 cze 2013

Do góry
Jola Dolny Śląsk górą chociaż dawno już tam nie mieszkam

Ania a taki patriotyczny szczególik -ta czerwień jest najprawdziwsza- może jednak w oryginale bardziej intensywna

kiedyś mnie natchło wyciąłem kawałek balustrady i zrobiłem skrót do altanki

na wprost pustawy placyk tam rosła 6m metasekwoja niestety mróz ja załatwił
rośnie już jodła kalifornijska o srebrzystych igłach -Argentea

i jeszcze szerszeń w locie patrolowym

Chelsea Flower Show 2013 19:55, 02 cze 2013

Do góry
Kolejne ( te zupełnie nie w moim stylu) - ogród mojego dzieciństwa

I kolejny ogród a właściwie to ogródek
Mój zielony świat 19:53, 02 cze 2013

Do góry

big daddy jest u mnie największą hostą

Mój zielony świat 19:46, 02 cze 2013

Do góry
Adiantum uwielbiam, w każdej odmianie, obok wietlica japońska Burgundy Lace

młody języcznik pięnie błyszczy

paprotnik szczecinkozębny - koronkowa robota
Chelsea Flower Show 2013 19:44, 02 cze 2013

Do góry
Kolejny z serii "artisan" - maleńki ale słodki.

Ogród Sylwii od początku cz.II 19:43, 02 cze 2013

Do góry
jeszcze raz żurawka Chocolate Ruffles - ma przepiękne malinowe spody .... Najładnie wybarwia się początkiem wiosny .... bliżej lata liście z bordowego przechodzą w ciemną zieleń mieniącą się kolorem bordowym ... na jesień ma malinowe spody jak wcześniej napisałam ogrodowe olbrzymy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies