Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 13:22, 30 cze 2013

Trochę nowych fotek udało mi sie zrobić, niestety Bogdziu nie było dzis słońca więc żadnych skrzydlatych gości nie udało mi sie uchwycic choć wszystko w ogrodzie kwitnie, ale dzis ani jaednej pszczółki czy motyla....może innym razem.Ale mimo nieciekawej pogody zapraszam wszystkich na spacer po moim ogrodzie:

Najpierw widoki robione z tarasu, już ogród nabiera cech prawdziwego "OGRODU", jeszcze troche pracy a będę mogła swój wątek zamieścic w dziale : Nasze ogrody - jak myslicie ?

Margarete 13:25, 30 cze 2013

Zacznę od pokazania nowych nabytków :
Oto taczka.... jak pisałam .....rusza w swój dziwczy rejs.........

Kupiłam nowe kosze-osłonki na donice na taras

Margarete 13:31, 30 cze 2013

Przygotowałam kolejne nowe miejsce na nasadzenia, dzis po południu będe przekopywac tam rosliny kwasolubne

Chciałam tam przenieść moje azalie, rododendrony i wrzosy które miałam dotychczas tutaj żeby uporządkowac trawnik przed tarasem i zlikwidowac tę wyspę:

Margarete 13:33, 30 cze 2013

Wczoraj posadziłam "prezentowego" clematisa Jerzy Popiełuszko na podporze, która miała byc dla róży pnącej, niestety 3 kolejne róże nie chciały tam rosnąc, więc spróbujemy z powojnikiem, może sie tym razem uda
Margarete 13:36, 30 cze 2013

Z tyłu za nim na płocie jest wiciokrzew imponujących rozmiarów a więc oba pnącza obok siebie + dogorywająca róża (może sie weźmie do roboty jak jej pnące zaczną konkurencje robic ..) To chyba niezłe towarzytswo....?

Margarete 13:41, 30 cze 2013

Moje hortensje powolutku dają znać,że im u mnie dobrze choc są młode - bo choć dopiero w tym roku posadzone ale będa kwitnąc

Limka

Nie wiem tylko co z niebieska Nico Blue, też sadzona w tym roku, wygląda zdrowo choc nie ma jeszcze pąków

Za to Annbel bedzie kwitnąc obłędnie, a obawiałam sie o nia bo przesadzałam ja z innego miejsca ale jest ok
Margarete 13:44, 30 cze 2013

Poza tym cały czas kwitną żurawki, podobaja mi sie te ich delikatne kwiatki, zdobia ogród poza ich pieknymi liśćmi -są młodziutkie, niedawno sadzone, były niewielkie a juz tak porosły
Margarete 13:50, 30 cze 2013

Kwitnie mi konwalnik

lawendy pokazują cały swój urok

ale bije wszystkich na głowę szałwia omszała, która mam w dwóch kolorach - granatowym ( ten bałagan który widac pod domem - to znak że prace trwają - rabaty nieskończone a wiec i bajzlownik odpowiedni jest...)

oraz fioletowo-liliowym

Margarete 13:54, 30 cze 2013

Pokażę jeszcze mój "zielony zakątek" który ostatnio wzbogaciłam o hosty i bardzo go teraz lubie oglądac

Margarete 14:00, 30 cze 2013

Na koniec jeszcze sesja zdjęciowa mojej "smukłej modelki" ... z ogrodem w tle......

.........niektórzy to wiedzą jak wykorzystać lato w ogrodzie, co...