Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:23, 31 maj 2013

Do góry
nieszka napisał(a)

w pierwszym momencie jak to zobaczyłam to pomyslałam sobie, że to garden puzzle albo jeszcze coś innego...ależ pieknie , kolorowo....ja to pewnie bym sobie krzesełko na przeciw tej rabaty ustawiła i wpatrywał się w nią cały dzień...cudna jest, jak z obrazka

pozdr
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:20, 31 maj 2013

Do góry
Moja królowa
Łubin coraz bardziej obsypany kwiatami.Iryski syberyjskie mam w 3 miejscach ,będzie ich więcej ,oj będzie.

Znowu na wsi 11:19, 31 maj 2013

Do góry
Również z ubiegłego sezonu żurawki, w tle łączka z drobnych roślin wyhodowanych z paczki nasion pt. rośliny skalne

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:15, 31 maj 2013

Do góry
Mokro w ogrodzie strasznie ,chwasty rosną na potęgę .
Kolejne bodziszki kwitną ,zakup jesienny .

orliki ,środowy zakup
Znowu na wsi 11:12, 31 maj 2013

Do góry
Kupiony "na próbę" w ubiegłym roku żeleźniak bardzo dobrze przetrwał zimę, rozrósł się i zbiera się do kwitnienia. Na pewno dokupię jeszcze kilka bo warto.

Posadzone w ubiegłym roku byliny tworzą już niezły gąszcz. Na pierwszym planie bodziszek żałobny

i bodziszek Renarda z przywrotnikiem

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:11, 31 maj 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Chcemy coś takiego ale cegła będzie jaśniejsza

świetne Nawet z ciemniejszą cegłą będzie świetnie Ogrodzenie łukowe też nie wyglądałoby najgorzej
Super pomysł
Ogród u stóp klasztoru 11:10, 31 maj 2013

Do góry
A co w nich będzie rosło?
Sałatę masz już dorodną.

Dobra wiadomość: Gracimullusy przeżyły i wypuściły listki-dostały dziś znowu florovit
Ogród u stóp klasztoru 11:08, 31 maj 2013

Do góry
alinak napisał(a)
miałam zamiar powiększyć warzywniak , ale już mam dość kopania , więc kupiłam nadstawki do palet i zrobiłam podwyższone grządki .jeszcze wprawdzie nie skończona robota , bo trzeba ścieżki z żwirku wysypać , ale to już kosmetyka . więc fotorelacja

Alinko te nadstawki stoja na paletach ?
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:08, 31 maj 2013

Do góry
Grembosia, dzięki za zainteresowanie i czas spędzony na czytaniu mojej ogrodowej historyjki

Rzeczywiście, tworzenie ogrodu stało się moją tak wielką pasja, że nie mam ochoty robić nic innego.

A że zaczynałam od zera - co widać na zdjęciach - i z niewielkimi umiejętnościami i wiedzą - co też widać, nadal , też uważam, że postęp jest spory.

To niewielka działka w ROD, a ja mam ochotę pokazać, że w każdym miejscu, na każdej powierzchni można stworzyć swój zielony azyl, stworzyć ogród. To jest proces i to trwa, ale to własnie uważam za największą wartość tej mojej nowej przygody.

Całe życie bardzo aktywnie pracowałam zawodowo, wymagało to ciągłych podróży, krótkich, długich, przy tym rodzina, dwoje dzieci, pies... Na prawdziwe hobby - poza filmem - nie było miejsca ani czasu.

U mnie los podsuwa rozwiązania sam, zawsze w porę.
Kiedy zaczęłam być na emeryturze, plan był taki, że nadal będę podróżować, ale już dla przyjemności, dla powolnego delektowania się sztuką, architekturą, historią. Jestem z wykształcenia archeologiem śródziemnomorskim, sztuka i historia to dla mnie stały, codzienny element życia.

No ale los chciał inaczej!
Dla uaktywnienia fizycznego kupiłam rower, zaczęłam sobie zwiedzać Warszawę i okolice. Pewnego pięknego dnia, jadąc obok takiego zielonego zagłębia pomysłałam - zobaczę te działki z bliska. No i zobaczyłam tę dziką i zasypaną śmieciem. Moja pasja doprowadzania rzeczy do porządku podsunęła mi myśl - doprowadzę ja do świetności! Za dwa dni była moja.

I wpadłam jak śliwka w kompot. Co widać.

A co do clematisa. To jest on zaraz po posadzeniu:

Nie mam żadnych innych zdjęć mojego Paula Dziwne, może dlatego że on niemal nie rośnie.
Nie zakwitł w ubiegłym roku - posadzony w końcu czerwca, może dlatego.
W tym roku jeden pęd usechł po zimie, pozostałe długo budziły się do życia i teraz nie są wcale dużo większe. dzisiaj zrobię zdjęci jak wygląda obecnie. Na kwitnienie w tym roku na razie się nie zanosi.
Znowu na wsi 11:06, 31 maj 2013

Do góry
Bardzo mnie cieszą wszystkie wasze odwiedziny. Aniu MV, róże mają na razie gołą ziemię. Ale na pewno tak nie zostanie chociażby z powodu zmniejszenia ilości chwastów.
Korzystam z przedłużonego weekendu nadrabiając zaległości forumowo - ogrodowe.
Trochę aktualnych zdjęć. Na początek rabatka zeszłoroczna przy tarasie.

I kolejna ubiegłoroczna rabata z "działem spożywczym" jak mówi mój M. Jak widać nie tylko

BB 10:52, 31 maj 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Isiu

A co to za powojnik? Przepiękny jest! Zdradź proszę
Ogród w skali mikro :) 10:42, 31 maj 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Elu a pokaż jakieś zdjęcie z daleka tej donicy na tarasie...

Mówisz, masz.... . ... Donice już znalazły właściciela

Ogródek Agam 10:41, 31 maj 2013

Do góry
ania_wesola napisał(a)
Cześć Aga! Ślicznie u Ciebie i ten las na przeciwko piękny! Według takiego laika jak ja nowy kształt rabat prezentuje się bardzo dobrze

Dzięki Aniu za odwiedziny i ocenę . Ja cały czas się wacham, chociaż rozpoczęłam już usuwanie trawnika pod lewą rabatę. Największy problem mam z rabatą przed wejściem do domu. Nie pasuje mi to i już.

Kilka fotek jak jeszcze tulipki kwitły:

Zielony Punkt - ogród Finki 10:39, 31 maj 2013

Do góry
trzymam kciuki, cieszę się już na tą relację, dzięki za info no i co najważniejsze tak się cieszę że u Ciebie byłam choć przelotem i trochę roślin od Ciebie u mnie rośnie :

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:35, 31 maj 2013

Do góry
No nie mogę... znowu kopalnia pomysłów Uciekam, bo znowu złapię wirusa
Ale zanim ucieknę to pomacham
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:14, 31 maj 2013

Do góry
Moje Hosty dziś rano:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:10, 31 maj 2013

Do góry
Stipy i rozplenice
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:59, 31 maj 2013

Do góry
I jest wreszcie pierwsza donica z rury kanalizacyjnej:

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:59, 31 maj 2013

Do góry
Wczoraj jak robiłam zdjęcia to strasznie wiało, było pochmurno i zaczął padać deszcz więc zdjęcia wyszły kiepskie,ale rabata teraz wygląda tak
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:54, 31 maj 2013

Do góry
Jeszcze raz Princess Alexandra of Kent

i Louise Odier

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies