szafirowe oczka spoglądają spod tawułki...
i migdałek zabielił się obficie...
przepis na sukces?... BB jak Brigitte Bardot .. Bukszpan i Biel... uwielbiam to zestawienie
A pewnie oczy muszą nacieszyć się po monotonii zimy jutro chyba już rozkwitnie Black Parrot ten pełny czerwony pięknie pachnie
cieszą mnie bardzo kwiatki Saturna, które też ładnie pachną i są duże nie tak jak u Inki
Bierze się motykę lub inny sprzęt, np widły szerokozębne, pieli, a potem nie dopuszcza żeby chwasty się wysiały. Jak to opanujesz już nigdy nie będziesz miała problemu z chwastami. I luzik, tylko potrzebna jest systematyczność i odpowiednie przygotowanie rabat przed sadzeniem.
Jestem ogrodniczką z 40- to letnim doświadczeniem i lubię pracę w ogrodzie, i nawet jak będę miała 2 hektary to szmaty nie położę i nigdy nie miałam, choć poprzedni ogród był o wiele większy.
Nigdy w Anglii w żadnym ogrodzie nie widziałam szmaty a jedynie 20 cm spróchniałego obornika lub kompostu lub innej ściółki.
Megi w warmińskim kwitnie mi teraz Linei i chyba żółta i nie mam jak pojechać i pofocić zdjęć, a Irenka mówi, że kwitnie dużo tylko ona nie zna się na kwiatkach oczywiście, że pomogę Megi może za głęboko sadziłaś, ale Ty chyba masz jedną w ogrodzie?
Dziewczyny.....A orlików nie chcecie??? Bo też kilka sztuk bedzie do wyeksmitowania... i Renatce kocimiętkę... też zapisuję. Niestety koloru można się domyślać z miejsca w jakim wyrosły siewki.. a że misz-masz.. to orlik - niespodzianka..
duża szansa że te.. ups.. i żółty też tam gdzieś jest
Akredytacja to niezupełnie wyróżnienie, to dają dla prasy, a ja mam przecież publikacje i nasz portal Ogrodowisko i piszę o Chelsea, więc dostałam.
Sami nie dają
Ale co tam, na dodatek jesteśmy z Witkiem też członkami Królewskiego Towarzystwa Ogrodniczego (RHS) i mamy z tego tytułu zniżki na wstęp do ogrodów RHS, dostaliśmy nawet talon na wino w Wisley i na śniadanie, oczywiście wykorzystamy w maju.
Swoimi wpłatami i udziałem członkowskim wspieramy działalność towarzystwa, wzięliśmy udział w loterii gdzie główna nagroda wynosi 5.000 funtów.
Anula pięknie rozkwitła, bardzo się nią cieszę, oczu nie można oderwać taka piękna wczoraj nawrzucałam mojemu rh, co tak marudzi, a dzisiaj... ma już w pączkach kolorek oczywiście nie we wszystkich, ruszyła tez już katalpa, zdjęcia nie wyraźne, za blisko zrobiłam Serduszka okazała też coraz strojniejsza
No i? Czy Lech Kaczyński to ten, którego zamówiłaś?
Wszystkie są ładne, zestawienie białych w towarzystwie fioletowych i każdy najmniejszy z osobna mi się podoba. Czy te jasnofioletowe rzeczywiście mają taką barwę?
Ja zrobiłam dziś zdjęcie czerwonym u mnie, ale w rzeczywistości mają barwę ciekawszą. Niestety są bezimienne.
cudne i jedne i drugie. I w ogóle to powiem Ci Konrad że masz bardzo ładnie, widać że dbasz, pracujesz i się starasz. Twój wysiłek jest widoczny. Tylko tych lilii szukam i nie widzę ale to pewnie dlatego że jeszcze nie kwitną.
A ten zakupiony storczyk to co to takiego??? I czy ja dobrze pamiętam czy u Ciebie rośnie trójsklepka??? Chciałam ostatnio kupić sobie ale po pierwsze poczytałam o niej i się "wystraszyłam" że ma za duże wymagania a po drugie na allegro by mnie wyszła bardzo drogo... Masz ją? jeśli tak to możesz coś bliższego napisać o niej? jest trudna w uprawie? rozrasta się? przemarza? tak z doświadczenia ogrodnika
ps. kobiety mają zawsze rację cieszę się bardzo że u Ciebie lepiej