Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród... reni 21:51, 16 maj 2013

Do góry
piękne..ja mam dwie odmiany jedne są wysokie około 1,5m... a drugie niższe tylko że te drugie jeszcze nie kwitną

moja róża na pniu pięknie przezimowała jestem ciekawa jak będzie kwitła

Ogród w budowie - nieustającej 21:50, 16 maj 2013

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Zatrzymalam sie przy fotce hortensji i padlam.Prosze mnie podniesc Pisalas, ze ja mocno okrywasz na zime, zdradzisz jak? Ja sie boje,ze np pod wloknina pedy zgnija..

Okrywam te hortensje grubą, białą zimową włókniną, wcześniej wiążąc mocno gałęzie, żeby krzew stał się takim zgrabnym kokonem. Nic nie gnije, oczywiście jak się zrobi cieplej wiosną okrycie trzeba koniecznie zdjąć.
Zeszłej zimy okrycie nie bardzo pomogło i hortensja miała mało kwiatów, skupiła siły na odrastaniu. W tym roku liczyłam na lekką zimę i się nie zawiodłam, będą kwiaty i na tych niebieskich i na innych też.
Kolor mają z powodu kwaśngo odczynu ziemi, tak wyszło. Chciałabym mieć różowe, a one i tak zmieniają kolor.
Mały prezent Kasiu . Odwiedzę Cię zaraz.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:49, 16 maj 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Witam w nowym wątku Jak w raju bo tak pięknie Fajne zakupy zrobiłas, ciekawy ten żylistek bo mam kilka ale nie widziałam takiego o takich liściach a jaki kolor kwiatów? Mam jeszcze pytanie bo widzę na pierwszej stronie piękną białą lilie. Czy też masz problem z białymi liliami i atakuje Ci stonka liliowa? Zauważyłam, ze najbardziej atakuje białe lilie.
Danusiu ten żylistek ma dopiero pąki, ale mysle, ze będzie kwitł na biało, jak zakwitnie zrobię fotkę
Jeśli chodzi o lilię to tej akurat posrzypki nie atakują to jest Casablanca, a na innych to codziennie przeglądam, wyłapuję intruzy i niszczę bez żalu

Ogród Zagi 21:46, 16 maj 2013

Do góry
zaga napisał(a)

To chyba buk, prawda? Ma super kształt
Ogród... reni 21:46, 16 maj 2013

Do góry
zobacz
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:45, 16 maj 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Azalia z bukiem,ktory mnie nieustannie zachwyca

ale masz wielkiego buka !!!
muszę się wybrać na wycieczkę w twoje okolice, bo to skandaliczny skandal nie zobaczyć tych kolorów na żywo
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:43, 16 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja jabłoni w ogrodzie nie mam, ale w okolicy pełno jabłoniowego kwiecia. Pewnie Twoje odpoczywają,
Pójdziesz po jabłka do sąsiadki.
Pozdrawiam!
Masz rację Haniu, moje odpoczywają a sąsiadki polikwidowały drzewa owocowe

Rododendronowy ogród II. 21:43, 16 maj 2013

Do góry
Czy jedno i drugie?

Koperkowa stoi i nie chce zakwitnąc.

jeszcze rh i znane już zdjęcie ale zakwitła jabłonka, moze ładniejsze?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:42, 16 maj 2013

Do góry
Eve napisał(a)

Park

To samo mialam napisac

Nietoperze zjadaja komary - to bron biologiczna na te gryzace paskudztwa. Fajnie, ze je masz. Sama bym chciala nietoperka miec w ogrodzie
Moje zmagania ogrodowe 21:42, 16 maj 2013

Do góry

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 21:41, 16 maj 2013

Do góry
Witam!
Zuza, ja sama do siebie też mało zaglądam, więc nie miej wyrzutów, bo i ja cierpię na brak czasu
Aniu, dzieciaki już lepiej, Karolek skończył antybiotyk, ale został jeszcze kaszel, Kinia kończy antybiotyk i ucho już nie boli. Najważniejsze, że jest ciepło i możemy wychodzić na dwór

Dzieciaki przez choroby się rozregulowały, jeszcze nie śpią, ja wstaje rano do pracy, a oni z M śpią dłuuuużej i wieczorem później się kładą, więc nauka na egzamin idzie mi kiepsko, bo nie mam sił i czasu

Może uda mi się do Was choć na chwilkę zajrzeć.

White feather rządzi na tej rabacie

w tulipanach ice cream się zakochałam

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:40, 16 maj 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Zachwycam się codziennie moimi Umbrelkami

Ja też się nimi zachwycam, są cudne. Moje maja być dopiero na jesień
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:39, 16 maj 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu pozdrawiam
Witam Aniu :I) i odwzajemniam

Rododendronowy ogród II. 21:39, 16 maj 2013

Do góry
Wybaczcie ze nie pochodzę dzis po Waszych ogrodach ale muszę sie skupic na pakowaniu , ładowaniu baterii itp a cały dzień nie miałam na to czasu.

Na pocieszenie kilka zdjec. Pisały dziewczyny o zdjęciach pełnika i pierwiosnka z niezapominajką. to sobie wybierzcie lepiej żótemu z niebieskim czy rózowym?

Ogród w skali mikro :) 21:39, 16 maj 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Oraz modrzewnicę , w której się ostatnio zakochałam . ....Bo ma śliczne liście ( a ja tak lubię ) no i na dodatek jest zimozielona ... Dla rodka w sam raz na towarzyszkę .. Widziałam ją gdzieś za 2 albo 3 dychy ....a tu kupiłam za 7 !!!!! No i dlatego wzięłam dwie :)

I jeszcze takiego wariata na dach ... Kupił mnie swoim dzikim pokrojem

Noooooo brawo - oszczędna dziewczyna "moja krew" Modrzewica ładna i wariat na dach superaśny. Dereń tez pikny tylko nie wiem dlaczego na razie nie czujem do nich sentymentu. Sąsiadka mi kciała dać jakiegoś i nie wiem czy brać.
Ela - a tak swoją drogą - gdzie ty to wszystko mieścisz????
Obfoc dla mnie jeszcze raz kobeę - pokaże mojej - może sie jej gupio zrobi
Ogród w budowie - nieustającej 21:38, 16 maj 2013

Do góry
Poziomka napisał(a)

Mój wygląda tak

kolor na zdjęciu jest jaśniejszy niż w rzeczywistości.

Zastanawiam się nad odpowiednim towarzystwem dla niego i może go połączę z białą serduszką.
Piękna wiosna w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam Jasia

Afery bodziszkowej ciąg dalszy
Teraz widzę, że na zdjęciu z metką ze szkółki jest jak byk napisane, że on jest różowy z jasnym środkiem. Skąd ja wzięłam ten niebieski, nie mam pojęcia. Kwiatki po rozwinięciu są takie jak Twoje Jasiu, przestały być takie majtkowo różowe i są w bladym różu, takim wpadającym w lila, faktycznie jak na Twoim zdjęciu. Więc wszystko ok.
Ten drugi, który kupiłyśmy na pewno jest bladoróżowy, ale jeszcze nie ma pąków kwiatowych.
Ogród z platanem. 21:37, 16 maj 2013

Do góry
Dzisiaj tylko tyle zdjęć niestety, bo jestem lekko zabiegany i nie dałem rady więcej Najważniejsze ujęcia dla zobrazowania co się dzieje w ogrodzie. Idzie weekend, nadrobię zaległości

Ogród Nebel 21:35, 16 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Prawda, że ładny kolor ma karmnik ościsty, oczywiście kupiłam żółty bo jest też zielony

20 sadzonek na próbę, zobaczę jak przetrwa zimę, nie powinno być żle.

Tyle karmnika ! Woow ! Z internetu ? Po ile jeden ? Tez strasznie mi sie podoba
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:35, 16 maj 2013

Do góry
i bratki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:34, 16 maj 2013

Do góry
Świat dookoła się zaniebieścił króluje niezapominajka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies