Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Evchen 13:11, 13 lip 2013

Twoje doniczkowo mnie uspokoiło i to bardzo Bo ciągle od eMa reprymendę zbierałam, że "znowu coś przytaszczyłam" do domu.. teraz staram się wkopywać do ziemi (razem z doniczką . a później szukam miejsca Ale u mnie sporo rabat nieogarniętych, to mam gdzie wsadzać

Mala_Mi 13:57, 13 lip 2013

Piszę na szybciutko, bo gotuję piorę sprzątam i 100 rzeczy innych na raz.. a że prace domowe są dla mnie problemem, wiec na pewno coś narozrabiam..
Aniu MOnte - busz miałaś, busz masz i busz będziesz mieć.. bo my to już mamy we krwi Obejrzałam twoje pomidory i wczoraj w swoich usuwałam liście tzn część... i stwierdziłam, że liscie w pomidorach mi obrodziły w tym roku pięknie

Basiu - z Ciebie też niezły nocny marek Ja z musu bo z wyboru to jestem śpioch

Viva - cieszę sie , że czas mi sie pokazujesz. szkoda, że tak mało pokazujesz swój ogród.. a jest taki cudny.. w moim guście, chociaż fanka róż jestem tylko u innych U siebie jakoś mi nie do końca leżą Chyba za dużo przy nich roboty, a ja staram sie mieć mniej problematyczne kwiatki

Ula - doniczkowo będzie świetne w gruncie A teraz denerwuje, rekordzistki stoją w doniczkach od marca ..

Jola - glina ma zalety i ma wady , jak wszytko Czarnoziem byłby marzeniem, ale ile tych czarnoziemów w Polsce mamy

Mela - na cisach się nie znam... wiem tylko, jak wyglądają i że wolno rosną i że najlepiej podhodować je...bo tak robiły dziewczyny... a ja swoje nieliczne przesadzam i żyją Danusia Ci wstawiła artykuł o zywopłotch i tam na pewno jest o żywopłocie cisowym... W swoich serialach Danusia też sadzi żywopłoty z cisów Hicksi się nadaje na taki parawan
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1399-zywoploty-strzyzone-iglaste-inne-niz-cis
https://www.ogrodowisko.pl/watek/483-cis-taxus
Bogdzia 14:02, 13 lip 2013

Zaglądam systematycznie.Nie narozrabiaj za dużo.
danuta_szwajcer 14:03, 13 lip 2013

Cudne masz te lilie i te olbrzymmki tez piekne Zapach zapewne cudny, u mnie jeszcze te pachnace nie kwitna. Ale liliowcow masz tez bardzo duzo i co jeden to ładniejszy.Optymistyczne te cytronelki Pozdrawiam i słoneczka życze
Mirka 14:08, 13 lip 2013

Przyszłam po radę mam małe bukszpanki sadzonki robione w zeszłym roku czy przesadzać już do gruntu czy zimować je w doniczkach ,jak radzisz Aniu
Mala_Mi 14:19, 13 lip 2013

Melduję, że mam jeden garnek do indukcji mniej i 8 szt. jajek do barszczu....
M powiedział że mi czujnik zamontuje p.poż, bo w końcu spalę chałupę.. raz już prawie mi sie udało ..

Ewelinka, podsyp pod spód ostrózki piasku i glinę wymieszaj też z piaskiem.. będzie rosła

Slawko - to najzwyklejszy koper, bo ziemie do doniczek brałam z warzywniaka... i sobie wyrósł.. systematycznie usuwam do ogórków

Bociuś- jakoś pokrój i szerokość liści mi na carexa nie pasuje.. posadzę i zobaczę co z tego wyjdzie, było tanie, więc jakby co wyciepię

Gabrysia
- Phantomy potem różowieją.. to foto sprzed 2 lat.. takie mam pod ręką.

Basiu - jesteś, dawno Cię nie było.. pasuje nam coś zrobić z lodówką, bo stoi... czekam na propozycję... do Ciebie czy do Babci??

Evichonku... ja już nie mam gdzie dołować doniczek i muszą stać.. ale to już ostatnia rabata... potem tylko będą korekty i to raczej na przerzucaniu prawa flanka na lewą flankę

Mala_Mi 14:19, 13 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Zaglądam systematycznie.Nie narozrabiaj za dużo.

Już narozrabiałam, wiec kończę odpisywać i zmykam.. bo kolejny garnek pójdzie
Mala_Mi 14:21, 13 lip 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Cudne masz te lilie i te olbrzymmki tez piekne Zapach zapewne cudny, u mnie jeszcze te pachnace nie kwitna. Ale liliowcow masz tez bardzo duzo i co jeden to ładniejszy.Optymistyczne te cytronelki Pozdrawiam i słoneczka życze

Danusia, u mnie na razie tylko jedna pachnąca kwitnie, jeszcze na nie nie pora... te różowo-białe zakwitły bo były w doniczkach podpędzone A tak to też będą później
Mala_Mi 14:23, 13 lip 2013

Mirka napisał(a)
Przyszłam po radę mam małe bukszpanki sadzonki robione w zeszłym roku czy przesadzać już do gruntu czy zimować je w doniczkach ,jak radzisz Aniu

Oj, na bukszpanach to się znam na tyle, że wiem jak wygląda... ale myślę, że bezpieczniej przezimują w gruncie niż w doniczkach Dostaąłm rok temu takie młode sadzonki od Irenki, podsadziłam do gruntu i przetrwały... niskie obwódki też sadziłam z młodego bukszpana rok temu i przetrwały.....
bociek 14:57, 13 lip 2013

Bociuś- jakoś pokrój i szerokość liści mi na carexa nie pasuje.. posadzę i zobaczę co z tego wyjdzie, było tanie, więc jakby co wyciepię
[b]

Aniu, kurcze, ten kwiatostan ma malo zwykly, ale miskant to to raczej nie jest. Po kwiatostanie sadzac to moze byc Carex elata. Nie bede udawac, ze wiem, skoro nie wiem a tylko mi sie wydaje Mam nadzieje, ze nie sprawilam Ci zawodu