czasem lepiej nie wiedziec ja wiem dokładnie ile w każdy roku w postatnich 5 latach poszo na ogród M tez wie
Staram się wszystko rozkładać w czasie. juz w lutym jakies krawęzniki może kupimy to już bedzie coś z głowy. rosliny wyliczam dokładnie. mierze powierzchnie ustalam rozstaw i licze. nie kupuje spontanicznie, bez planu. idzie się tego nauczyć. szkółki czasem odwiedzam tylko by popatrzeć dla efektu nie tylko kasa ale i czas potrzebny -wiem bo nam tez go trzeba
zagajnik rośnie. gdy przytyja brzozy dosadzone w zeszlym roku bedzie jeszcze fajniej
Nawigatorko, jaki piękny ogród!
Teraz, kiedy jest mniej sczegółów, dobrze wychodzą inne. Np oś widokowa na końcu której jest pergola- jak świetnie to wygląda.
Brzozowy zagajnik jest już całkiem krzepki.
Pole moliniowe.... hm, ja jestem w rozterce. Jest piękne, ale faktycznie kępy liści za niskie troszkę na widok z odległości.
Chyba,żeby dało się gdzieś wymienić na bardziej masywną odmianę. Mnie się tak udało jesienią przehandlować seslerię jesienną na sporobolusa. Ja dałam wielkie kępy do podziału, dostałam małe, ale jestem bardzo zadowolona z tego 'handlu'
Oj Marto wiesz jak ciesza mnie takie słowa. ciesze się, ze widać te moją ogrodową typografie ale widzą nielicznie ostatnio się nasłuchałam jak to nie widać byśmy mieli ogrodowa pasję....wrrrr
Myślałam o molini KF ale ona za wysoka i pewnie by leżała. jeszcze jest transparent pośrodku prawda? podpowiesz cos o niej? wyższa jest od mox...coś tam
dzis to juz nawet zapytania o cene trzcinnika wysylałam...
a gdzie ta Twoja nowa trawa zagości? musze się dokształcić