Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

jotka 23:02, 12 lip 2013

Wredei już nie taki wredny
Anabelka śliczna, ale i ogrodowym nic nie brakuje
Mala_Mi 18:13, 13 lip 2013

Elfik napisał(a)
Ogłaszam konkurs: komu szybciej rośnie hakone ...wspak?
Trzy lata temu kupiłam całkiem ładną sadzonkę. Na zimę mocno okrywam. Obecnie wygląda tak:

Ogłaszam wynik konkursu: WYGRAŁAM!

Może ci skubnę mojej kawałek i będzie lepsza.. ja swojej nie okrywam... zostawiam jako okrycie źdźbła A najlepiej jakbyś sie u mnie pojawiła i kawałek ukradła, takei lepiej rosną

Białą werbena na początek myślałam, że to odętka Śliczna jest..abieraj nasionka.. to ci chochlę sam ukradnę
Elfik 18:28, 13 lip 2013

...he he Aniu, spadnę na Ciebie kiedyś jak grom! A rzeczywiście może ja w tym roku pozostawię ją na pastwę mrozu - kurczę! Dość już tego dogadzania! Najlepszy dowód to ta werbenka. Jest jeszcze bordowa. Obie za płotem w postnym piachu, bo nie wiedziałam, co to jest. Jak przekwitną, przeniosę je na rabaty, ale ... bez dogadzania. Pojęcia nie mam, jak zebrać nasionka, ale spróbuję.
Gabriela 18:31, 13 lip 2013

Elfik napisał(a)
W tym roku moja Annabelka daje popis . Jeszcze nigdy nie zaglądała mi do kuchni A te łby!!!

Niesamowita piękność, czy ja dostałam jej kawałek?
Elfik 18:36, 13 lip 2013

No chyba się wkurzę! A czy ja jasnowidz, że nie masz??? Dostaniesz w czwartek "słuszną" sadzonkę
eliza3 18:41, 13 lip 2013

Elu piękna Anabell. Zauważyłam, że ma zdrowe, ciemno zielone liście. Moja ma zdecydowanie jaśniejsze, a młodsza to całkiem jasne listki. Podlewałam pokrzywą, raz florowitem, ale to chyba za mało... czegoś wyraźnie jej brakuje.
Bogdzia 18:44, 13 lip 2013

asc napisał(a)

Może ci skubnę mojej kawałek i będzie lepsza.. ja swojej nie okrywam... zostawiam jako okrycie źdźbła A najlepiej jakbyś sie u mnie pojawiła i kawałek ukradła, takei lepiej rosną

Białą werbena na początek myślałam, że to odętka Śliczna jest..abieraj nasionka.. to ci chochlę sam ukradnę

Reklamuję. Moja była jeszcze gorsza , miała jedno źbło o wysokości 4cm , oczywiście wywaliłam. Wygram konkurs bez zdjęcia?
Elfik 18:49, 13 lip 2013

Tak, Bożenko. Wygrałaś! No nie, żebym się cieszyła... Ale ja wywalę dopiero, jak się korzonków nie doszukam, Póki jest żdźbło - jest nadzieja!
Gabriela 18:49, 13 lip 2013

Elfik napisał(a)
No chyba się wkurzę! A czy ja jasnowidz, że nie masz??? Dostaniesz w czwartek "słuszną" sadzonkę

Ja mam Anabell, nawet dwie, ale one wyglądają inaczej, nie mają takich grubych liści i kwiaty też jakieś inne.Sadzonkę biorę, będę porównywać czy to na pewno to samo.
Elfik 18:53, 13 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Elu piękna Anabell. Zauważyłam, że ma zdrowe, ciemno zielone liście. Moja ma zdecydowanie jaśniejsze, a młodsza to całkiem jasne listki. Podlewałam pokrzywą, raz florowitem, ale to chyba za mało... czegoś wyraźnie jej brakuje.

Elizko, ona po raz pierwszy chyba ma takie ciemne liście, a tylko raz zasilana nawozem do hortensji. Natomiast pocieszyłaś mnie, że Twoja "młodsza" jest jaśniejsza, bo ja właśnie ubolewam nad moją małą odchowaną - własnie jest taka. Widać tak ma być, kolor przychodzi z wiekiem