Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 13:48, 18 sty 2017

Do góry
Marta napisał(a)
Śliczna ta Twoja Pashmina, ciekawe ile czasu grujeczniki będą mężnieć, alby zawiesić na nich hamak. Oby to szybko nastąpiło. Ciekawie to wymyśliłaś

wiesz w idealnym świecie to wyglada tak... leże w hamaku, wietrzyk wieje a ja w totalnej błogiej ciszy podziwiam ogród i wącham zapach pierników który roztaczają grujeczniki
a na dzień dzisiajszy Pashmina wyglada tak:

a grujeczniki tak

ściskam !
Typografia ogrodu 12:15, 18 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

znowu mnie intrygujesz..musze nauczyć się robienia budżetu ogrodowego. ja nawet nie wiem ile wydalam w 2016 ale wiem ze efektu brak masz jakiś system?jak wyliczasz ile roślin Ci będzie potrzebnych, itp? ogólnie wszystkie plany wyliczasz i potem w ciągu roku jak sobei dzielisz te wydatki?

zima piękna! fajnie masz z tym zagajnikiem brzozowych bo z tak dalekiej i zupelnie innej perspektywy patrzysz na dom. podoba mi się to

czasem lepiej nie wiedziec ja wiem dokładnie ile w każdy roku w postatnich 5 latach poszo na ogród M tez wie
Staram się wszystko rozkładać w czasie. juz w lutym jakies krawęzniki może kupimy to już bedzie coś z głowy. rosliny wyliczam dokładnie. mierze powierzchnie ustalam rozstaw i licze. nie kupuje spontanicznie, bez planu. idzie się tego nauczyć. szkółki czasem odwiedzam tylko by popatrzeć dla efektu nie tylko kasa ale i czas potrzebny -wiem bo nam tez go trzeba
zagajnik rośnie. gdy przytyja brzozy dosadzone w zeszlym roku bedzie jeszcze fajniej
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:49, 18 sty 2017

Do góry
cześć Beata wczoraj natrafiłam na Twój watek i przeczytałam cały był dla mnie troche ucieczką od złych mysli bo po kłótni z szefem o urlop nie mogłam sobie miejsca w domu znaleźć, wciąż myślałam o tym palancie. Ty mnie uratowałaś i dzięki lekturze zupełnie zapomniałam o pracy
super ogród tworzysz i tak sukcesywnie, nie na siłę, bez stresu mam wrażenie. podoba mi się
i gratuluję Maćka, ja też w 2015 rodziłam ale córcie, Nataszkę
pozdrawiam i będę zagladać w nowym sezonie z zaciekawieniem co stworzysz dalej

p.s. tak mi się nasunęło...nie myslałaś o np 3 grabach kolumnowych w hortensjach przy podjeździe?zasłoniły by widok z okien sąsiadów na twój taras.
Typografia ogrodu 11:40, 18 sty 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
troszkę tak ale co tam focic? Czekam na wiosnę już plany poczynione. Zaczynamy przeliczać ile czego kiedy i za ile...
Forum cały dzień nie działało więc i mnie nie ma

znowu mnie intrygujesz..musze nauczyć się robienia budżetu ogrodowego. ja nawet nie wiem ile wydalam w 2016 ale wiem ze efektu brak masz jakiś system?jak wyliczasz ile roślin Ci będzie potrzebnych, itp? ogólnie wszystkie plany wyliczasz i potem w ciągu roku jak sobei dzielisz te wydatki?

zima piękna! fajnie masz z tym zagajnikiem brzozowych bo z tak dalekiej i zupelnie innej perspektywy patrzysz na dom. podoba mi się to
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:35, 18 sty 2017

Do góry
Agata wróce do naszej rozmowy o poplonie, pomęczę cie trochę bo mnie zainspirowałaś
dlaczego wybrałaś gorczycę? bo wiem że są różne rośliny będące poplonem?czy one mają różne "zadania" do zrobienia w glebie?
Ogród Nety- moje marzenie 11:32, 18 sty 2017

Do góry
współczuje wyboru, sama walczylam ze swoją różanką i nadal walczę róże same w sobie sa bałaganiarskie i ciężko ładnie je skomponować. z doświadczenia moge Ci powiedzieć że nastaw się na przesadzanie bo najlepiej jest posadzić i popatrzeć na nie w sezonie i wtedy ułozy Ci się w głowie jak będzie lepiej.

Renia piękny ogród Ci podrzuciła, tam Gabrysia ma bardzo waską ta różankę i ciasno je posadzone ale efekt jest cudowny
Ogród Marty 06:57, 18 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

oo super! wróciłam do twoich fotek z metamorfozami i już wiem gdzie co jest
ten żywoplot z ligustra specjalnie coś dzieli?

Żywopłot z ligustra już tam zastałam, niczego specjalnie nie dzieli, może jedynie trochę chroni resztę ogrodu od wzroku ciekawskich bo od strony rabaty z Umbrą jest wydeptana ścieżka i chodzą tamtędy sąsiedzi.
Anna i Ogród 22:18, 17 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Na pewno mówimy o tej samej Soul? Na ogół wszędzie napisane jest że parkowa albo krzaczasta. Że pnąca to pierwsze słyszę. Ma być spora 150cm więc może jakieś podpory się przydadzą.

o tej samej ja tez byłam w szoku i w ostatniej chwili wywaliłam z koszyka bo pnących mam 5 Louis Odier
z podporami bedzie ok
Ogród Marty 22:09, 17 sty 2017

Do góry
Marta napisał(a)

Fajnie to wymyśliłaś
Nabazgrałam dla Ciebie tak mniej więcej jedną część ogrodu

Dom jakiś mały wyszedł i warzywnik za duży

oo super! wróciłam do twoich fotek z metamorfozami i już wiem gdzie co jest
ten żywoplot z ligustra specjalnie coś dzieli?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:49, 17 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
ale egzotycznie u Ciebie
też nie masz nowych powiadomień?
a może taki zastój na forum..

widze ze juz naprawione
Ogród Marty 18:19, 17 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Czyli dobrze sobie to cięcie wymysliłam?
nie chodzi mi o jakiś mega dokładny plan, tak pogladowo co gdzie masz to będę miała rozeznanie ktora rabata obok czego jest

Fajnie to wymyśliłaś
Nabazgrałam dla Ciebie tak mniej więcej jedną część ogrodu

Dom jakiś mały wyszedł i warzywnik za duży
Ogród pod lasem 16:23, 17 sty 2017

Do góry
macham zimowo ja znowu uziemiona z młodszą w domu
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:20, 17 sty 2017

Do góry
ale egzotycznie u Ciebie
też nie masz nowych powiadomień?
a może taki zastój na forum..
Anna i Ogród 15:35, 17 sty 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

kurcze od paru dni zagladam do ciebie i justyny i niewiem co pisać bo wciąż o pomidorach mielicie a tu wkońcu mój ulubiony temat
soul to róża pnąca, tyle wiem. prawie ją kupilam juz miałam w koszyku ale jak przetłumaczyłam jej niemiecki opis ze pnąca to nie potrzebowalam i nie kupiłam.

Pastelle mam od jesieni, mam nadzieję że przezimuje..
artmies piekna, bujna ale smieciuch
louis odier mam 5szt i licze na to ze okalajac moj taras niedługo tylko po wyjściu na niego bede pachnieć cały dzień
czytam dalej bo tu pewnie kolejna skarbnica wiedzy różanej juz popłynęła

Na pewno mówimy o tej samej Soul? Na ogół wszędzie napisane jest że parkowa albo krzaczasta. Że pnąca to pierwsze słyszę. Ma być spora 150cm więc może jakieś podpory się przydadzą.
Anna i Ogród 11:04, 17 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Chcę kupić róże:
- Soul
- Pastella
- Lavender Flower Cirsus

- Artemis
- Louis Odier.

Te 3 pierwsze chcę wsadzić razem. Czy ktoś zna tą róże Soul bo to jakaś nowość?

kurcze od paru dni zagladam do ciebie i justyny i niewiem co pisać bo wciąż o pomidorach mielicie a tu wkońcu mój ulubiony temat
soul to róża pnąca, tyle wiem. prawie ją kupilam juz miałam w koszyku ale jak przetłumaczyłam jej niemiecki opis ze pnąca to nie potrzebowalam i nie kupiłam.

Pastelle mam od jesieni, mam nadzieję że przezimuje..
artmies piekna, bujna ale smieciuch
louis odier mam 5szt i licze na to ze okalajac moj taras niedługo tylko po wyjściu na niego bede pachnieć cały dzień
czytam dalej bo tu pewnie kolejna skarbnica wiedzy różanej juz popłynęła
Ogród Nety- moje marzenie 10:59, 17 sty 2017

Do góry
o! i werbena musowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies