Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:10, 11 paź 2014

Do góry
spokojnie dogonią pod biurem dosadzaliśmy thuje w takiej luce która powstała po wybrzeniu budynku, różnica była tak na oko ok 60cm, po półtorej roku nie widać różnicy
piękne foteczki...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:50, 11 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

NIgdy tego nie robiłam , po prostu gdy są liście nie kopczykuje Czasami mi torf przymarzł i musiałam go łupac łopata ale sypię kopczyki gdy się robi zimno. Chyba nie jest to zła metoda. Ale spytajmy Ani Monteverde kiedy kopczykuje
w tamtym roku kopczykowałam jak było już u nas - 5 a liście jeszcze były...
Dzisiaj też mam pocięte łapki przez trawy, a tyle razy już sobie mówiłam że konieczna jest cienka koszula z długim rękawem...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:48, 11 paź 2014

Do góry
patrze i myślę, że tak jak ja będziesz przesadzała ML ja już wiem że moim różóm i ML będzie za ciasno na przedpłociu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 11 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

ja też nie jestem rosomanes ale już dwa razy z rzędu liście obrywałam bo żal mi było je zapakować razem z liściami

NIgdy tego nie robiłam , po prostu gdy są liście nie kopczykuje Czasami mi torf przymarzł i musiałam go łupac łopata ale sypię kopczyki gdy się robi zimno. Chyba nie jest to zła metoda. Ale spytajmy Ani Monteverde kiedy kopczykuje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:41, 11 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Nie ma glupich pytań jeśli nie opadną tzn że nie ma mrozów I kopczyki niepotrzebne Rosomanes obrywają liscie na zime.... Ale ja nie jestem rosomanes
Jesli zrobisz wczesniej kolczyki też nic sie nie stanie

ja też nie jestem rosomanes ale już dwa razy z rzędu liście obrywałam bo żal mi było je zapakować razem z liściami
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:37, 11 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

On ma ogólnie białe kwiaty, ale w środku jest kremowy, wiec będzie pasować Choć teraz jak jest zimniej to ten środek przy otwieraniu się kwiatu jest hmmm - brzoskwiniowy? Ale potem blednie Pamiętaj, że to jest niska róża, do 1.25m jeśli dobrze pamiętam
a to ja bym chciała troszkę wyższą...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:34, 11 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek tekst piątkowy miszczostwo

Powiedz mi jaki kolor ma Glamis Castle tzn jaki odcień bo w rosarium widze taki delikatny róż a w necie taki wpadający w żółty.... Potrzebuj białą róże do kompletu dla Graham Thomas i pewnie stanie na tym że dosadzę drugą pilgrim jak nic innego nie znajdę...

On ma ogólnie białe kwiaty, ale w środku jest kremowy, wiec będzie pasować Choć teraz jak jest zimniej to ten środek przy otwieraniu się kwiatu jest hmmm - brzoskwiniowy? Ale potem blednie Pamiętaj, że to jest niska róża, do 1.25m jeśli dobrze pamiętam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:55, 11 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ana a czy "polubiasz" (udostępniasz) także Ogrodowisko? i jego aktualności? - mamy nawet więcej fanów niż Maja
Masz w polubionych- sprawdziłam hahaha

a widzisz polubiam! ba nawet naklejkę na aucie wożę, tzn woziłam bo auto zmieniłam a naklejki nie da się oderwać... żeby nie być gołosłowną, fotka po zakupach gdzieś tam koło stolicy
Pszczelarnia 09:49, 11 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wożę w samochodzie ten czosnek, też będę miała
aż wygooglałam co to za czosnek bułgarski i okazuje się że mam już w ziemi ale pod inną nazwą kupowałam
Pszczelarnia 08:23, 11 paź 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

zasadnicza !!! fiem od kiedy sama koszę )))))))))))))))
no proszę Cię koszenie jest fajne, koszę to fiem. No tylko u mnie malutko tego koszenia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:18, 11 paź 2014

Do góry
Sebek tekst piątkowy miszczostwo

Powiedz mi jaki kolor ma Glamis Castle tzn jaki odcień bo w rosarium widze taki delikatny róż a w necie taki wpadający w żółty.... Potrzebuj białą róże do kompletu dla Graham Thomas i pewnie stanie na tym że dosadzę drugą pilgrim jak nic innego nie znajdę...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:13, 11 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Mój M się tylko głośno zastanawia co gorsze, tysiące cebulek czy dziesiątkami róże co sezon
Pozdrawiam
jak dojdzie do jakiegoś wniosku to pisz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:06, 11 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wiem już wiem, że w tym tygodniu, bo miałam mnóstwo pytań ze strony montażowej, ale zapomniałam napisać, dziękuję za czujność, Ana jak zwykle śledzi aktualności. Piszę o hortensjach, więc zapomniałam o bożym świecie czas spać kochane

oj mam Maje w ogrodzie na FB polubioną, a Ona zawsze w tygodniu daje zapowiedź nowego odcinka, cała tajemnica
Fajnie, że piszesz o hortensjach bo to piękności
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:43, 10 paź 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)

Przepraszam, a o której godzinie? Na TVN?

przypuszczam, że o tej co zwykle

PREMIERA
TVN:
niedziela: godz. 7:55

PREMIERA
TVN Meteo:
niedziela: godz. 9:05
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:41, 10 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu wyczytałam na FB, że ogród bez trawnika będzie emitowany w tym tygodniu czyli 12.10, a nie 19.10. Myślę że to ważna wiadomość dla zainteresowanych

Przepraszam, a o której godzinie? Na TVN?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:18, 10 paź 2014

Do góry
Mira napisał(a)

A który sezon już u Ciebie? Bo doczytałam,że kapryśny odnośnie zimowania
Ale jest śliczny.Kupiłaś sadzonki czy z nasion wyhodowałaś?

pierwszy, trzeba ją wykopać i przechowywać jak dalie. Kupowałam wiosną sadzonki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:17, 10 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nadal nie wiem jakie kolory tulipanów w tym roku u Ciebie będą królować
takie jak zwykle czyli rabaty tematyczne, pomarańczowa, żółta i róż w odcieniach po czerń
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:15, 10 paź 2014

Do góry
Danusiu wyczytałam na FB, że ogród bez trawnika będzie emitowany w tym tygodniu czyli 12.10, a nie 19.10. Myślę że to ważna wiadomość dla zainteresowanych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:15, 10 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

on jest piękny, kwitnie na okrągło od wiosny

A który sezon już u Ciebie? Bo doczytałam,że kapryśny odnośnie zimowania
Ale jest śliczny.Kupiłaś sadzonki czy z nasion wyhodowałaś?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:27, 10 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Żeby podtrzymać ten miły jesienny nastrój, trzeba by po staropolsku dodać (piersze słowa wypowiedziane w języku polskim zapisane w Księdze Henrykowskiej - Henryków, niedalego naszej Finki). Powiedział mąż do żony:
ay ut ia pobrusa, a ti poziwai - daj, ać ja pobruszę, a ty poczywaj. I dodam w języku średniowiecznego Universum: sine, ut ego etiam molam.

Pasuje do prac ogrodowych w temacie sadzenia cebul. Nic tylko szukać tego Bog(u)chwała do pomocy.
Ewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies