Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Roztoczańskie klimaty 21:53, 23 maj 2013

Do góry
Zetka rozdzielam wszedzie mojego Rubensa to i Tobie sie dostanie na....nowa droge przyszlej mamy
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:52, 23 maj 2013

Do góry
skarpa przed tarasem
widok od strony wejścia i środek

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:47, 23 maj 2013

Do góry
Karolina ta bronzowa trawa u mnie to
Roztoczańskie klimaty 21:47, 23 maj 2013

Do góry
Posadziłam bzy pod lasem

Rozwiesiłam hamak

Co za łobuz
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:45, 23 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bo sianie bratków to wyczyn nie lada.

Te róże historyczne są ok. Kwitną dobrze (ale fakt, że proporcja liści i kwitnienia nie jest zachowana, tzn. mają dużo liści w stosunku do kwiatu, ich powód istnienia tam jest jako pachnąca przegroda). Na Rose de Rhest już widziałam mszyce, na Reine de Violettes nie.

Widziałam i u mnie w szkółce chmiel złoty ale się powstrzymałam, że zbyt natrętny. Posadziłaś już swój?

Ewa na różach mam już choć co ale stale coś pada więc nie ma jak pryskać - ale pryskać mus - no ciekawa jestem tych róż

ja posadziłam chmiel w donicy na tarasie - pnie się ostro w górę - póki nie doświadczę przez sezon to nie będę wiedzieć czy warto

Ogród Magdalenka 21:44, 23 maj 2013

Do góry
Wklejam zdjęcia lewej strony , z którą nie mam pomysłu co zrobić ... jest wąsko , kule tylko w rządku się zmieszczą .... carexy te co rosną mogę przesadzić , veriegatusa może lepiej nie ruszać

wygląda to tak z poziomu tarasu :

widok z góry : parasol zniknie lada moment ... będziemy testować żagiel nad tarasem .

w tym sezonie , nawet zdjęcia mi nie wychodzą ....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:42, 23 maj 2013

Do góry
Ja także życzę udanej wyprawy i bardzo proszę o fotorelację. I gratuluję tysiączka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (aż mnie korci wyprodukować wpisa giganta i się załapać na ten tysięczny wpis

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:32, 23 maj 2013

Do góry
Gosiu-malwes, Jolu, pogoda dziś była wymarzona, udało się skosić trawę, w ogrodzie i przed bramką. Powyrywałam wilki z pomidorów, podwiązałam kilka na sznurek, bo już niektóre tego wymagały. Stopniowo to będę robić, bo jednak zawroty głowy przy tej robocie mam. Wypieliłam główną rabatę, zebrałam pojemniczek rukoli, pęczek szczypioru i sałatę do domu na kolację, Opróżniłam pojemnik z deszczówką, podlałam rośliny w szklarni. Zalałam wodą żywokost na gnojówkę. Po pokrzywę się nie wybrałam, zabrakło czasu.
Pozamiatałam ścieżki z opadłych płatków gruszy i pigwowca. Przykryłam włókniną ogórki i cukinię w gruncie. Ma być jakiś zamróz? Lepiej nie!
Pogadałam z sąsiadką i jej wnukiem.
Zrobiłam chłopaczkowi bukiet ze stokrotek dla mamy. No i oczywiście był odpoczynek przy kawie i herbacie. Wyjechałam z domu o 8-mej, wróciłam o 19-tej.
Czy dużo prac wykonałam? Nie wiem, ale dzień udany!
Co do wierszy, dziś nie mam koncepcji poetyckich
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających, lecę popatrzeć co u Was!

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:30, 23 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Sebciu tu hoduję ale jeszcze marne.... konserwatywna kolorystycznie jestem w tym roku...

dziwnie mi wyszło... tatarak, ipomea, surfinia i pelargonie...

Dlaczego dziwnie.
Bardzo ładne nasadzenia w donicach a' la Deborah Silver.

Mam prawie takie same tylko ipomea citronellowa i jeszcze do tego biała werbena
Ogród w Alei Lipowej... 21:27, 23 maj 2013

Do góry
Reni mi też się wyjątkowo podobają, to takie uspokojenie pomiędzy rabatami z kwitnącymi roslinami. Przed tymi hostami w trawniku jeśli mi sie uda będą Umbraculifery trzy w skarpetach bukszpanowych

o tak będzie .....kiedyś

A teraz dla Ewci kostrzewy

Te bardziej sine są ładniejsze w kolorze i pokroju, no i nie kwitną, są cały sezon takie same, czasem maja kłoski ale inne niż te drugie kostrzewy. U mnie jeszcze nie miały. Nie wiem jak nazywają sie odmiany więc tak piszę oceniając po wyglądzie.

ładniejsza

brzydsza obcięta z kłosów już

różnicę chyba widać

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 21:27, 23 maj 2013

Do góry
Proszę o pomoc. Większa część trawnika wygląda tak, jak na fotkach poniżej. Ciężko to nazwać trawnikiem tak naprawdę. Trawę sialiśmy rok temu. Ponieważ trawnik jest młody i rzadki, nie zdecydowaliśmy się w tym roku na wertykulację. Tylko grabimy i grabimy, a trawa dalej jest u podstawy bardzo sucha i sztywna. I nie wiem już, co jest naszą trawą właściwą a co chwastami jednoliściennymi.
Na wiosnę sypnęłam nawozem, ale poprawy nie widać, a raczej jest coraz gorzej.
Miałam w planach zrobić dosiewkę, tylko czy w naszym przypadku to coś da? Co mi radzicie?

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:15, 23 maj 2013

Do góry
Jolu, moja irysowa grządka ma się świetnie! Za tydzień kwitnienie.,na razie tak wygląda.

Ale za to obok irysów szał-ciał!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:13, 23 maj 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Makul, liście już paskudne. Tu widać lepiej, ale da się przeżyć jak dla mnie.

Nie zwracam uwagi na dół, bo góra zachwyca. Jakie odmiany? Dobre pytanie. Kupowałam dwie fioletowe i jedną białą.
Odnalazłam zdj. z września. Nie jest głupie to pstrykanie wszystkiego.

Obcinam przyschnięte liście czosnków sekatorem i nic się nie dzieje czosnkom.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 21:12, 23 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Świetne zdjęcia ze skalniaka i wszystkie pozostałe oko cieszą
Zakupy ciekawe- przysyłają fajnie zapakowane...aż miło że się nic nie niszczy, ale osobiście dostałam sadzonki gorsze i lepsze ,lecz już z miesiąc temu....może dlatego
I podobał i się koszyczek komunijny
Na 100 kwiatki

Ulu dziekuje za kwiatki i pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 21:12, 23 maj 2013

Do góry
Bogdziu witaj. Tydzień bez zaglądania do Ciebie, to dwa tygodnie stracone.Gif z wysadzaniem Rh świetny, widoki ogrodowe też, ten czerwony rh elegancja, a łososiowe romantyczne, na tle lasu piękny obraz.
Te holenderskie lilie prawdziwe, o holender ale cuda natury. Muszę zajrzeć na oddzielny holenderski wątek, jak rozciągnąć dobę najpierw... Bogdziu, cieszę się, że tam byłaś, widziałaś i jesteś zdrowa w miarę. Buziaki i fiołki ode mnie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:02, 23 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dzień nie fotogeniczny, szaro-buro-ponuro
ALe by nie było, że nic nie było wstawiam roślinę dnia i uciekam do obowiązków.. nie patrzeć na brudne ręce bo troszkę sobie poskubałam zielska i uschniętych lisci chodząc ... mimo woli... szkoda że nie pachnie..

Aniu co to za cudo???
Tu odpoczywam 21:01, 23 maj 2013

Do góry
Ale pięknie jest w Twoim ogrodzie
Widzę,że masz trawę pampasową. Ja też miałam, ale zmarniała mi. Pierwszą jaką miałam, była posadzona w niewłaściwym miejscu, wietrznym, nie osłoniętym. W pierwszym roku miała jeden kwiatostan, na zimę jej nie okryliśmy no i miała dwa różowe kłosy. Na następną zimę mąż zrobił chochoł, no i niestety zgniła. Dostałam nową pampasówkę i posadziłam ją w innym miejscu, przy tarasie i była odsłonięta od wiatru i deszczu, no i już jej nie mam. Chyba jej u mnie nie pasowało
Tak mi kwitła
Pozdrawiam
Pokażę nasz ogród 20:53, 23 maj 2013

Do góry
Cześć Bonita. Sama nie wiem kiedy ten ogródek tak się zmienił. Cięższa praca przy usuwaniu darni, potem już sama przyjemność. Na ogrodowisku nauczyłam się, że zadbany ogród musi mieć docięte obrzeża, zadbany trawnik, a rośliny należy sadzić w grupach. I reszta już jakoś idzie.
Pergola zrobiona z drewna sosnowego, bejca dąb altaxa.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:52, 23 maj 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
A tu pierwsze trawki i hortensja limlight, póki co to te roslinki sa nieduże i giną w "morzu kory"

Za rok ich nie poznasz... Tak wyrosną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies