My byliśmy w Keukenhof kilka dni wcześniej niż Marzenka. Mniej więcej tydzień wcześniej. Sporo tulipanów było jeszcze w pąkach. Musze przyznać, że Keukenhof naprawdę warto odwiedzić. A teraz zdjęcia.
tak ... bo Adamo skończył statek ... szczerze przyznam ja tych statków nie lubię bo on godzinami te popierdółki lepi ... szlifuje i takie tam a trawnika nie ma ... no ale skończył ... chodzi dumny jak paw ... a ja podstępem wytargowałam ala kominek ... no oczywiście mogłabym go nie mieć ale skoro można na nim tego statka postawić to mogę go dostać w prezencie ... no nie
a tu miałby stanąć
a obok drewniana donica ... żeby o kfiatku było ...
Witam,
okwiecona wiśnia wczesna 'Koju-no-mai' - to już było, w zeszłym tygodniu się skończyło.
Alstroemeria - póki co tylko tej chce się kwitnąć mimo, że ze wszystkim obchodzę się jednakowo.
Różanecznik 'Cheer'
barwinek pospolity
wiśnia osobliwa kulista
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Rano i popołudniu ładnie ,podwieczorkiem popadał deszczyk ,chyba sporo ,byłam w Auchan ,młodemu kupić rolki bo ze starych wyrósł ,jak wyszłam na zewnątrz ,było mokro.
My z M działamy ,wkopaliśmy i zalaliśmy słupki od ogrodzenia od lasu ,świerki będzie można zamawiać ,jak tylko siatkę rozciągniemy ,zalał M słupy pod taras drewniany ,deseczki zamówione ,jupi ale się cieszę
Od strony drewutni z tyłu bukszpany sąsiada brrrrrrrrrrrrrrrr
rabata od drewutni w stronę ogrodu.
miejsce na 2-3 limki mam tam 1 sztukę
No i dziś kupiłam kostkę marmurową na obrzeże tej nowej rabatki .. Zależało mi bardzo na beżowej bo mam elewację biało beżową .. Wiemmmm, moj eM mówi że kaspruję .. No wiecie od : " Kasper ololo ".. Zjeździłam dziś troszku świata , dzipiesa musiałam w końcu odpalić , bo jeszcze bym się zgubiła ale kupiłam ..
Dobrze ,że mi jakiś paker włożył to do bagażnika , bo by mi chyba żyła na czole pękła
Ale śliczniusia jest .
A torba z Ikei wszystko zniesie
No i prace brukarskie rozpoczęte .. Co ten Chłop ze mną ma .,.
Można uznać, że ta część ogrodu jest przygotowana pod nowe nasadzenia, zabrakło kostki, czekam aż M przywiezie ale jak tylko będę ją mieć to szybko pójdzie Rh nie wyglądają najlepiej a jak się nie wykurują to czeka je eksmisja
Dymarki koniecznie ... fiesz Motylku od kiedy zobaczyłam gladiatorów ... a niech będzie współczesnych ale te zgrabne kończynki w sznurki omotane to nie ma możliwości żebym sobie odpuściła ...
Bo tak ogólnie , to trawsko u mnie kiepsko rośnie przez tą cholerną ( upppsss przepraszam ,ale subtelniej na taką glinę to się nie da )... glinę ..ale przy brzegach rabat zawsze rośnie jak dzika... .. Wszędzie płasko a tam busz .. No to dziś siem na nią zaczaiłam z kanciorobem i dawaj , po tych brzegach.. No popatrzcie same