Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 16:55, 15 cze 2013

Do góry
Też myślę że do Hani hurmem przyjedziecie
Zwłaszcza że minie okrągła rocznica 603 lecia
Jak nasze pradziady skórę Krzyżakom garbowali
A niedobitki w popłochu gdzie pieprz zwiewali.

Przywieźcie do Hani serca gorące
By kołem usiąść cicho na łące.
Coś tam wypić, powąchać kwiaty
A może posłuchać Jej rad bogatych?

Nie załapię się niestety na to weselisko
Bo do Hani nie jest wcale blisko.
Będę przed ekranem dłubał w nosie
I czekał na wieści o Waszym losie.

Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 16:51, 15 cze 2013

Do góry
Irenko za miesiąc już będzie po piwoniach! Niestety. Ale może jakie inne atrakcje będą?
Monisiu, Bardzo mi byłoby miło Ciebie gościć! I już przebieram nóżkami z radości!
Aniu-Monte, nie zawsze układa się po naszej myśli. Mam nadzieję,że spotkamy się w tym roku, gdzie indziej!
Muszę wymyślić jakieś piknikowe zabawy.
Może niedoskonały ale..... 16:46, 15 cze 2013

Do góry
No i pierwszy wymierny efekt podczytywania - 2 kordyliny

na razie w tymczasowych doniczkach bo muszę im dać porządną oprawę
Rozpoznawanie odmian róż 16:46, 15 cze 2013

Do góry
madzielena napisał(a)

To wg mnie 'Mainzer Fastnacht', pozostałe nie wiem.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 16:42, 15 cze 2013

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 16:36, 15 cze 2013

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 16:33, 15 cze 2013

Do góry

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:33, 15 cze 2013

Do góry
Dosadziłam 3 rządki pierwiosnków na kolistej rabacie przy domu

I póki co tyle nowości
W planach walka z chwastami i planowanie zakupu iglaków
Może niedoskonały ale..... 16:31, 15 cze 2013

Do góry
Słów kilka o hortensjach
Zaczęło sie od Annabeli.W tej chwili mam dwa wielkie nieomal bezobsługowe krzaki.Jedynie jak już porobią się kule które opadają obwiązuję je.W tym roku wyglądaja tak

dalej są hortensje bukietowe.Z nimi nie ma problemu

natomiast przed nimi posadziłam hortensje ogrodowe i...kwitły tylko raz po posadzenie.Co rok związywałam,okrywałam włókniną,kopczykowałam i wiosną wszystko było czarne więc wycinałam i puszczały liście od nowa i miałam krzak bez kwiatów.W ubiegłym roku postanowiłam nic nie robić i zostawić bez okrycia z zamiarem wykopania i przesadzenia w inne miejsce gdzie może byłoby im lepiej.Wiosną obcięłam tylko Annabelle i bukietowe a ogrodowe zostawiłam.Szykowałam się pod konie kwietnia na planowaną oerację lewej ręki więc całą energię skupiłam na przygotowaniu róż do sezonu.I okazało się,że to nie przycięcie zaowocowało bo wypuściły nowe pędy z pączkami kwiatowymi

czyli gdybym w poprzednich latach nie wycinała to one by kwitły [chyba] .Cały czas się uczę

Kwitnie już hortensja pnąca

tak to wszystko wyglada, Ten kawałek chcę "zreformować" bo nie radzę sobie z funkiami.Kilka razy podcinałam a wiadomo jaka to ciężka praca pociąć i wykopać a i tak się rozrastają i zarastają chodnik

Inne funkie

One ładnie wygladają szczególnie jak kwitną ale potem szczególnie zima jest nieciekawie.Ale o wskazówki,pomysły będę pytała dopiero jak wyleczę ręce
Na razie jest zielono,chłodno pod wielką renklodą
Może niedoskonały ale..... 16:15, 15 cze 2013

Do góry
Dziękuję za miłe przyjęcie
Ogród to nie tylko róże .Mam trzy "chciejstwa"
róże, piwonie i hortensje i na nich sie skupiam chociaż muszę przystopować ze wszystkimi zakupami bo fajnie sie kupuje, sadzi ale potem to wszystko trzeba obrobić. Robię sama syna i męża wykorzystuje do tych cięższych prac.
Piwonie
dwa długie szpalery przed tarasami-tu sa pachnące.Ten rok był wyjątkowy.Naliczyłam 4 nierozwinięte pąki
no i ten zapach.

pomiędzy nimi posadziłam białe

i takie.Nazw nie pamietam bo były przesadzane i się wszystko pomieszało

Te białe dostałam jakiś czas temu od teściowej.Miała go wiele lat i jej nie kwitł

I tu rys wspomnień-te różowe pełne jedną karpę dostałam dawno temu od mojej mamy z działki.Z tej jednej karpy namnożyłam dziesiątki kolejnych, część porozdawałam
biała jak wspomiałam od teściowej- ani mamy ani teściowej już nie ma a mam kwiaty.Nie jestem mistyczką ale myślę,że z góry chuchają na moje kwiatki

Kolejne piwonie mam je dopiero drugi rok
te są najciemniejsze

te wyglądaja jak maki

ta piwonia jest pomyłką - miała być inna ale nie jestem zła bo jest śliczna i ma ładny lekko cytrynowy, świeży zapach
Ogród w skali mikro :) 15:51, 15 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Julciu to ja Cię zaproszę jak i Resztę Osób które wpadną ze mną świętować pól tysiaka na krupnioka wirtualnego ..zdradzę moją tajną recepturę , którą wszyscy moi goście się zażerają

.. A więc smacznego

to co tam dodajesz? widzę boczuś, cebulkę, a to obok to kiszona kapusta i coś jeszcze?...zawijasz w folię i ile grillujesz? przyprawiasz dodatkowo, czy nie?....kusisz Kobieto, kusisz....w biodra mi pójdzie

miłego popołudnia, mam nadzieję, że pogoda się spisała

edit: dopatrzyłam się, że ją nacinasz?
Ogród z platanem. 15:34, 15 cze 2013

Do góry

Ogród z platanem. 15:29, 15 cze 2013

Do góry

Rozpoznawanie odmian róż 15:26, 15 cze 2013

Do góry
Jaka to róża? Kupiłam jako Eden Rose, ale na zdjęciach ona jest jakby porcelanowa , a u mnie ma konkretny kolor...

Ogród z platanem. 15:23, 15 cze 2013

Do góry
Derenie białe 'Sibirica', te które zimą ciąłem

Ogród z platanem. 15:16, 15 cze 2013

Do góry
Dereń biały 'Spaethii'

Ogród z platanem. 15:14, 15 cze 2013

Do góry
Dereń świadwa

Pęcherznica kalinolistna 'Diabolo'

Tawuła japońska 'Goldmound'

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 15:13, 15 cze 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Już kiedyś pisałam..ale powtórzę jeszcze raz .lubię Twoje okienkowe zdjęcia.Pozdrawiam po dłuższej nieobecności u Ciebie.

Bogusiu jak miło Cię widzieć,dzięki za odwiedzinki
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 15:12, 15 cze 2013

Do góry
Rench napisał(a)

Miałam na myśli różę frezja,to ona własnie.Mam takie trzy.Zapach bardzo intensywny,ale ja uwielbiam je.

Masz rację wiciokrzewy pachną przepięknie, ja mam kremowo- różowy,powtarza kwitnienie ?
Nasiałam też tytoń pachnący,jak chcesz to Ci podrzucę kilka sadzoneczek,pachnie wieczorem przepięknie.

Renia ale się śmiałam sama z siebie-myślalam że to chodzi o kwiaty frezje,ani mi przez myśl nie przyszło że to odmiana roży Jest naprawdę piękna i napewno ją zapamiętam i kupię
A mój wiciokrzew kwitnie długo i chyba powtarza kwitnienie
A tytoń pachnący ma moja szwagierka która jest nim zachwycona wlaśnie ze względu na zapach i ma mi go dać (niesie mi już od tygodnia)
Pozdrawiam serdecznie
Ogród z platanem. 15:08, 15 cze 2013

Do góry
Kosodrzewina się ładnie zagęściła po corocznym skracaniu przyrostów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies