Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Megi 19:53, 10 lip 2013

Aniu, a gdzie fotki z wizyty Ewy, co to za opóźnienie

odmeldowuję przy okazji, że wszystkie rośliny posadzone, teraz od jakichś 30 min. pada ładny równiutki deszczyk i wszystko pięknie podlewa, zacienienie zdjęte oczywiście, mam nadzieję, że wszystkie się przyjmą

Twoje hosty zrobiły ogólną furorę i wszyscy o nie pytają, bo posadziłam na froncie zaraz przy wejściu do domu - są po prostu prześliczne, a jak ładnie się rozsadzały, wystarczyło odplątać korzonki, z tej białej wyszły 3 dorodne sztuki, a z niebieskiej 4 mniejsze, maluchy też się rozsadziły i żurawka, po prostu jest cudnie.

Jeżówki powoli wstają, krwawniki też dzielnie zniosły sadzenie, hortki kwitną, jarzmianka też została obejrzana przez wszystkich, bo nikt takiej rośliny nie znał. No generalnie od 2 dni jest SZAŁ

PS. Coraz bardziej doceniam jarzmianki i chyba muszę sobie sprawić odmianę "Venice" tak mi się spodobała na zdjęciach, że głowa mała
monteverde 20:00, 10 lip 2013

mam tylko jedną rozmazaną Ewcia w fryzurze jak "zwariowany Chopin" nie mam autoryzacji na fotki nie było czasu przed wyjazdem Ewci, ale myślę, że wyjechała zadowolona

Cieszę się Megi, że tak wszystko ładnie się powsadzało, mam nadzieję, że u mnie też w O., pada zapisałaś nazwę astra dla mamy?
Megi 20:10, 10 lip 2013

Zapisałam obie z mamą dziękujemy
rozajerycha 20:43, 10 lip 2013

Wszystko się przyjmie.Frajda z planowaniem nowych nasadzeń .Potraktuj to jak zabawę wyzwanie powodzenia Aniu.
Bardzo żałuję,że tak daleko mieszkam pomogłabym dla sportu
Ściskam i pozdrawiam.
monteverde 21:03, 10 lip 2013

rozajerycha napisał(a)
Wszystko się przyjmie.Frajda z planowaniem nowych nasadzeń .Potraktuj to jak zabawę wyzwanie powodzenia Aniu.
Bardzo żałuję,że tak daleko mieszkam pomogłabym dla sportu
Ściskam i pozdrawiam.

Dzięki Marta za chęci
rozajerycha 21:17, 10 lip 2013

Oj chęci są strasznie mnie nosi łapię się na tym,że plewię u wroga ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Polecam się ))))))))))))))))))))))))
ewsyg 23:02, 10 lip 2013

Aniu jestem pod wrażeniem. Masz tak dużo pięknych roślin i równie dużo smakowitości . Pracowita z Ciebie kobitka. Ogarnąć to wszystko to wyższa szkoła jazdy . Pozdrawiam Ewa
monteverde 23:15, 10 lip 2013

Majeranek ścięty, wymyty i się suszy
swoje gruntowe ogóreczki postawione na małosłone, wyszło pół dużego słoja

bazylia jeszcze w gruncie czeka na mrożenie
jemy swój szpinak jarmuż fioletowy rośnie
poziomki jemy żółte i czerwone maliny, malinojeżyny, porzeczka czarna już prawie dobra, no i agrest słodziutki
Mala_Mi 23:18, 10 lip 2013

Kalamandyna napisał(a)
Dziekujęmi bardzo się za tą tabele, mi bardzo się przyda...baaardzo!!! Ona oznacza miesiące w których można sadzić tak????

Mela, w tych miesiącach się robi sadzonki z tych roślin .

Z doniczek możesz sadzić cały sezon wegetacyjny, a z gołym korzeniem wiosna lub jesienią
Mala_Mi 23:22, 10 lip 2013

Widzę, że masz już sporo liście w pomidorach usunięte.. jutro idę też poobrywać