Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:15, 24 maj 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Dla Asi Rodziejowej róża Sea Foam

Dzięki! Oba kwiaty z jednego krzaczka? Ta druga mi się bardzo podoba Taka liźnięta różem
Różaneczniki - choroby i szkodniki 13:11, 24 maj 2022

Do góry
Witam expertow Od 5 lat moje azalie i rozaneczniki kwitly pieknie, a w tym roku azalia wielkowiatowa nie zakwitla w ogole, paki sa malutkie i jakby uschniete:

Jeden z rododendronow zakwitl tylko w polowie, druga czesc ma tez jakby uschniete paki albo nie wyksztalcila ich w ogole:

Wiosna byly nawozone, do poznej jesieni podlewanie kropelkowe. Prosze o rade, jaka moze byc tego przyczyna? Dodam, ze azalia japonska i reszta rododenronow, ktora rosnie obok kwitnie ladnie.

Sezon 2017 u Hanusi 13:04, 24 maj 2022

Do góry
Deszcz? Właśnie do mnie dotarł, z siłą...mżawki, na razie w takiej postaci, ale i to lepsze niż podlewka z węża.

Ostatni tegoroczny tulipan i już nowe pełniki.

Bez też już jest!

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:03, 24 maj 2022

Do góry

Czy to sprawka przymrozków czy dzieje się coś niedobrego????

Ogród prawie wymarzony … 12:52, 24 maj 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Justysiu ja cały czas siedziałam w Twoim ogrodzie bo uwielbiam Twoje "aswaltowe"tulipany--tylko jakoś w tym roku mało ich zapodałaś.
U mnie w tym sezonie tulipany bardzo brzydkie-szczególnie te nowo zakupione--jedny słowem dały doopy.Tak czy siak ,jesienią posadzę znowu.

Małgosiu nornice mi czarne pożarły aż 5 koszyków .
Za rok się poprawie

Ogród prawie wymarzony … 12:48, 24 maj 2022

Do góry
mrokasia napisał(a)
Weź już nie kuś tą lawendą bo nie mam czasu na wymianę tej swojej a jak patrzę na te Twoje nabytki to mnie skręca.

Kasiu właśnie mam 10 pięknych sadzonek . A jak pachną mmmmm

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:43, 24 maj 2022

Do góry
cd

Jeden krzaczek mi tak bardzo różowieje w drugim kwitnieniu, nie wiem czy nie jest pomylony

z bodziszkiem
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:39, 24 maj 2022

Do góry
Dla Asi Rodziejowej róża Sea Foam
Ogród do odnowy 12:25, 24 maj 2022

Do góry
TAR napisał(a)

Gosiulku tego pana masz wiecej? bym pożebrala o choc jedno kłącze, u mnie byl w poprzednim ogrodzie, ten kolor jest zarabisty
Twoj ogord. pamietam poczatki, duzo sie zmienilo, roslinki niele bujnely, dobrze im u Ciebie. Piwonie i lilaka poczulam, jak one cudownie pachna i te pole pomaranczowych kuklikow - odlot

Na ussuryjskim prosze powiesic czerwona niteczke, bo na forum ewidentnie masz najpiekniejszy okaz. Moje dwa przesadzone z poprzedniego ogrodu ładnie odbily ale one chyba grzybolubne wiec sie nie nastawiam. U ciebie jest on fantastyczny.

rozrosły się, dostaniesz tu kolor trochę inaczej wygląda

Co to jest za kwiatek? 12:21, 24 maj 2022

Do góry
Jakiś kwiatek urosło w doniczce i jak się ten kwiatek nazywa?
Ogród do odnowy 12:20, 24 maj 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Jak zwykle przepiękne portrety i szerokie kadry też Lubię do Ciebie zaglądać, znane rośliny nabierają innego charakteru.

Miło to czytać Lubię takie nieoczywiste widoki

Skandynawia po krzyżacku 2 12:12, 24 maj 2022

Do góry

Skandynawia po krzyżacku 2 12:07, 24 maj 2022

Do góry
Wrocmy jednak do ogrodu. Tulipany nadal kwitna. To juz ostatni pokaz.

Skandynawia po krzyżacku 2 12:01, 24 maj 2022

Do góry
Noc Muzeów za nami.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 11:48, 24 maj 2022

Do góry
Kupiłam wczoraj 5 tych cisków, wydaje mi się, że powinny z nich wyjść kulki lub poduchy. I teraz znowu mam dylemat czy wszystkie 5 posadzić na rabacie z wiśnią, a do tej donicy przy wjeździe dać świerki śleszyn, bo mam 3 sztuki. One tak wyglądają, te świerki. Też w takie kulki rosną.

a to cisy

Posadziłam Arnolda mam nadzieję, że mu będzie dobrze.

Dwa cisy też już w ziemi, kolejne dwa ustawione. Chyba te tawuły muszę usunąć z tej rabaty, nie wiem co z nimi zrobię, mam ich w sumie 6 sztuk. Może je przed tarasem posadzić, tam gdzie teraz graby rosną.
Upolowałam też 2 sadzonki hakonki all gold, dzisiaj mam podjechać do szkółki bo mają jeszcze dzisiaj przyjść. Fajnie rozświetlają rabatę z hortensjami. Dosadziłam też szałwie na hortensjowej. I wkurzyłam się bo brałam w szkółce caradonny, a po powrocie do domu okazało się, że mam jakieś inne i na dodatek nie wiem czy w tym samym kolorze

Czy takie sadzonki seslerii mogę jeszcze dzielić?
Udało się pozbyć kamieni i gruzu! Juppi! mogę się brać za rabatę frontową. Brakuje mi jeszcze caradonny, no i nie wiem co z iglakami, czy ryzykować z cisami czy wsadzić świerki.
Skandynawia po krzyżacku 2 11:43, 24 maj 2022

Do góry
Z tygodnia na tydzień w ogrodzie pokazuje się coś nowego. Kwitną konwalie, rozwijają czosnki. Po deszczu ruszyły lawendy. Wreszcie nie są takie łyse.
Deszcz, znacznie go za mało.

Sałatka pokrzywowa 11:25, 24 maj 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Rabata północna

Piękne ujęcie.
Zarówno rabata północna jak i ta przy oczku, bardzo mi się podobają. Można robić atrakcyjne zdjęcia
Ogród do odnowy 11:21, 24 maj 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Coccninella pięknie zakwitła ale wyjątkowo szybko przekwitła - susza?

Gosiulku tego pana masz wiecej? bym pożebrala o choc jedno kłącze, u mnie byl w poprzednim ogrodzie, ten kolor jest zarabisty
Twoj ogord. pamietam poczatki, duzo sie zmienilo, roslinki niele bujnely, dobrze im u Ciebie. Piwonie i lilaka poczulam, jak one cudownie pachna i te pole pomaranczowych kuklikow - odlot

Na ussuryjskim prosze powiesic czerwona niteczke, bo na forum ewidentnie masz najpiekniejszy okaz. Moje dwa przesadzone z poprzedniego ogrodu ładnie odbily ale one chyba grzybolubne wiec sie nie nastawiam. U ciebie jest on fantastyczny.
Małymi krokami-Ogród Wioli 11:05, 24 maj 2022

Do góry
Kokesz napisał(a)

Faktycznie piękny zero chwaścika
Możesz napisać jaka to mieszanka?

Dzięki
2 lata temu mieszanka była pod nazwą Barenbrug elite/exclusor, a teraz jest to Barenbrug shadow & sun

Pięknotek jeszcze raz
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:39, 24 maj 2022

Do góry
admete napisał(a)

Cześć, masz piękny ogród, ja dopiero zaczynam, co masz posadzone pod catalpami, świetnie to wygląda czy to bukszpany? w jakich odległościach są posadzone?
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies