Pokażę hortensje bukietowe, które udało mi się ukorzenić z patyków.
Te 2 w brązowych doniczkach to nn z biedry. Ukorzeniłam ścinki po przycięciu kupionych sadzonek
A ten biedaczek obok to podobno Phantom.
Nie mogę się pozbierać. Byłam królowa Elzbieta zauroczona to moja imienniczka. Oglądałam sporo filmow dokumentalnych, fabularnych zwiazanych z królową. Kobieta opoka. Nie miała lekko w życiu.
Wydaje mi się, że Szkocja była dla niej odskocznia od Londynu, tam się czuła najlepiej psiaki, konie, gazik/dżip i na wzgorza. Krainę która kochała i na tej ziemi zmarła.
Znała wszystkich z każdego zakątka świata.
Monarchia to nie przeżytek. Szkoda, że u nas nie mają takiego hamulca w postaci króla czy królowej.
Jako dziecko zbierałam znaczki. Bardzo sobie ceniłam znaczek kanadyjski z królową Elżbieta. Niech spoczywa w spokoju.
carex oshimensis everlime. Kupiłam 2 spore trawy, chyba C3. Dzieliłam. Nie lubię dzielić carexów.
Pierwsze 4ty sadzonki to ledwo mikro korzonki miały, ciekawe czy im to wystarczy.
I jeszcze 3 większe, choć one wiecznie trzymają się jakoś tak marnie. Tej odmiany nie miałam jeszcze, ma super zielony kolor. Ładnie się rozkłada. Potestujmy.