Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sosnowo 22:11, 10 cze 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)

A co to za trawa w tle - za trawniekiem? Wiem wiem masło maślane, ale jak to inaczej napisać
Bardzo ciekawie tu wygląda.

P.S. Dziękuję za wizytę i tak jak pisałam będę podglądać, zgapiać i dopingować

Mathi, za trawnikiem w tle rosną irysy - na tym zdjęciu powyżej juz po przekwitnięciu - poniżej w trakcie kwitnienia.

Zaglądaj - ja też w miarę czasu i mozliwości będę śledzić poczynania - ogród pod koronami sosen jest trudnym wyzwaniem i cięzki w pielęgnacji, ale ma swój niepowtarzalny urok
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 22:10, 10 cze 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Do mnie stale teraz powraca ogród, w ktorym wychowywałam sie jako dziecko, gdzie spędziłam pierwsze kilka dobrych lat życia. Mam nawet zachowane zdjęcie z tamtych lat, bardzo zabawne, ale zobaczcie co tam rosło!

A wiesz, ja mam bardzo podobne zdjęcie, też z irysami

A książki z dzieciństwa? Pamiętam, jak przed snem Mama czytała nam W pustyni i w puszczy. Największe wrażenie zrobił na mnie Tajemniczy ogród - książkę tę czytałam u Babci, siedząc na podłodze przy etażerce, na której ją znalazłam. Miłość do książek od najmłodszych lat wykazywała moja córka. Pod kołdrą z latarką często to robiła, za co niejedną burę dostała, bo oczy marnowała. Cieszy mnie, że jej córka ksiażki uwielbia. Czytać się wcześnie nauczyła i 'połyka' je systematycznie. I po matce wiele 'odziedziczyła' m,in. Konika garbuska, Co słonko widziało, Na jagody, Plastusiowy pamiętnik - same stare wydania A ja jedną zasadę stosuję; najlepszym prezentem - książka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:10, 10 cze 2013

Do góry

lubię te postrzępione liski brzozy

i tę żółtą
Ogródek Anity 22:09, 10 cze 2013

Do góry
Róże

Larissa

Artemis

Ogródek Anity 22:08, 10 cze 2013

Do góry
U mnie dzisiaj takie widoki przez cały dzień-burze i jeszcze raz burze

Powojniki

Wydzielenie warzywniaka 22:07, 10 cze 2013

Do góry
nl_kinia napisał(a)
zachwyciłam się Twoim warzywnikiem!!!
w ogóle podobają mi się kanciki (tym bardziej, że ja na razie tylko chwastowisko posiadam) i miałam nieśmiałą taką myśl o kanciku przy warzywach - właśnie utwierdziłam się w przekonaniu, że to doskonały pomysł

a jak ma się sprawa trawy wrastającej w warzywa? czy przy pielęgnacji kantów nie ma tego problemu? jak miałam w poprzednim miejscu warzywnik, to było prawdziwe utrapienie! (ale fakt, przyznaję bez bicia, że koszona ona zbyt regularnie nie była...)

Kinga, w/g mnie kanty w warzywniaku to świetne rozwiązanie, docinane są raz- dwa razy w miesiącu (dwa razy szczególnie wiosną, przy intensywnym wzroście trawy). Trawa dzieki temu nie wchodzi na grządki, a i ogród taki uporządkowany łatwiej pielęgnować.
Teraz ja , jak wczesniej moja mama - tu dziabnę, tam dziabnę. Przestałam traktować zajmowanie się warzywniakiem jako pracę, ale przyjemność, jak w pozostałych częściach ogrodu.

Dziewczyny, wciąż się cieszę, że pomysł z trawiastymi ścieżkami tak się podoba. Nie wyobrażacie sobie, jak zmieniło się podejście do warzyw w ogrodzie wśród moich znajomych.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:05, 10 cze 2013

Do góry
tegoroczne przyrosty mają nawet ponad 20cm

Pszczelarnia 22:05, 10 cze 2013

Do góry

Ta piwonia rośnie w tym miejscu ponad 20 lat. Niedaleko jodły i świerka. Niczym nie zasilana. Zdumiewa mnie jej żywotność. Dołożę jej kompostu.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:05, 10 cze 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Aniu, państwo Wiśniewscy już zajęli szacowne miejsce w najpiękniejszym zakątku mojego ogrodu Nawet nie wiesz, jaką wielką radość mi sprawiliście takim prezentem I jak pięknie wszystko było zapakowane

Zdjęcie już trochę ciemne, ale jutro zrobię nową fotkę Chciałam Ci tylko pokazać, że już są na właściwym miejscu

...ale się masz dobrze z Wackiem...wszystko Ci posadzi....
U mnie wszystko czeka na mnie....
a mój M tylko przyjdzie...skrzywi się i powie........krzywo

Cieszę się....że jesteś zadowolona...
Chciałaś kulki... na razie mało co przypominają...ale w przyszłym roku na pewno się już zaokrąglą.
To był podstęp...jedyny sposób by na stałe zamieszkać w Waszym ogrodzie...
Jedna rzeczywiście przypomina Sławka...
druga wygląda tak...jak ja bym chciała wyglądać...pełna góra...dół szczupły
ale...ale....nie spodziewałam się, że zamieszkamy w tak pięknym towarzystwie...
Miło...miiiiło..... Pięknie miejsce nam znalazłaś....
Pozdrów Wacka....
Jeszcze raz dziękujemy....za miłe popołudnie...wieczór...noc....

Bodziszki - Geranium 22:03, 10 cze 2013
Do góry

zdjecia z wczoraj
u mnie dla odmiany gożdziki zawaliły bodziszki
kwitnacy jakis pełny plenum czy coś ( strasznie sie rozłazi na boki, liczę że się zagęsci) , a w środku jeszcze bez kwiatów sztywny wyprostowany Bodziszek SUMMER SKIES

napewno bedzie reforma w tych obwódkach...chwilowo pomysłu brak
Sosnowo 22:03, 10 cze 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)

Posadziłam dzis hosty - niech prowadzą do miejsca wypoczynku

A co to za trawa w tle - za trawniekiem? Wiem wiem masło maślane, ale jak to inaczej napisać
Bardzo ciekawie tu wygląda.

P.S. Dziękuję za wizytę i tak jak pisałam będę podglądać, zgapiać i dopingować
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 22:02, 10 cze 2013

Do góry

Pszczelarnia 22:02, 10 cze 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Porcja zdjęć z rabaty wiejskiej:

No i co ona tutaj chce przerabiać? I po co?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:59, 10 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piekne te goździki czarne petunie znalazłam , kupiłam , posadziłam ...ale takich ciemnych brateczków nie widziałam nigdzie.. Cudne
....tu pachnie lewkonią.... 21:59, 10 cze 2013

Do góry
No i po długiej zimie nareszcie mamy wiosnę i tak to wygląda dziś
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:59, 10 cze 2013

Do góry
Rzut oka za dom:

Lawenda tuż tuż:

Werbena ubiegłoroczna od Kasi:

Tawułki niedługo zakwitną:

Dziwne czosnki

Dobrej nocy!
W kamiennym kręgu od początku 21:57, 10 cze 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Aniu strzelasz w mój gust prosto w dziesiątkę-uwielbiam takie zywe kolory,a do tej żurawki mam sentyment-zawsze królowała w ogródku mojej mamy,chyba nawet w ostatnio kupiłam sobie podobną
Pozdrawiam-widoczki i gożdziki piękne !

Martuś, lubię jak wieczorem słońce wyzłace i nasyca kolory

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:57, 10 cze 2013

Do góry
chcieliście foty

Same wątpliwości 21:55, 10 cze 2013

Do góry
Zastanawiałam się co się z Gosią dzieje, nic nie pokazuje, niczym się nie chwali, chyba dała spokój z przedogródkiem ... A tu proszę wyskakuje Gosia z przepięknie urządzonym, prawie skończonym przedogródkiem.Piękne nasadzenia, trawa jak w fotoshopie pomalowana. Świetnie obmyślone proste linie.

Co pod płot? Zajrzyj do ogrodu kreską malowanego na gardenarium. Nic tylko zaczerpnąć tam inspiracji. Ja obstawiam trawy, bo uwielbiam. Ale cóż Ci doradzać.. tyle głosów różnych, a Ty sama znakomicie sobie poradziłaś
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:54, 10 cze 2013

Do góry

A teraz troszkę zdjęć z dnia wczorajszego, które nie chciały się wczoraj wgrać ponieważ coś serwery nawalały.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies