Aneta, mam chytry plan. Begonie kupilam rozowe, poniewaz drzewka hortensjowe nabylam w odmianie Vanille Fraise (pod plotem z drugiej strony podjazdu, nie pokazywane) Wiec bedzie wszystko ograniczone do trzech kolorow - bialego, rozowego i fioletu. Drzewka z kwiatami bialo-rozowymi, dalej biale limki i fioletowa lawenda i na koniec rozowe begonie A na jesieni taki zestaw kolorystyczny cebulowych mam zamiar popelnic
Tu rzeczone drzewko jedno z czterech, kwiatow spodziewam sie za jakis miesiac
Tak myślałam Agatko, dzięki w różnych miejscach ogrodu ma inną wysokość, ta jest najwyższa, ma już jakieś 60 cm, przy porzeczce jest kępa niższaTu je widać zdjęcie z okna dzisiaj robiłam
Anula,
To pachnie tajemniczym ogrodem klimatycznie, duzo "pokoi", Rh i czosnki !!! Ja na nie wciaz czekam.
A ciurkadałko wręcz prosi zeby je sklonowoac i u mnie zamontować
Często zaglądam - ale pierwszy raz zostawiam po sobie ślad.
Anitko .. Urodzinkowe życzonka już złożyłam " ucho tu ucho "... A teraz buziaki i gratulacje na te 4 setki ..i kolejnych setek równie udanych i inspirujących
Faktycznie, kotki lubią plewić najwyraźniej . Ta też chodzi koło mnie i z przyjemnością robi mi porządki na rabatkach, najlepiej jej wychodzi leżenie na tym, co najwartościowsze wśród bylin. Róż nie tyka, bo pewnie w dupkę urażają kolcami .
U mnie nadal nic, a tak bym chciała...
I ja
Ciekawa jestem co tam zakwitnie u Ciebie, jeszcze troszkę, jeszcze troszkę .
O płytkim sadzeniu wiem, ta zwykła piwonia zakwitła mi na drugi rok a ta krzewiasta kazała sporo na siebie czekać. Może była to zbyt młoda sadzonka?
Ja również pozdrawiam Aniu .
Milenko, witaj w klubie .
A dziękuję, dziękuję
Edytko, pewnie już wszystko przesadziłaś , muszę zajrzeć do Ciebie, pooglądać .
Anitko, u niektórych róże kwitną już od kilku dni, wszystko zależy od tego, w jakim kąciku ogrodu są posadzone (zaciszne i ciepłe na przykład) i jakie odmiany, bo teraz na potęgę już rozkwitają róże gęstokolczaste i dzikie .
W tamtym roku też miałam chwilę zawachania.. ale jeszcze ją zostawiłam. Może się wystraszyła, jak zobaczyła łopatę nad sobą .
Dziękuję Agnieszko .
Futro faktycznie ma spojrzenie niczego sobie , nawet, że polubiłam tego kociaka .
Lubię niezapominajki, te moje są kupne, ciut mają intensywniejszy kolor niż te polne, cieszę się, że się z roku na rok tak ładnie zagęszczają i nawet sobie troszkę kwitną .
Teraz... nie wygląda ciekawie, bardzo liczę na to, że róże i reszta sadzonych tam roślin szybko się rozrośnie, same pustki mam w tym miejscu jak na razie. Jeszcze ciągle brakuje mi szałwii i lawendy, ile bym nie kupiła, to wciąż mam ich za mało . Jak jutro pogoda pozwoli, to będzie fotka .
Pąki otworzą się lada dzień.. gdyby nie ten chłód od kilku dni, już pewnie by coś kwitło, a tak.. czekamy ... czekamy....
Dziękuję Aniu .
Na razie widoczna tam jest tylko ta kupowana jesienia kocimiętka, reszta mała i skromna , musi nabrać masy .
Agnieszka jak się spotka taki okaz to trudno nie ulec pokusie
niestety w tym roku przez te kaprysy temperatur nie wybarwił się tak ładnie ale czerwone szyszki ma
świerk bicolor (świerk dwubarwny) Dwarf Tigertail zdjęcie stare