Kasiu, pstryknęłam dla Ciebie raniutko
Sadziłam ją w tym roku, ma pączki, jeszcze nie kwitła, ale pięknie się rozrasta Coś ją podgryzło... popsikaliśmy na mszyce, zobaczymy Bardzo się cieszę, że też masz Ilse, będziemy wymieniać się doświadczeniami
bojam się pomysleć ile nam zejdzie z takim zestawem ))) bo mieć go muszę ... mam kilka wynoranych w necie i kiedyś znalazłam nawet na you tube filmik z serii krok po kroku ... oczywiście zgubiłam ... Moniczko jak to się po holendersku zwie ... przerysuję nazwę wkleję i może tym razem znajdę szybciej ...
wczoraj przytargałam do garażu fantastyczny łup ... stare drewniane drzwi ... jak doryję się do drewna przez milion chyba warstw farby będą cudne ... co dalej ? ... myślałam żeby stanowiły blat stołu ... ale to jeszcze nie przesądzone ...
Izuś fantastycznie było Cię poznać nawet na tak krótko i w locie ))) ...
to prawda co piszą, ze zupełnie inaczej się patrzy na posty gdy zamieni się nawet kilka małych zdań ...
naparstnice ... no własnie ... mam bliźniaczy szpaler ale moje kłaniaja się w pas ... a po deszczach mam kilka tak ugrzecznionych, że wręcz całują stopy ... zdradź jak swoje trzymasz w tej pięknej żołnierskiej postawie "na baczność "
Tawułka Arendsa
Rudbekia Green Wizzard w tym roku wyjątkowo wysoka chyba ponad 2 m
Horti ogrodowa Blue Bird będzie kwitła inna ogrodowa
Kwitnie Chianti
ta lilia trąbkowa jest ładna - ale zapach nie ma łagodny - ma ciekawą kolorystykę taki srebrny róż ja wyobrażałam ją sobie inaczej
zakwitła 1 kwiatkiem ale i tak dobrze bo w pierwszym roku trąbkowe mogą nie kwitnąć - u mnie inne mają kwiaty i zakwitną - może dlatego że wsadzałam do doniczek w marcu
kobea ma ładną zieleń ale na razie nie pomyka szybko w górę
ten liliowiec jest pierwszy i zaczyna moje liliowcowe kwitnienie