Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nasz przydomowy ogródek

Nasz przydomowy ogródek

maria_kalino... 10:55, 13 lip 2013

Witaj, odpowiedż odnośnie opatulania hortensji na zimę napisałam na " pogaduchy skowronków ". Trzymajcie się cieplutko, bo zimno i mokro.
zbigniew_gazda 15:05, 13 lip 2013

Aniu dzięki. Rośliny faktycznie się zagęszczają i nie warto sadzić za gęsto. Już widzę że będę miał problem. Przed oknem ketmia już wysoka jest a przed nią magnolia też się rozrasta a podobno nie lubi cięcia.

Sylwio no to powodzenia z robieniem bonsai. Tylko nie rób za długich pędów aby za daleko nie wychodziły od pnia.

Jolu zwalam na opuchlaki a może to odmiana nie za bardzo. W miejsce tych zniszczonych bliżej jesieni pójdzie Lipstick ta poniżej. Jak dotąd pięknie rośnie.

Marysiu już lecę aby poczytać. Zimno i deszczowo niestety.
marzena 23:21, 13 lip 2013

oleandry przepiękne !
no i żurawkowe szaleństwo
jałowiec bonsai uroczy niezmiennie
monteverde 23:45, 13 lip 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu dzięki. Rośliny faktycznie się zagęszczają i nie warto sadzić za gęsto. Już widzę że będę miał problem. Przed oknem ketmia już wysoka jest a przed nią magnolia też się rozrasta a podobno nie lubi cięcia.

Sylwio no to powodzenia z robieniem bonsai. Tylko nie rób za długich pędów aby za daleko nie wychodziły od pnia.

Jolu zwalam na opuchlaki a może to odmiana nie za bardzo. W miejsce tych zniszczonych bliżej jesieni pójdzie Lipstick ta poniżej. Jak dotąd pięknie rośnie.

Marysiu już lecę aby poczytać. Zimno i deszczowo niestety.

Zbyszek na której stronie masz cięcie jałowca z ekipą chciałam stronkę podać Łukaszowi, a magnolia faktycznie nie lubi, ale ja wycięłam od dołu kilka gałązek dla lepszego wietrzenia
Milka 15:20, 15 lip 2013

wszystko doczytałam, wierszyki o boleściach też, wszystko obejrzałam jałowiec odwrotnie jak u mnie ma kule, twoje w dół, moje w górę

a na tych fotkach, to jak w egzotycznych krajach
Syla 15:57, 15 lip 2013

Obawiam się Zbysiu najgorszego niestety na razie powstrzymuje mnie pogoda .... brzydko jest bo chłodno i leje ....
zbigniew_gazda 19:05, 15 lip 2013

Aniu cięcie jałowca jest tutaj. Pozdrowienia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca

Irenko kraje egzotyczne a leje jak z cebra i 17 na plusie!

Sylwia Ty się nie boj. Do zbędnych i grubych gałęzi zaangażuj jakiegoś chłopa niech macha sekatorem. Tak jest trzeba zaczekać bo podobno zmiana pogody idzie.
Syla 19:10, 15 lip 2013

Aniu cięcie jałowca jest tutaj. Pozdrowienia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/599-ogrodowisko-w-iwoniczuzdroju-ciecie-jalowca

Irenko kraje egzotyczne a leje jak z cebra i 17 na plusie!

Sylwia Ty się nie boj. Do zbędnych i grubych gałęzi zaangażuj jakiegoś chłopa niech macha sekatorem. Tak jest trzeba zaczekać bo podobno zmiana pogody idzie.

Właściciel jałowca będzie niezbędny .... to jest warunek !!! bo przymierzałam się do jednej gałęzi i wymiękłam bo sił nie starczyło w uścisku no chyba , że sprzęt był mierny (ten do cięcia ) Obecne będą trzy osoby co by jak Wy trzymali gałęzie .....
rozajerycha 23:39, 15 lip 2013

Zostawiam trop
Byłam i serdecznie pozdrawiam Zbyszku
rozajerycha 23:40, 15 lip 2013

Aniu to nowy nabytek malwy a własność córuni. Posadziła je z drugiej strony domu. Mają drugi rok i takie byki urosły. A hortensja to odmiana bardzo stara i wytrzymała na wszelkie zawirowania.

Nadejszła dziś chwila na cięcie pielęgnacyjne he he he.

Tak było przed

Do tej roboty wynająłem umyślnego fryzjera z papierami.

Macham miło widzieć