Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:52, 15 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Fajne fotki I wiąz też wypasiony, jeden i drugi
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:52, 15 cze 2013

Do góry
dzięki dziewczyny

jutro jadę oglądać angielskie ogrody i cieszę się niebywale

karty spakowane, baterie naładowane

miałam małe problemy z pakowaniem ale udały się negocjacje
i jest ok

pozdrawiam wszystkich a wrażeniami podzielę się po powrocie

Ogród u Mayi 21:50, 15 cze 2013

Do góry
Sabinka napisał(a)
tak to wyglada z gory

- zawijasek bukszpan
- w zawijasku Larix
- mopsik
- przed bukszpanem ophiopogon ( 5 sztuk)
- przy krawedzi Thuje

Teraz już za późno, jestem jedną nogą w samolocie do Londynu Nic nie poradzę, bom nie spakowana. Nie wklejajcie moich zdjęć bez oznaczenia z jakiego wątku pochodzą, zalinkujcie chociaż
Jurajski Ogród 21:47, 15 cze 2013

Do góry
spacerkiem przez Jurajski - cd

Koniec dzisiejszego spaceru przez Jurajski.
Życzę Wam miłego weekendu
Ogród w skali mikro :) 21:46, 15 cze 2013

Do góry
Elu a mój dzwonek ci się podoba nie wiem jak on się nazywa, ale też wędruje po całym ogrodzie
Może niedoskonały ale..... 21:44, 15 cze 2013

Do góry
wojtas- w tym roku sporo padało i nie musiałam nic przy nich robić.

Tu znowu popełniłam błąd.Kupiłam 4 hortensje White Dome.Wyczytałam,że niewysokie rosną więc posadziłam przy niewielkim żywopłocie z tuj który oddziela część roboczą męża formy od reszty.Nie przwidziałam,że tuje urosną a także,ze będą miały codzienną dawkę dużej ilości wody.I wszystko się rozrosło.Hortensje posadziłam w 2 parach i widać różnicę,Na dodatek te dwie mniejsze rosna bliżej jesiona [a on pijak jest] ale itak sa ogromne.
Z lewej te mniejsze

a to te ogromne.Zdjęcia są z 6 czerwca, Teraz już są problemy z przejściem.

Duże krzewy ale teoretycznie powinnam je przesadzić bo ucierpią i one i tuje

Przy okazji przedstawiam dwa najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie.
Nowofunland Diana mój yorczek Tobi
Kosaciec żółty - Iris pseudacorus 21:44, 15 cze 2013

Do góry
I.pseudacorus 'Roy Davidson'

Mój 4 arowy azyl... 21:42, 15 cze 2013

Do góry
A tak wygląda moja Marmolade i mam wrażenie, że różni się Basiu od Twojej
Osoka aloesowata - Stratiotes aloides 21:39, 15 cze 2013

Do góry
Kwitną osoki

ogrodoweimpresjejolki 21:38, 15 cze 2013

Do góry
Ja również przybiegam z życzeniami , wszelkimi serdecznościami i kwiatuszkiem pięknie pachnącym, nosek i duszę rozweselającym. Wszystkiego co szczęściem się zwie Jolu

Grzybieńczyk wodny - Nymphoides peltata 21:38, 15 cze 2013

Do góry
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:37, 15 cze 2013

Do góry

Świetne to miejsce.Bardzo mi sie podoba wykończenie kamienne. Takie Toskańskie
ogrodoweimpresjejolki 21:34, 15 cze 2013

Do góry
Joluś wszystkiego naj... naj... naj.... a najbardziej zdrówka. Reszta sama przyjdzie

Piaskownia na zakręcie 21:32, 15 cze 2013

Do góry
Ewa ja jak planuje to muszę widzieć ale też ganiam po ogrodowisku bo tutaj dużo można znalężć i dużo się nauczyć nie zawracając głowy nikomu .,dlatego cieszę się że tu można znależc tyle wiadomości szczególnie jak człowiek wie czego chce pozdrówkaPierwsze smolinoski z koperkiem.
ogrodoweimpresjejolki 21:31, 15 cze 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Dziękuję za życzenia Miałam dzisiaj piękny dzień - pogoda dopisała, goście dopisali, prezenty cudne, ...

Jednym z nich chcę się z Wami podzielić

Jolu, myślę, że ten prezent jest najbardziej trafiony. Bez względu na to czy zamówiony, czy zrobiony osobiście - to pomysł ozdobienia płynął z serca. Oni wiedzą co sprawia Ci przyjemność.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:31, 15 cze 2013

Do góry
leszczyna nie chciała być wiązem ... nad wiązem ja myślę ... nie tylko bo bogactwo okazów grabów i buków nad nimi każe mi gdybać ...
grabowy żywopłot bendzie ... musi być jak mam pod ręką taaakie graby ... hmm ... Asia ... Kasia co ja mam na ten żywopłot graby czy buki ??? ... nie mam jeszcze wyrobienia do tych liściastych ...

buki były taaakie wielkie ... ceny do schrupania ... miłorząb przezacny ... nawet grujecznik był ...
a brzózki ... no brzózki to przeszły same siebie i pewnie gdybym pod parasolem wiązu nie zapomniała o istnieniu świata nawijałabym o nich ... ...

trudno było wyjść z tej oazy ... nic co piękne nie trwa wiecznie ... wyszłyśmy ... zdobycze wpakowałyśmy do bagażnika i na kawę ...
ale kawa była przy kolejnej szkółce ... wiec znów szwędactwo kolorowe ... tu dla odmiany trafiło mnie przy pięknej "Marii Teresie" ... na amen ... miłość jak wiadomo jest ślepa i tak kąsana przez cuś Maria Teresa została zaadoptowana ... jest cudna i potrzebuje siostry ...

Asia ... Kasia jesteście niesamowite ... miałyśmy omówić wyprawę na Święto Róż ... omówiłyśmy już się rozstając ... a tak się trudno było rozstać ... dobrze, że kolejna wyprawa już za tydzień )) ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:30, 15 cze 2013

Do góry
na dzień dobry ja dorwałam kapustę !!! ... śliczniusia ... dziewczyny żurawki ... Asia jest niesamowita ... niczym radar namierza wypasione okazy ...
spacer w alejkach cisów ... iglaków ... okazów szczepionych na pniu i tych do których trzeba było się schylić wydawał się nie mieć końca ... a jednak miał ... a na końcu zaczął się początek ...

początek mojego zauroczenia wiązem ... tam był wiąż gigant w cenie zaporowej ... były mniejsze wielkie wiązy a ja jak opętana przy każdym wyłam "to ten" ... opętanie lubi się udzielać więc padło i na Asię ... znalazła jak byłyśmy przekonane idealnego przedstawiciela rodziny wiązów do poprowadzenia w parasol ... jak znalazła tak schwyciła i "mój ci on" ..,

yhm ... Asi On był do momentu gdy pani przyszła z karteczką i robiąc podsumowanie przy "ten wiąz" zaczęła się rozglądać wokół i wreszcie wlepiwszy oczy w dzierżoną przez Asię leszczynę nieśmiało rzekła "ale to nie wiąz to leszczyna" . ... noż jak to leszczyna ???

historia tego wiązu co był leszczyną obrazowo pokazana przez Kasię tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1108-ogrod-ktorego-jeszcze-nie-ma-czyli-joaski-ogrod-na-wyobrazni?page=123#post_5
Piaskownia na zakręcie 21:30, 15 cze 2013

Do góry
Tak kwitnie moja róża pomarszczona

Jurajski Ogród 21:28, 15 cze 2013

Do góry
spacerkiem przez Jurajski - cd

cdn
ogrodoweimpresjejolki 21:28, 15 cze 2013

Do góry
Jolu, wszystkiego najlepszego z okazji Imienin a przede wszystkim zdrówka życzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies