Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z platanem. 21:33, 16 maj 2013

Do góry
Mój Buk pospolity 'Purple Fountain'. Nie zdążyłem wykosić trawy pod bramą. Przepraszam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:32, 16 maj 2013

Do góry
Żylistek posadzony i pęcherznica też

a powojniki czekają w kolejce
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:31, 16 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu , no i się wysiał pełnik i mam sadzonke dla Ciebie.Będzie rosła w doniczce i czekała na okazje by przenieśc sie do Ciebie.

Na razie malutka ale mam nadzieje ze podrośnie zanim ją dostaniesz.
o jejus Bogdziu cieszę się, niech rośnie zdrowo i czeka
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 21:28, 16 maj 2013

Do góry
Kochani, wiem już kiedy będzie tegoroczne Święto Róż. - 22 czerwca 2013 (nie wiem czy róże będą kwitły ale trudno)

Zapraszam na razie bez ograniczenia, ale jeśli zostaną przekroczone moje możliwości i możliwości ogrodu, to najwyżej zamkniemy listę szanownych Gości.

Nadmieniam, że ze względów organizacyjnych nasze Święto zbiegnie się z Otwartymi Ogrodami Komorowa.

Nasz ogród będzie pod nazwą:

"Ogrodowe inspiracje"

Termin ogrodu otwartego dla mieszkańców Komorowa 22. 06. 2013 r.
godzina 11.00 - 13.00
- dla Was najlepiej byłoby troszkę później, czyli od 12 - 12.30 do 15.

W ramach spotkania połączonego ze zwiedzeniem ogrodu, przewiduje się:

1. Wystawę zrealizowanych (wybranych) projektów ogrodów autorstwa gospodyni (rysunki w antyramach);

2. Wystawę - prezentację domków dla pożytecznych owadów (z opisem - informacją dlaczego tak ważne są owady pożyteczne w naszych ogrodach i dlaczego powinniśmy dbać o ich obecność w naszych ogrodach);

3. Żywe obrazy (prezentacja obrazów powstałych jako kompozycja z żywych roślin); (tego nie jestem pewna czy dam radę wykonać na czas)

4. Prezentację kompozycji w pojemnikach.

5. Będzie można zakupić narzędzia angielskie Joseph Bentley i domki

Gospodyni czyli ja - oprowadzi po ogrodzie, będzie udzielać wszelkich wyjaśnień - czyli wszystko o pięknej SZTUCE OGRODNICZEJ.

W tym roku nie będzie cateringu, ponieważ będziemy tuż po powrocie z czerwcowego wyjazdu do Anglii i pewnie będziemy ledwo "żywa" po przemarszach ogrodowych. Poza tym mamy tylko dwa dni na przygotowania ogrodu po długiej nieobecności.

Zapewnimy zimne napoje z lodem, weźcie kanapki

Bardzo Was za to przepraszam, ale jakoś poradzimy sobie.

Innego możliwego terminu nie ma, więc albo teraz albo wcale, bo nie dam rady

Ogród z platanem. 21:26, 16 maj 2013

Do góry
Elu, ja nie wiem co to za bluszcz, ale ma liście wielkości pięści. Na razie wygląda kiepsko. Mam nadzieję, że się ukorzeni, bo to trochę nie pora na to Znalazłem go przechadzając się pomiędzy domami i kawałeczek sobie wziąłem Był razem z tym zwykłym bluszczem i wyraźnie się różnił. Te liście są ogromne w porównaniu do gatunku! W zeszłym roku widziałem podobnego na Gardenii i to chyba ten.

Fotki kiepskie, ale na szybko robione były. Stanowisko tej szkółki:
http://www.clematisy.pl/katalog-roslin/bluszcz-irlandzki-angielski-id134.html

Serduszka rzeczywiście na walentynki
Jak będzie dobra pora na sadzonkowanie płomyka dam znać
Ogród Danuszy - odsłona 2 21:26, 16 maj 2013

Do góry
na terenie parku są domy prywatne swierze do zamieszkania

sa tez działki ogrodnicze te pokaże potem
tu pociag który jeżdzi góra aby mozna z góry podziwiac widoki

podrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:24, 16 maj 2013

Do góry
Aniu , no i się wysiał pełnik i mam sadzonke dla Ciebie.Będzie rosła w doniczce i czekała na okazje by przenieśc sie do Ciebie.

Na razie malutka ale mam nadzieje ze podrośnie zanim ją dostaniesz.
Ogród Danuszy - odsłona 2 21:22, 16 maj 2013

Do góry
[img

size=633x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/36/360938/original.JPG[/img]

Rododendronowy ogród II. 21:21, 16 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dzięki Tobie też mam namiastkę rododendronowego

Ładnie masz juz teraz a jak podrosna będzie rododendronowy w pełni.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:17, 16 maj 2013

Do góry
Mam nadzieje ,ze Ania pozwoli wstawić jej zdjęcie zrobione w naszym ogródku, bo mi sie tak bardzo podoba

Aniu dzięki
Ogród Danuszy - odsłona 2 21:15, 16 maj 2013

Do góry

Ogród Danuszy - odsłona 2 21:15, 16 maj 2013

Do góry

Ogród Nebel 21:12, 16 maj 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Reni ja u ciebie też, a to dlaczego?
Zdjęcie z przed chwili. Właśnie wróciłam z ogrodu po posadzeniu bukszpanów i nie tylko. Na dzisiaj mam dość pracy w ogrodzie. Teraz sobie poczytam, bo w kolejce do posadzenia czeka 9 hortensji, przesadzanie róż, no i hosty.

Miłego wieczoru.

Ślicznie No dobra powiesz że to nie koniec pracy, pewnie że jeszcz dużo przed Tobą ale fajnie wychodzi... buksiki ślicznie wyglądają. A możesz powiedzieć gdzie kupowałaś - ile kosztowała sadzonka ?
Pozdrawiam
zdjęcia kobei mikruska wstawiłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:10, 16 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu co tutaj posadzilas przed tym duzem stozkiem i przed kulkami? dziekuje
Ogród Danuszy - odsłona 2 21:09, 16 maj 2013

Do góry
no dzisiaj mnie słonko opaliło na spacerze po ogrodzie botanicznym w Hamburgu , ma on 57 ha nie wszystek zwiedziłam pieszo jechałam też pociągiem specjalnym pokaże go potem jak czytnik dołacze , a teraz kilka zdjęć

tulipany wielkie

warztwka z kwiatami

głównie tulipany bratki jaskry rododendrony zaczeły się budzic róż nie robiłam bo wiadomo jeszcze nie są okazałe

Miniaturowy ogródek 21:04, 16 maj 2013

Do góry
Tamte zdjęcia robiłam wczoraj a te dziś. Jeden się rozwinął.Bardzo mnie ucieszyło że zrobiłam Ci przyjemnośc tymi zdjeciami.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:04, 16 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Ty sie nie bojaj, nie będzie aż tak źle trawnik oszczędze więc zawiele miejsca na utykanie mi nie zostało
Kulki bukszpanowe (o zgrozo!) póki co mam tylko w jednym miejscu... i tam nie mogę gęścić bo by mnie facet od szamba ukatrupił... i tak klnie na mnie jak przyjeżdża i musi robić dziwne wygibasy by rośliny omijać na drodze szambowóz-szambo
jedyne miejsce jakie mi przychodzi do głowy to ten placyk żwirowy (?) tam miało być ciurkadełko kula, po prawej wsadzę bukszpanowe kulki

O ja piorkuje, jaki czad absolutny... No Kochanienka, dalas do pieca Jest idealnie, bombonierka
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:00, 16 maj 2013

Do góry
Ewa - dla Ciebie zdjęcia "kobylastej" kobei Oto przedmiot naszego gruchania

Ogród w skali mikro :) 20:57, 16 maj 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Refleksję mam ,że jednak brak neta potrafi być przydatny ... Bo jak miałam czas to się zabawiłam w sherlocka holmesa i przeprowadziłam śledztwo , co też zżera mojego smacznego buka.. Pierwsza diagnoza była taka ,że to jakieś paskudztwo , które się wylęgło o odleciało..ale jednak nieeee .... Znalazłam głodomora , który mi zrobił cacy witraźe z liści mojego buka purpurea pendula.. Są normalnie małe dziurki a nerwy liściowe zostawione .. Jakaś mała zielona gąsienica .. Zresztą zrobiłam jej fotkę przedśmiertną , przed decis - szałerem ...,,,

Buuuuuuuuu, dla kilku listkow motylka unicestwic I nie bendzie czarowal skrzydelkami nooooo
Taras bombastyczny A zakupy to juz w ogole. Szkolki za zadoopiu sa najlepsze, bo jest tanio i wytwornie
Ogródek na trzy lata 20:56, 16 maj 2013

Do góry
Mam w tym roku w ogródku gościa, który sam przywędrował. Poczatkowo jej nie rozpoznałam. Rośnie sobie przy furtce i wygląda wiejsko, czyli pasuje. Szkoda, że jej jesienią już nie zobaczymy. Lunaria:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies