Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;)

beata_m 21:58, 12 sty 2017

kasja83 napisał(a)

To od razu czuć powiew wiosnyMimo wszystko dobrze, że teraz można poleniuchwać-potem człowiek nie będzie wiedział gdzie ręce włożyć. Zastanawiałam się nawet,czy nie czynić powoli zakupów ogrodowych typu opryskiwacz konkretny, jakieś "martwe" rzeczy, które będą potrzebne.Potem w szale otwarcia sezonu kasa pójdzie jak woda.

Ojjj Katarina to jest bardzo dobry pomysł!!!!!!!! Ja walcze z meblami tarasowymi Walczę bo chcemy robić sami i próbuję ustalić wymiary, konstrukcję itp itd i bardzo mnie to stresuje bo chciałabym żeby od razu wyszło dobrze! Ba! nawet bardzo dobrze i wygodnie ehhhh

ren133 22:16, 12 sty 2017

Beatko A masz już projekt swoich mebli? Bo my w tym sezonie mamy do zrobienia ławki we wgłębniku i dlatego tak podpytuję może coś podpatrzę?
beata_m 09:17, 13 sty 2017

ren133 napisał(a)
Beatko A masz już projekt swoich mebli? Bo my w tym sezonie mamy do zrobienia ławki we wgłębniku i dlatego tak podpytuję może coś podpatrzę?

Reniu jest jakby w trakcie myślę cały czas nad nim intensywnie i kalkuluję jak tylko już coś mi się w miarę konkretnego nakreśli, pewnie że się będę chwalić Ja przecież też cały czas podpatruje u Was

Na dzień dzisiejszy pewne jest to, że to będzie sofa i dwa fotele i konstrukcja z profilu zamkniętego.
kasja83 10:25, 13 sty 2017

beata_m napisał(a)

Ojjj Katarina to jest bardzo dobry pomysł!!!!!!!! Ja walcze z meblami tarasowymi Walczę bo chcemy robić sami i próbuję ustalić wymiary, konstrukcję itp itd i bardzo mnie to stresuje bo chciałabym żeby od razu wyszło dobrze! Ba! nawet bardzo dobrze i wygodnie ehhhh

To mnie zaintrygowałaś!!!To czekam aż się pochwalisz jakimiś konceptami
beata_m 22:19, 13 sty 2017

kasja83 napisał(a)

To mnie zaintrygowałaś!!!To czekam aż się pochwalisz jakimiś konceptami

Kasie no co Ty, ja sie stresuje bardzo bo wiesz po to działamy sami, żeby taniej było a kurde jak wyjdzie za wasko, niewygodnie itp itd to przecież nie uda mnie się namówić męża na drugi
anulajda 14:00, 14 sty 2017

beata_m napisał(a)

Kasie no co Ty, ja sie stresuje bardzo bo wiesz po to działamy sami, żeby taniej było a kurde jak wyjdzie za wasko, niewygodnie itp itd to przecież nie uda mnie się namówić męża na drugi

Beatko nie stresuj się 50-60 cm głębokość sofy ok zawsze można dodać poduszki pod plecy albo uciąć nogi jak za wysoko,zawsze jest rozwiązanie.Też się przymierzam w tym roku do wymiany paletowych mebli, eMowi będzie żal jak się dowie bo one bardzo wygodne są ale nastał ich koniec i myślę u kowala zamówić podobne wymiary i gabaryty
beata_m 10:02, 15 sty 2017

anulajda napisał(a)

Beatko nie stresuj się 50-60 cm głębokość sofy ok zawsze można dodać poduszki pod plecy albo uciąć nogi jak za wysoko,zawsze jest rozwiązanie.Też się przymierzam w tym roku do wymiany paletowych mebli, eMowi będzie żal jak się dowie bo one bardzo wygodne są ale nastał ich koniec i myślę u kowala zamówić podobne wymiary i gabaryty

kurde Ania pewnie masz racje ja jeszcze myślę o oparciach takich trapezowych

o widzisz czyli u Ciebie też zmiany wypoczynkowe będą?! Czyli drudie stalowe będą wymiarami zbliżone do tych z palet, dobrze rozumiem?

polinka 14:26, 15 sty 2017

beata_m napisał(a)

Ha, ha Wyobrażam sobie reakcję Twojego męża jak oznajmiasz, że jednak coś żle wyszło i trzeba zrobić drugi komplet
beata_m 20:09, 15 sty 2017

polinka napisał(a)

Ha, ha Wyobrażam sobie reakcję Twojego męża jak oznajmiasz, że jednak coś żle wyszło i trzeba zrobić drugi komplet

hihih Polinka ja to sobie nawet nie chce wyobrażać!!!! Od razu strach mam w oczach
anna_t 11:49, 18 sty 2017

cześć Beata wczoraj natrafiłam na Twój watek i przeczytałam cały był dla mnie troche ucieczką od złych mysli bo po kłótni z szefem o urlop nie mogłam sobie miejsca w domu znaleźć, wciąż myślałam o tym palancie. Ty mnie uratowałaś i dzięki lekturze zupełnie zapomniałam o pracy
super ogród tworzysz i tak sukcesywnie, nie na siłę, bez stresu mam wrażenie. podoba mi się
i gratuluję Maćka, ja też w 2015 rodziłam ale córcie, Nataszkę
pozdrawiam i będę zagladać w nowym sezonie z zaciekawieniem co stworzysz dalej

p.s. tak mi się nasunęło...nie myslałaś o np 3 grabach kolumnowych w hortensjach przy podjeździe?zasłoniły by widok z okien sąsiadów na twój taras.