Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 22:49, 22 lip 2013

kitek81 napisał(a)
Krysiu, najlepszego na rocznicę zakupu działki-prezentasy wymarzone i trafione, jakby właśnie tam miały swoje miejsce docelowe-na pewno im będzie u Ciebie dobrze
pozdrawiam serdecznie :*
ps mam nadzieję, że uśmiech niedługo wróci na Twoją przesympatyczną buzię

Kasiu, ja dbam o te moje zieloności, jakoś nic nie marnieje, więc chyba jest OK.

A uśmiech jest, nie musi być w avatarku )))
ewsyg 23:16, 22 lip 2013

Debra napisał(a)

Na pw juz odpowiedziałam, także w wątku spotkniowym

Za psy niezmiernie dziekuje. Czy ja je lubie? Nie ma dość słów by powiedzieć jak ja uwielbiam psy.
Każdy pies, żeby nie wiem jaki był pokraka, wywołuje uśmiech i radość. Te psie oczy...

Ja strasznie ostatnio cierpię - mój pies, 14 lat, słaby i chory od dawna, teraz ma dodatkowo problemy z orientacją, takie starcze zmiany, ktore powodują, że pies bardzo się boi. Nie ma jak mu pomóc, a na uśpienie ja jeszcze nie jestem w stanie się zdecydować. Zreszta jego ogólny stan jeszcze nie jest jeszcze taki, by uśpienie było konieczne.

Eh, życie....

Nasza jamniczka była z nami 16 lat. Była taka kochana, że nawet poczekała na mnie i córkę, pożegnała się znam i dokonała swojego żywota - to było w maju, rok temu. Bardzo zaskakujący był dla mnie fakt jak szybko starzeją się psy. W ciągu trzech miesięcy z całkiem wesołego, sprawnego psa stała się schorowaną, słabą staruszką. Też nie mogłam jej uśpić, chociaż miała problemy z trzymaniem moczu i już bardzo brzydko pachniała. Po prostu była członkiem rodziny. Teraz mamy jeszcze dwa psy i niestety one też się starzeją. To duże psy, mają już po 10 lat. Jeden to owczarek niemiecki a drugi cane corso. Obawiam się, że i one już niedługo odejdą, zwłaszcza owczarek jest chorowity.
ewsyg 23:22, 22 lip 2013

No, no zaszalałaś. Ja ciągle sobie obiecuję, że już nic nie kupię.....................jednak tej przyjemności nie umiem sobie odmówić
barbara_kraj... 00:05, 23 lip 2013

Gdybym miejsce na nowe nasadzenia miała też bym zaszalała
Wciąż na giełdę się wybieram, ale tylko wybieram, bo rozsądek podpowiada: i co z tym zrobisz?!
Ale u Ciebie, Krysiu, miejsca w bród, to i szaleństwa częściej zdarzać się mogą

Zdjęcia pogorzana zrobię jutro, dzisiaj trawę kosili
Robertop 00:08, 23 lip 2013

Debra napisał(a)

O zguba się znalazła!!!!

Jak tam wielki świat Robercie.

Dzięki, murek zarasta powoli

zguba ma niestety mało czasu na Ogrodowisko, ale obiecuję się poprawić

Wielki świat, kuchenny blat Budapeszt cudny, spałem po 4 godziny a i tak czasu było mało

Murek poddamy szczegółowym oględzinom we wrześniu
Debra 11:31, 23 lip 2013

Robertop napisał(a)

zguba ma niestety mało czasu na Ogrodowisko, ale obiecuję się poprawić

Wielki świat, kuchenny blat Budapeszt cudny, spałem po 4 godziny a i tak czasu było mało

Murek poddamy szczegółowym oględzinom we wrześniu

Nie poprawiaj się na razie, szalej dalej....

Najważniejsze byś we wrześniu dotarł i przywiózł sąsiadki ))) Szczegóły w wątku spotkaniowym.
Debra 11:34, 23 lip 2013

Ewo, Basiu - zakupy roślinne są zwsze na czasie - w nawet najbardziej zarośniętym ogrodzie, coś można przesadzić, coś zmienić.
Danusia pisała - żadna rabata nie jest skonczona na zawsze - i ja się z tym całkowicie zgadzam.
Tyle że u mnie do skończnie to jeszcze daleka droga.

Posadziłam wczoraj 13 roślin - jak kropla wody w piach... ))))
barbara_kraj... 12:38, 23 lip 2013

Chcialaś przegorzan, masz przegorzan

i perukowiec na dodatek
Debra 19:41, 23 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Chcialaś przegorzan, masz przegorzan

i perukowiec na dodatek

O matko, jakie łany!!!! A ja mam sztuk JEDNA
A z tym perukowcem to dobrze trafiłaś ! Nawet wczoraj stałam przy nim kilka minut i zastanawiałam się, czy go nie kupić. Jest jednak mały problem - ja nie mam dla niego miejsca, niestety.
Nie miejsca w sensie miejsca na rabacie, tylko miejsca gdzie mógłby rosnąć, a on duży rosnie.
jotka 19:44, 23 lip 2013

A ja mam takiego perukowca Urosło niezłe drzewo i miejsce w narożniku idealne. Dokupiłam żółtego, ale jeszcze w doniczce.

Sukcesywnie, z planem i ogromna wiedzą zapełniasz swój ogródek