Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

10:02, 12 lip 2013
Mela - zależy jakie tuje... i czy będziesz ciąć, czy nie, czy masz psa.... bo dla psa musisz zostawić pas startowy i ścieżkę zdrowia Jak odpowiesz to powiem ile ja bym dała ..... a i inni też ci chętnie odpowiedzą

Kondzio - też cie tofam I ja dla Ciebie zawsze chce dobrze ... a że jestem jaka jestem to

Aniu, thuje szmaragdy, co do cięcia to nie wiem jeszcze bo nie wiem o co z tym cięciem chodzi i jake daje efekty. Psa mam ale nie wiem czy on będzie tam chodził, pomiędzy siatką a thujemi bo to piesek pokojowy i boi się wszystkiego. No ale skoro się zostawia pas startowy to i my zostawimy

Milka 10:41, 12 lip 2013

Aniu, ale u ciebie to wszytsko rośnie, no szok! bardzo dobra ta twoja glina!
wszystko masz większe, jak u innych, jakby dokarmiane były
kwiat lotosu po porstu cudowny
eda 11:00, 12 lip 2013

pięknie kolorowo lotos cudnie się pokazał i przyjmuje gosci naoglądałam się bajka bozdrawiam i buźiam
Enya73 11:15, 12 lip 2013

Aniu, zaglądam do Ciebie i zawsze znajduje tu coś ciekawego, a to fajne zdjęcia Twojego ogrodu w moim ulubionym stylu, a to ciekawe dyskusje Mnie się ta Twoja różnorodność w ogrodzie bardzo podoba i myślę, że taki ogród bardzo do Ciebie pasuje

Pozdrawiam serdecznie
Megi 11:42, 12 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)

Aniu, thuje szmaragdy, co do cięcia to nie wiem jeszcze bo nie wiem o co z tym cięciem chodzi i jake daje efekty. Psa mam ale nie wiem czy on będzie tam chodził, pomiędzy siatką a thujemi bo to piesek pokojowy i boi się wszystkiego. No ale skoro się zostawia pas startowy to i my zostawimy

Jak pies się boi, to bardzo niedobrze, socjalizujecie go z otoczeniem, dźwiękami i kształatmi ?

Moja Lufa jak była malutka to bała się ludzi w kapturach, parasolek i motorów, nauczyliśmy, że to nic strasznego, oswajaliśmy i teraz mamy spokój. Nie można psa zostawić samego sobie, ze swoimi lękami, bo albo sfiksuje, albo będzie agresją reagował na swój strach. I jedno i drugie niebezpieczne

Nie ma "pokojowych" psów, nawet jak właściciele tak twierdzą, psy się po prostu przyzwyczajają, jak ktoś wyprowadza psa 2 razy dziennie, to on się w końcu przyzwyczai i tak będzie jadł i pił, żeby od jednego do drugiego spaceru wytrzymać. Psy kochają ruch i przestrzenie, ile dasz swojemu psu, tyle zobaczy i pozna - pies jak małe dziecko - jak od małego zamkniesz w domu to będzie siedziało. To na właścicielu spoczywa obowiązek wychowania zwierzęcia - w końcu dostajesz psie dziecko i ono nie jest mniej wymagające niż ludzkie, tylko niestety właściciele często o tym zapominają.

A w kwestii roślin - poczytaj artykuły na stronie głównej - tam są wszystkie podstawy wiedzy ogrodniczej zawarte - Danusia to skarbnica wiedzy ogrodniczej, więc wystarczy czytać, czytać, jeszcze raz czytać, obeznać się z tematem, wtedy zacznie Ci się rozjaśniać
Szmaragy tnie się właściwie tylko od góry ograniczając ich wysokość, bo z natury mają ładny pokrój, więc nie trzeba im mocno pomagać - ja swoim usuwam co najwyżej uszkodzone pojedyncze gałązki i tnę z wysokości, żeby mi z nich drzewa nie rosły

PS> Boszzz... Ania przepraszam, dopiero widzę, jak się rozpisałam, ale ja o psach mogłabym elaboraty pisać. kocham

PS2> czekam z niecierpliwością na zdjęcia lotosa, też kocham
Welka 12:12, 12 lip 2013

Zaglądam, oglądam, czytam o lawendach, katalpach, Megi elaborat o psach i macham
Joaska 13:07, 12 lip 2013

asc napisał(a)
Agnieszko - też tak uważam i będę katować Was fotami

Aśka, będziesz u Alinki, lub Iza??? Przypomnij się..... bo ja mam sklerozę..

Przypomne się
13:09, 12 lip 2013
Aniu, pisałaś że jest tu kilka specjalistek od róż. Mogę prosić o ich namiary bo o róże okrywkowe właśnie chcę zapytać.
Mala_Mi 14:23, 12 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)
Aniu, pisałaś że jest tu kilka specjalistek od róż. Mogę prosić o ich namiary bo o róże okrywkowe właśnie chcę zapytać.

Szmaragdy - już wiesz Megi mi pomogła ..za co dzięki

Pies - mój jak sie sprowadziliśmy nie był wogle zainteresowany innymi psami, otoczeniem, listonoszem.... na dzieci jak biegały szczekał. I był spokój przez ponad rok.. potem stwierdził, że to wszystko jego i on PAN. Nauczył sie od psów sąsiadów ujadania i walczenie przy siatce.. siatka już jest zawieszona do wysokosci psów taką osłoną z plastyku... rok spokój i znów nauczyły się jak sobie sie rzucać omijając siatkę. Znów jak się zapędzą to musimy je rozganiać .. Madżenka ma małego pieska, ale zrobiła mu ścieżkę przy płocie gdzie sie coś dzieje.. Wielkość psa nie gra roli.. liczy się jego charakter . W małym ciele wielki duch Patrz na mnie

Specjalistka od róż to niewątpliwie nasza Ania https://www.ogrodowisko.pl/watek/1487-ania-i-roze-i-cala-reszta?page=376, jest jeszcze Viva, i Ewa i był wątek pod Krakowem.. też dużo róż i pięknych ale wykasowało i wątki i jakoś już tam nie trafiłam więcej. No i Danusia Ania MOnte..... też
Mala_Mi 14:24, 12 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)

Nie chcę być upierdliwa ale róże są OKRYWOWE