Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 01:53, 25 maj 2013

Do góry
Dziewanna w realu ma ładniejszy kolor
krzaki róż
chwastów ubywa Rh America jedna z moich "myszek"
Mój kawałek raju II 01:46, 25 maj 2013

Do góry
Chaber piękny
Osteospernum
Rumianki różowe
żurawki i inne rośliny
czosnki Album
Mój kawałek raju II 01:38, 25 maj 2013

Do góry
A tu borówka i chabry
a to zdjęcie specjalnie dla Kuklika Iza zobacz jak rośnie prezencik od Ciebie
rozkwitł Calsap
i kolejne w zbliżeniu, żebybyły razem, szkoda, że niektóre już przekwitły
i irys
Mój kawałek raju II 01:29, 25 maj 2013

Do góry
Kolejny dzień zleciał mi na pieleniu warmińskiego, na szczęście deszcz nie padał, chociaż było chłodno, tutaj brunnera ma gigantyczne rozmiary w rajskim jest o wiele mniejsza zbliżenie kwiatu Stolwijka
tiarelki karatawski rozwija kwiatki jeszcze mam tulipki
moja "żarówa" Gibraltar następny powojnik kwitnie i następny ten tuli się do Kermesiny białej
Ogród na górce 00:50, 25 maj 2013

Do góry
Zaczęłam działać z boku trochę, Oczywiście nie zgodnie ze sztuką Nie wyrabiałam z pieleniem, stąd agrowłóknina. Przyznaję się i pokazuję
Ogród na górce 00:44, 25 maj 2013

Do góry
Trochę u mnie zakwitło

Winko na tarasie przy świecach, mniam

Moje stare donice z Ikea może wytrzymają jeszcze jeden sezon
Ogród przy potoku 00:15, 25 maj 2013

Do góry
Marzy mi się coś takiego, ale musiałabym temu pomóc, wyplewić aktualne roślinki i przesadzić trochę paproci i pilnować, żeby nie zarosły.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:12, 25 maj 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Lawend widzę świeży nabytek,bo jeszcze z metką i w wielodoniczkach. Jaka odmiana?
Gartentraume posadziłam wiosną, na razie buduje system korzeniowy i czuprynkę. Pączków jeszcze nie widać. Twoja ładna już.

Aguniu, ta lawenda została kupiona w 2011 r. )) jest to dokładnie ta sama lawenda, którą cięłam wiosną o tak:
po zdjęciu stroisza wiosną

po cięciu

i w chwili obecnej

ale Gartentraume.... kupiłam tydzień temu oczywiście wybierałam z widocznym pąkiem żeby zobaczyć osobiście jak wygląda ))

Buziaki!
Bajkowy ogród Weroniki 00:00, 25 maj 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Piękne!!! Wszystko- i wycieczka i ogród

Dziękuję i pozdrawiam Anito.

Czosnki mogą tu zostać ale piwonia zasłania zupełnie czerwone azalie, musi stąd zniknąć.

Widać rododendrony, to nie widać azalii. Może i lepiej, za dużo kolorów.

A tutaj kolorowo.

Majowe kwitnienie. Różaneczniki, floksy szydlaste.

Ogród przy potoku 23:46, 24 maj 2013

Do góry
Zawilec

kluczyki

A to nasze miejsce do grilowania
Ogród przy potoku 23:40, 24 maj 2013

Do góry
A oto co tu rośnie wczesną wiosną:
czosnek niedźwiedzi a za nim żółte pierwiosnki (kluczyki)

łany fiołków (kolor fioletowy, wybaczcie mojemu aparatowi ale ma już swoje lata)

Nie wiem co to jest, ale liście ma takie same jak koniczyna, tylko cieńkie i jasno zielone, a kwiatki takie białe?

konwalia leśna

Ogród przy potoku 23:30, 24 maj 2013

Do góry

Zobaczcie co przyniosła woda:

Dla odmiany czas na zmiany... 23:26, 24 maj 2013

Do góry
uwielbiam swój warzywnik... doszła jeszcze jedna skrzynia na buraczki i ogórki -w sumie 5 skrzyń....i juz wiem, że na 5 sie nie skończy...aktualnie trwają prace nad ułożeniem ścieżki między skrzyniami...niby takie proste, a jednak......pokażę moje warzywka

lubczyk szaleje

Ogród przy potoku 23:25, 24 maj 2013

Do góry
A teraz trochę ujęć z bliska:

Działka wkoło Lubczyka :) 23:22, 24 maj 2013

Do góry
Ogród przy potoku 23:20, 24 maj 2013

Do góry
Witam.
Macie piękne ogrody, którymi możecie się chwalić, mój ogród jeszcze nie jest tak piękny jak bym chciała, ale mam nadzieję, że z waszą pomocą to się zmieni.

Mam jednak część ogrodu zaprojektowaną przez samą Matkę Naturę i tą część chciałabym Wam dziś pokazać. Na początku każdej wiosny obiecuję sobie, że ucywilizuję troszkę ten teren, ale żal mi tych cudów, które tam rosną, a musiałabym je zniszczyć tworząc rabaty. Wiem, że jest sposób, aby to pogodzić, ale ja nie umiem, może mi podpowiecie?

Najpiękniejszy jest ten teren wczesną wiosną, jak rośliny budzą się do życia, pod nogami są łany pierwiosnków (u nas mówią na nie kluczyki), zawilców, dzikich fiołków w przepięknym kolorze fioletowym i białym, niezapominajek, później wychodzą czosnki niedźwiedzie, konwalia leśna i wiele innych ślicznych kwiatuszków, których nazw nie znam, ale są przeurocze.
Ten cudny spektakl trwa aż do maja, później wszystko przegrywa z wszechobecnymi pokrzywami i podagrycznikiem, których nie wiem jak się pozbyć, aby przy okazji nie zaszkodzić innym roślinkom. Pozostaje mi jedynie kosić całość raz na tydzień i mieć zielony, bezkwietny teren lub chaszcze z pokrzywami do pasa. Marzy mi się, aby to jakoś zagospodarować, ale tak aby zachować naturalny, leśny i trochę dziki charakter.
Zapraszam na spacer po moim Potoku.
Najpierw szerokie ujęcia:

Taki mam widok z sypialni, przymknijcie oko na kawałek "blaszoka".

Ranczo Edy 23:18, 24 maj 2013

Do góry
Diana napisał(a)
Wisteria.
Przycięłam ją przed wiosną strasznie mocno. Szła sobie tam gdzie chciała, a nie tam gdzie ja bym sobie życzyła
Obcięłam wszystkie boczne i nawet nie liczyłam, że zakwitnie. A tu proszę Miła niespodzianka. Nie jest to zbyt bujne kwitnienie ... tym bardziej, że liście zakrywają kwiaty.

glicynia u Diany
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:13, 24 maj 2013

Do góry
butterfly napisał(a)

Tyle stipy mam do posadzenia - tylko kiedy ja rabatę przygotuję...

O matko,ile tej stipy nahodowałas,moja nie rusza z miejsca od miesiąca, 3 cm kłaczki i tyle juz mnie wnerwiać zaczyna
Moja Tina tez łazi za mną krok w kork,az M mowi,że zamęcze ją tym łazeniem,bo ona jest malutka. Ale nie da się zamknąc w domu,kiedy ja wychodzę
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 23:12, 24 maj 2013

Do góry
Justi, miło mi Cię u siebie gościć Wielkie dzięki za poświęcony czas. Muszę się z tym kółkiem przespać, ponieważ w mojej głowie zaczął powstawać ogród z prostymi liniami. Ale może to złe założenie? Muszę pomyśleć
A póki co przerabiam delikatnie kąt obok kompostownika. Do dzisiaj było tak:

Co i jak przerabiam postaram się pokazać jutro. O ile ta cholerna pogoda dopisze. Na zdjęciu oglądamy tylko hosty (fatalnej trawy i przydasiów nie widzimy) No i coś z tym miejscem, gdzie rosną hosty, trzeba zrobić. Hosty uwielbiam i w tym miejscu jest dla nich raj. Pod samym płotem jest bardzo głęboki cień i słońce, to tylko wczesną wiosną tam dociera. Albo i nie. Ale hosty w tym roku bardzo mocno się rozrosły i zaczynam się obawiać o ich życie z chwilą, gdy na jabłonce będą zjadliwe jabłka. Obawiam się spadających jabłek, które mogą połamać liście, oraz stada amatorów tychże jabłek, czyli moich dzieci i dzieci sąsiadów. Co tam posadzić? Trawa, to w lepszych warunkach u mnie rosnąć nie chce, więc nawet nie będę próbować, żeby sobie nerwów nie psuć. Coś zadarniającego? Ale co, żeby można było po tym deptać. Doradźcie Kochani
Jurajski Ogród 23:09, 24 maj 2013

Do góry
Sławko - dzięki.
Aniu asc, JoasiuA, Grażynko , Haniu - dziękuję.
Toska - cieszę się, że ogród ci się podoba, tylko że pieris to nie mój (nie moje zdjęcie).
Celinko, zapraszam.

Pozdrawiam zaglądających

Na dobranoc kocie mruczanki dla Was

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies